Имат МОТИВ | webcafe.bg
Webcafe

Имат МОТИВ

Lifecafe
09.12.2013, 11:51 (обновена 10.12.2013, 15:08)
писачи, журналисти, писане

Снимка: © Getty Images

На 6 януари във Варна, освен писане, рисуване, снимане, към младите творци ще се присъединят и актьори и музиканти

Освен свой местен олигарх - Киро, своята факла - Пламен, своето уникално място - Морската градина, Варна има вече и своята платформа за млади творци.

МОТИВ е платформа за млади автори, които могат да разчитат на сцена, зрители/слушатели и публикации. МОТИВ - Варна е замислен като месечен "турнир" на въображението и творчеството в различни посоки - всеки първи понеделник на месеца.

Първият вече се състоя - на 2 декември от 18.30 часа на сцената на The Center World във Варна млади автори бяха провокирани с МОТИВ - да нарисуват, заснемат или снимат "Градът през нощта".

И така се сбъдна една мечта - автори до 29 години да намерят своята сцена, своята публика и пътя за своето изкуство. Но най-напред беше провокацията - не като конкурс или състезание, а просто опит да се покаже как изглежда Варна през техните очи и през погледа на изкуството.

В The Center на улица "Шипка" 4 пристигнаха и любопитни, готови да пишат или рисуват, да снимат и да участват следващия път. Но искаха да видят как става. Защото е за първи път във Варна. Младите творци получават възможност да се представят, да поговорят с публиката, да покажат или прочетат онова, над което са работили.

Организатори на събитието са Общество на младите писатели (създадено на 6 февруари тази година във Варна), Градското списание и Гоош от Първото и най-голямо танцово училище у нас - Street Dance School The Center.

На 6 януари, освен писане, рисуване, снимане, към младите творци ще се присъединят и актьори и музиканти.

На 6 януари МОТИВацията идва с новата тема: "Прогноза за лебеди". Входът е свободен. Сцената е отворена. А и лебедите вече се настаниха във варненския залив - буквално - могат да се превърнат в муза на много видове изкуства. Зависи от гледната точка.

На 6 януари във Варна, на сцената, заедно с публиката са и водещите - също млади и също на страната на изкуството - Биляна и Атанас от театрално студио "Шанс".

Oще: варна  мотив  платформа  творци 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.