Капка и Орлеанската дева | webcafe.bg
Webcafe

Капка и Орлеанската дева

Миранда
02.05.2012, 17:42 (обновена 07.05.2012, 10:18)
Капка ?

Снимка: © Sofia Photo Agency

Капка се раздели с Волен и поиска и делба на имуществото, придобито по време на брака - партия "Атака"

Понякога партията, а не партньорът до теб е "докато смъртта ни раздели".

Вижте Франсоа Оланд, който излиза срещу Сарко в битка за президентския пост във Франция на 6 май. Преди пет години той се раздели със Сеголен Роаял, която, по ирония на съдбата, тогава се състезаваше срещу Саркози.

Двамата имат четири деца и повече от 20 години съвместен живот. Разотидоха се, но останаха в социалистическата партия.

Когато семейство Сидерови се разпадна, всеки поиска делба на имуществото, придобито по време на брака - партия "Атака". Някои критици обвиняваха Волен Сидеров, че е превърнал партията в семейство и средство за семейни облаги. Е, съпружеско-партийните крамоли го доказаха.

По-нежната половинка от тази двойка обаче тия дни се оприличи на Жана д'Арк, "разкривайки" пред Люба Кулезич по TV7 как в писма съмишленици я наричали с името на Орлеанската дева. "За мен това е много ценно. Между другото, така наричат и Марин льо Пен", каза Капка.

Нека да видим, ако наричат Капка - Жана д'Арк, и Марин льо Пен - Жана д'Арк, то значи Капка и Марин льо Пен са тъждествени понятия. По силата на логичните съждения - да. Не и в реалността, където никоя националистическа формация в България не би могла да получи на избори близо 18% и да стане трета политическа сила, както се случи с Националния фронт на Льо Пен на президентските избори във Франция.

1. Орлеанската дева е воин и предпочита меча в открита битка. Капка би избрала пръстен с отрова в стила на Борджиите.

2. Жана д'Арк е вярваща - говорят й Архангел Михаил и двама светци. Капка предпочита езотериката и мистиката, особено орфическите мистерии. Ако сте чели книгата й "Убиецът на Орфей", ще усетите тая странна амалгама, а може да почерпите знания, че и Леонардо да Винчи е бил поклонник на орфизма.

3. 19-годишната Жана е изгорена на клада, след като попада в плен на англичаните при Руан, а френският крал, заради когото се бие, не си мърда пръста, за да я спаси в един режисиран процес. Капка никога не би действала така недалновидно и неблагоразумно. Стига да не възлага толкова надежди на Бойко Борисов, колкото Жана на Шарл VII.

4. Зад гърба на Жана е френската армия. Зад гърба на Капка със сигурност е синът й Димитър Стоянов. Който се явява и лидер на една прясно създадена Национал-демократична партия, от която на следващия ден след учредяването се отлюспиха трима от ръководството.

А щом нямаш силна армия, пардон - партия, няма кого да вдигнеш на избори. Щом няма кой да вдигнеш на избори, значи никой не те брои за коз. Щом не те броят за коз, значи си бита карта.

5. Освен това Жана д'Арк е девственица...

Като каква ще остане в най-новата ни история Капка Георгиева - бивша Сидерова?

Майка на партиен лидер? Съпруга на партиен лидер? Главен редактор на "Атака"? Българската Елена Блаватска? Все едно. Орлеанската дева няма да е. Да беше показала за автентичност няколко писма, дето я кичат с това прозвище.

Oще: атака  жана д арк  капка  капка сидерова  лидер  национализъм  националисти 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани