Себепознание ли е, когато близка приятелка изтрещи | webcafe.bg
Webcafe

Себепознание ли е, когато близка приятелка изтрещи

Виктория Майер
19.07.2016, 11:26 (обновена 03.08.2016, 12:15)
тренировка, упражнения, аеробика, здраво тяло, плаж, пясък, жена

Себеоткриването, себепознанието, себеусъвършенстването и всякакво друго „себе" е новият наркотик

Сигурно ви се е случвало: близка приятелка, познавате я от цяла вечност и добре знаете, че именно тя има пръст в създаването на тази вечност.

Върти на малкия си пръст голям бизнес, прави месечни обороти, които осигуряват пенсиите на 20 000 пенсионери, денонощието за нея е най-разтегливото понятие и е с телефон дори когато се къпе.

Та същата тази жена внезапно слиза от скъпата кола, събува високите токчета с крокодилска кожа, обработена със специална норвежка технология, и гордо обявява следващия си нов проект - едногодишна "творческа" пауза, през която ще се отдаде на настървено търсене на изгубеното "себе си" чрез наситена програма по емоционално и духовно самоусъвършенстване.

Цялото това занимание включва задължително усвояване на нови йога техники за медитация; курсове по "самоконтрол за постигане на успех" и "изкуството да създаваме щастливи случайности"; усвояване на нови термини като „фасилитатор"; посещение на всякакъв вид регресии, прогресии, "магически пътувания" и театър на сетивата; увличане по Менис Юсри и дори неафиширано любопитство към тантрическия секс.

Внезапно тези жени (много често жени и твърде рядко мъже!) подаряват на някоя клошарка грижливо подбирания си гардероб, брандиран, разбира се, с преследвани на специални дефилета марки от актуални пролетно-летни колекции и бодро обявяват, че така са освободили място за новите неща в живота си.

Или пък внезапно откриват отдавна спотайвани заложби по шеф и кройка и започват да си шият дрехите сами, като подбират само естествени материи, боядисани с природни багрила.

От всяка твоя дребна болежка в гърба, те правят сложен психологически сеанс, поуката от който задължително е, че „болестта е път", който трябва да изминеш, за да научиш нещо жизнено важно, което ти убягва поради затворените ти сетива.

Рязко се променя и библиотеката на тези хора.

"Яж, моли се и обичай" е новата Библия.

"Сексът и градът" се скрива на задния рафт, затисната от Норбеков, Карлос Кастанеда и Петър Дънов.

Късните алкохолни коктейли биват заменени с домашна лимонада и все по-ограничен социален живот.

Храната става еко, био и с много пълнозърнесто мюсли. Подписват се петиции в подкрепа на кърменето на публични места, косата вече се суши само на слънце, а почивките са непременно на къмпинг. Защото "съвсем малко всъщност му е нужно на човек, за да бъде доволен", „важни са истинските неща" и "трябва да оставим силата на живота да ни движи напред".

Не, това не е случайно хрумване само на жени, които са избледнели от стрес.

Практикуват го и скучаещи млади майки, за които висенето в кафенета и квартални градинки не е твърде възвишено. И завършващи университет амбициозни момичета, които искат да натрупат още „опит", преди да смаят света с шестиците в дипломите си. И отегчени съпруги, чийто заплати на мъжете им спокойно осигуряват битието, а тe имат една-единствена задача -„просто да бъдат щастливи".

Себеоткриването, себепознанието, себеусъвършенстването и всякакво друго „себе" е новият наркотик.

Модата на вечно търсещите промяната. Лайфстайлът на градската напредничавост.

Колкото повече курсове и семинари по темата си посетил, толкова по-хармонизиран, одухотворен и изискан си.

Денят ти внезапно прелива от смисъл, нощта - от здрав сън, а бъдещето е нещо, което очакваш с озарение, просветление и леко глуповата усмивка. Животът е твоят най-добър приятел, повтаряш си като мантра. И вярваш, че именно мантрите и позитивното мислене са съвсем достатъчни, за да преодолеят всички негативи наоколо.

Oще: жена  жени  живот  йога  мантра  медитация  откриване на себе си  себеоткриване  себепознание  себепромяна  себеусъвършестване  сексът и градът  яж моли се и обичай 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.07.2016, 13:27

5 Ирена Вачева.10205744286079335 | 24.07.201613:29

Смисълът на този текст някак ми се вижда равен на сушенето на коса на слънце ... зимата. Твърде повърхностно и със затаен дъх чаках заключението/извода, но ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2011, 12:39

4 Кукуфейка | 23.07.201616:03

ШеФ и кройка.... Мъка, много мъка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.06.2011, 16:31

3 Miryana Yovcheva | 23.07.201611:33

Абсолятно безсмислен текст...
И...какво толкова...като не вредиш на никого, човек трябва да има свободата да направи нещо, което желае...после може да му дойде друго намерение...
Въпрос
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

2 Ivan Bardarov | 19.07.201613:17

Омммммммамбаялдъ

Кво толкова?! Нали въпросната приятелка не си играе с трупове както адептите от Агхора :) Муахахахахаха
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 19.07.201612:46

какво лошо виждате в това?
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани