Режисьорът на филма „Сексът и градът” разсъждава можели един хетеросексуаленмъж да хареса филма му | webcafe.bg
Webcafe

Мъжете и „Сексът и градът”

Майкъл Патрик Кинг , По Daily Beast
26.05.2010, 11:26 (обновена 26.05.2010, 19:02)
кари брадшоу

Кари Брадшоу - звездата след която със сигурност се обръщат повече жени, отколкото мъже

"Обажда се Майкъл Патрик Кинг", казах на репортера по телефона.

"Здравей, човече," отвърна той. "Благодаря, че ми се обади веднага, сроковете ми изтичат."

"Слушам те", казах аз, и двамата съучастнически се засмяхме - с разбирането на един автор, заложник на крайни срокове, към друг.

После имаше дълга неловка пауза от негова страна, докато накрая промълви: "Е, предполагам, че би трябвало да говорим за обувки..."

Сега дългата неловка пауза беше от моя страна. "Добре", казах. "Но си мислех, че ще говорим за филма."

На което той отговори: "Да, знам, но жена ми ще ме убие, ако не говоря за..."

След което изстреля най-тромавата дума, която някога е излизала от устата на хетеросексуален мъж. "... Маноло."

Минавал съм през този неудобен сценарий с мъжете и обувките повече пъти, отколкото Кари Брадшоу си е купувала "Маноло Бланик". Добре, преувеличавам: не съм минавал през нищо толкова често. Но със сигурност съм бил поставян в неудобния момент, в който един хетеросексуален мъж трябва да каже "Маноло" толкова пъти, колкото съм писал думата „Маноло" в сценарий. Което значи - много.

По дяволите - "man" присъства в първата сричка на Маноло!

Никога не съм разбирал защо мъжете толкова се напрягат, когато трябва да кажат тази дума. Но вярвайте ми, случва се. Като говорител на "Сексът и градът" - на  сериала, филма и втората му част - мога да ви кажа веднага, че хетеросексуалните мъже имат нужда от помощ в тези интервюта.

Така че се опитвам да помогна. Маноло е нещо, с което те смятат, че не могат да имат връзка. Опитвам се да не го приемам лично и се поставям на тяхно място. Представям си, че съм репортерът и са поискали от мен да интервюирам, например, говорител за Чаеното парти. Предполагам, че след дълго неудобно мълчание, тромаво бих промълвил нещо от рода на, "Е, предполагам, че би трябвало да говорим за Обама," хващайки се отчаяно за единствената дума, която виждам да се повтаря отново и отново на техните постери.

Не е само пресата. Много от хетеросексуалните мъже имат нужда от треньор за изговор, или адвокат, когато се стигне до обсъждането на "Сексът и градът".

Първо идва оправданието: "Жена ми ме кара да го гледам с нея!"

Винаги си представям тези мъже вързани за стол, подобно на Малкълм Макдауъл в "Портокал с часовников механизъм", с главата в менгеме, насочена неподвижно към HBO on Demand. Представям си любящата им съпруга или приятелка да седи до тях, да си отпива от коктейла "Космополитън". И докато сълзи на щастие проблясват в ъгълчетата на очите й, тя се навежда напред и казва: "Не беше толкова лошо, нали?"

"Бях толкова пиян снощи, че не си спомням нищо", е оправданието на хетеросексуалните мъже, които все пак са зърнали за какво става въпрос. Това е някакъв вид отричане, което води до признание: "Разцъквах с дистанционното и... първо не знаех какво е, после осъзнах какво гледам - и си помислих "Хей, защо да не видя за какво е всичкият този шум?"

В такъв момент се навеждам напред очаквателно, за да чуя позитивната му реакция за шоуто или филма. Но не казва нищо. Хетеросексуалният мъж ще признае, че е гледал, само за да разбере за какво е целият този шум.

Държа се здраво за семейството ми за подкрепа - шуреите и племенниците ми се кълнат, че обожават "Сексът и градът". Но даже когато си казвам: "Те са хетеро и го харесват," едно натрапчиво гласче в главата ми възразява: "Но те са от семейството - вероятно просто са солидарни с теб." Подобно на членовете на семейство, които на пиано-рецитал кимат подкрепящо на любимото дете на сцената, докато то удря някаква оглушително фалшива нота.

Еволюционни промени

Когато излезе първият филм, видях някои приятни хетеро-двойки на около 30 да вървят ръка за ръка, излизайки от киното. Извадих мобилния си телефон, за да ги снимам - сякаш съм вървял из гората и изведнъж съм попаднал на Човека-маймуна. Имах нужда от доказателство.

Наскоро чух, че Джона Хил - младият, хетеросексуален, готин, блестящ, забавен Джона Хил - е казал на въодушевено на един репортер, че ще гледа "Сексът и градът 2". Колкото съм очарован от тази информация, толкова една голяма част от моето по-реалистично аз си мисли: „Той просто ще отиде да го гледа, за да прави секс. (Но ако случаят е такъв, за мен е удоволствие да помогна на събрат.)

Но има знаци за еволюционни промени. В последните няколко седмици няколко мъже репортери смело ми казаха, че са харесали продължението - дистанциране от манталитета на стадото. Дори ако следващото изречение, което излизаше от устата им, беше: "Ще заведа и жена ми." Твърдо демонстрирайки, че хетеросексуалната им ориентация е непроменена. Малки, бебешки стъпки.

Oще: майкъл патрик кинг  мъже  сексът и градът  хетеросексуални 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.01.2011, 02:29

1 straight | 20.10.201110:51

Просто няма как на един нормален човек да му хареса тая диария, наречена "Сексът и градът"! Вярно, напарфюмирана и гримирана, но все пак диария.

Освен, разбира се, на повечето жените и педерастите. Их, как щях да ги забравя, тея педерасти, бе. А те са навсякъде. И шумно аплодират "Сексът и градът"
   

оценка

+0 -0