Девствена булка | webcafe.bg
Webcafe

Девствена булка

Рая Христова
13.02.2011, 15:39 (обновена 15.02.2011, 11:24)
булка

Девствена докато венчилото ни събере...

Тя е на 23, той - на 25. Той е имал много жени, а тя е девствена. И той ще я чака до сватбата.

Иван е атеист, а Перлата е от ислямско семейство. Семейството й не е фанатично и тя не ходи с хиджаб по улиците, нито са й забранили да учи. (Двамата се запознаха именно докато учеха за бакалаври в София.)

Тя възприема въздържанието си като доброволен избор и символ на нейното уважение към традициите и разбиранията на близките й. Не си мислете, че я заплашва пребиване с камъни, ако го наруши или че ще се откажат от нея с Държавен вестник. Да, семейството й ще бъде огорчено - но най-огорчена ще бъде тя самата.

Затова тя е все така невинна, въпреки всички изкушения на милионната столица и напук на нейната дискретна анонимност.

Като жена, също възпитана в известен традиционализъм, уважавам и донякъде разбирам избора на Перлата. Но дори аз не споделям подобно екстремно спазване на моралните закони, а какво ли биха казали останалите жени и най-вече - мъжете?

Иван знаеше за нейните разбирания още преди да имат връзка. И той започна тази връзка без "тайна цел" и без намерения за саботаж на политиката на Перлата. Без да й оказва натиск.

Ако чакате да напиша, че след два месеца я е зарязал (както мислех аз), откажете се. Двамата са заедно вече три години и той продължава да я чака, без да й изневерява. И Перлата е все така девствена.

При това нямам предвид "технически" девствена. Те никога не стигат по-далеч от целувка - и не, не правят никакви "други работи". На всичко отгоре нито веднъж не съм чула Иван да мрънка пред мен или пред когото и да било от общите ни познати.

Иван, който сменяше по три момичета на седмица.

Една вечер излязохме на бира и просто трябваше да го попитам какво, за бога, прави. Разбирам да са на по 17 или и двамата да са девствени, или да бяха с еднакви разбирания.

Или ако сме XVI век. (Поглеждам си телефона за всеки случай - мне.)

А... а може би Иван е гей! Но го е осъзнал едва сега! И тя е само параван! Ами да!

Шегата настрана - да играем с открити карти: ами ако след сватбата се окаже, че сексът е ужасен?

Да, не е най-важното, но кое в една връзка може еднозначно да се определи като НАЙ-важно? Сексът е ключов момент в отношенията и позволява да опознаеш партньора си на съвсем друго ниво.

Освен това, макар че добрият секс сам по себе си не би могъл да компенсира всякакви проблеми във връзката и макар че една връзка може да се крепи и само на секс, лошият секс пък може да вгорчи и най-хубавата връзка. И ако лошият секс не се подобри бързо, следва край на "най-хубавата връзка".

Трябва ли да този край да носи гръмкото име "развод" само защото нечии консервативни разбирания забраняват тест-драйв преди сватбата?

Иван отговори на моето "Ами ако след сватбата се окаже, че сексът е ужасен" кратко и ясно:

"Е, И?"

Дотогава никога не бях предполагала, че е възможно някой да отговори по такъв безумен начин, обезсмислящ цялата фатална тежест на въпроса за ужасния секс. Все едно да кажеш "Иде краят на света - е, и?".

Добре. Признавам. Лошият и дори ужасният секс не е краят на света, освен ако не си на 17. От друга страна ми е трудно да си представя хармония в интимните отношения между Иван, който е имал десетки партньорки, и Перлата, която е имала 0.

Тук не се пита дали сексът между тях ще е ужасен - то е ясно. Така ще е вероятно поне в началото, а може да се окаже и перманентно нефункционален.

Въпросът (истинският) е може ли тази диспропорция в опита и нуждите да се окаже фатална. Фатална дотолкова, че да осъди и двамата на един мъчителен, безкраен, нещастен брак. Или да доведе до безславен развод.

Развод?

Очевидно трябва да си адски сигурен в това, което правиш, за да чакаш партньорката си до сватбата. Да си адски сигурен в себе си и волята си. Да си адски сигурен в Нея, че го заслужава.

При това положение не виждам как ще се отречеш от всичко, което си градил с години, само защото интимните моменти куцат.

Та те винаги могат да закуцат. Ежедневните проблеми и рутината нанасят първите удари - но това е едва леката артилерия, а Животът е твърде изобретателен. Затова нима двойките, при които сексът е на макс много преди сватбата, са застраховани?

В известен смисъл те са дори по-уязвими при евентуален проблем в леглото, понеже винаги са възприемали партньора си като даденост - заедно с нюанса на неговата сексуалност.

Иван и Перлата все пак не изпускат кой знае колко. Да, чрез секса опознаваш партньора си на друго ниво - но това не означава, че чрез секса ще научиш всичките му тайни.

