Втори живот за пластмасовите бутилки | webcafe.bg
Webcafe

Втори живот

Lifecafe, по Аdweek
05.06.2014, 18:22 (обновена 08.06.2014, 08:38)
кока кола

Празното шише може да се превърне в какво ли не

Непрекъснато в социалните медии се появяват клипове, които показват в какво пластмасовите предмети превръщат природата наоколо - плажове, на които пластмасовите отпадъци са повече от коралите, или такива, на които в телата на мъртви птици е пълно с неразградени запалки и капачки.

Вариант за преобразуване на пластмасовите бутилки са измислили от Кока-кола - компанията, около чийто напитки непрекъснато се разразяват дискусии за това дали колата може да разгради черупката на яйце, или да свали ръждата от пирон. Със съдействието на Ogilvy & Mather China компанията пуска в Азия комплект за „втори живот" на използваните пластмасови бутилки.

Ако празното шише изглежда като боклук, то може да се окаже всъщност воден пистолет с подходящата приставка. Или да се използва като острилка за моливи, детска играчка или контейнерче за течен сапун. А ако изпитите бутилки са две, а после се напълнят с вода или друго, могат да се превърнат в дъмбели, с които да изгорите калориите от изпитата кола.

Комплектът с 16 приставки е направен с помощта на Ogilvy & Mather China. Всичко е част от кампания за насърчаване на потребителите във Виетнам да рециклират, а освен това е и опит да се превърнат ненужните продукти в нещо като рекламни материали.

Кока-кола ще раздаде 40 000 от тези модифицирани капачки като начало. Не е ясно обаче дали тези приставки са направено от рециклирани материали. А дори и да са, производството на все още пластмасови парчета едва ли е най-добрият начин да се рециклират отпадъците.


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.