И най-сетне, възможно ли е сексът с човек, когото обичаш, да е наистина ужасен? Дори и този човек да е напълно неопитен, какви чак толкова сложни неща може да искаш от него? Салто морталета, може би?

Затова сега, макар че не споделям консерватизма на Перлата и нямам удивителното търпение на Иван, доста по-добре разбирам избора им. Щом светът е живял с тези традиции хиляди години и ги е запазил и до днес, надали са толкова глупави, колко понякога изглеждат.

Кога ще е сватбата ли? Не знам. Те не бързат. Но знам, че булката ще бъде девствена, красива и цялата в бяло.

И ще бъде една невероятна сватба. Като в приказките.

Oще: брак  булка  връзка  девственост  сватба  секс  семейство  традиции 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.03.2012, 13:53

77 rossbul | 29.03.201205:36

Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: : http://signup.wazzub.info/?lrRef=8b56d638
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.04.2011, 09:34

76 Bezna4enie | 16.04.201119:13

Ами то човека сигорно се е наситил на секс още в тийнейджърските години както става при повечето сега
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.09.2010, 20:19

75 Станислав Костов | 24.03.201116:07

ключовият момент според мен е "традиции" това прави нещата да изглеждат много истински Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 12:44

74 Лични финанси | 24.03.201111:32

Мда.

А на "Кака Мара" ще препоръчам да не се изказва по въпроса каква съм аз, какво ми е миналото и пр., при положение че не ме познава изобщо Усмивка Разказала съм ви една истинска история, но не карам никого да приема описаните разбирания.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.08.2010, 11:58

73 Tutankamon | 23.03.201115:13

Според мен, ако хората като преди се жениха девствени, щеше да е много по-добре /само да вметна, че те са се женили почти веднага, а не са си губили времето по 3 г./! Това което става в днешно време е просто прекалено, т.нар. сексуална революция е абсолютен боклук и само е навредила на човечеството! Всичката тази секс и порно "култура", която те залива отвсякъде, пречи на нормалните щастливи всаимоотношения между двата пола, защото не оценяваш това което го имаш в реалността по достойнство, а го сравняваш с нещо, което никога няма да имаш и даже хич и не знаеш точно какво е! На мен лично ми е писнало, като си пусна ТВ-то дори и за да гледам музика, да ми се навират в очите п*тки и ци*и, не би ми било приятно и човека до мен да ги вижда! Така че аз съм "ЗА" девствените булки и дори "ЗА" девствените мъже, това е! Хората като се обичат няма как да им е лош секса, защото то е любов, а не секс! Освен това един мъж наистина, ако те обича със сигурно ще му е гадно, ако някой друг те е пипал преди него ;), гложди си го, винаги! Намига Е, то верно, че в днешно време, друго не може той и да очаква, ама все пак би било хубаво, недейте да оплювате тези неща, защото са хубави и истински, и за съжаление предимно са останали в миналото!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.03.2011, 23:01

72 Кака Мара | 17.03.201112:20

Или , ако съм се ориентирала правилно, историята вкратце е следната:Той и Тя имат връзка, която е очевидно работеща, разбират се идеално и са е, както изглежда щастливи.Те са изградили връзката си такава, каквато на тях им харесва, не се оплаквати съвети не са искали от никога.Абе, живеят си живота така, както го разбират.НО, появяват се изключително загрижени за съдбата на връзката странични наблюдател(к)и, които усърдно започват да канят на кафенце,биричка и т.н. и да изискват обяснения, защо, аджеба, сте добре вие двамата и според мен, я си развалете отношенията, щото на мен не ми харесва положението такова, каквото е.Или мрем си да се ръгаме в чуждите работи,че и ценни съвети да даваме, без да ни ги искат...
Сега, ако допуснем, че тя беше преспала с половин София , а другата половина чакаше реда си , авторката какви съвети щеше да му дава( при такава ситуация се допуска, че каката е страшно обиграна и е креватна майсторка, нали?) Нямаше ли да пее другата песен, ама пак на биричка Той и Доброжелателката насаме и да му обяснява, че друго е била едно време, девствени са се женили, а сега.... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

71 pueblo | 17.02.201107:44

Шокиран НА 23-ДЕВСТВЕНА?
МОЖЕ,НО СИГУРНО Е ЗАУХАВА Смее се Смее се Смее се Смее се Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

70 Thea Atanasova | 16.02.201114:23

Девствена булка... хоро не играе. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.01.2011, 17:12

69 НаЖеЖеНо | 16.02.201108:44

Яна ( 65 ), като чета мис "неутрална" ( 66 ) мисля, че вероятно си права Усмивка

Благодаря за съвета, ще те послушам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.02.2011, 16:59

68 Милко Желев | 15.02.201122:52

"девствена булка" звучи извратено
   

оценка

+0 -0