Как да се превърнеш в интернет знаменитост for Dummies (за глупчовци) | webcafe.bg
Webcafe

Как да станеш Интернет-зведа

Стефан Червенков
12.07.2010, 13:13 (обновена 12.07.2010, 14:09)
Юлиан Вучков

Снимка: © Pro.bg

Професор Юлиян Вучков е знаменитост отпреди времето на Интернет, но ти нямаш този шанс, затова следвай внимателно съветите по-долу

Интернетът все по усилено навлиза в животите ни. Толкова усилено, че не би било грешка, ако се каже, че вече има хора, за които интернет и живот са едно и също. А изкушението да си обичан и известен в мрежата е не по-слабо от притегателната сила на славата в реалният живот.

Един от начините да стане това е да имаш определен талант, който безплатно (или не съвсем) да излагаш на показ, добавяйки му едно www. отпред, ала на тези, които имат талант, този гид не им е нужен. Същото важи и ако имаш какво интересно да кажеш/напишеш/предложиш, ако си много интересен или просто незаконно красив.

За съжаление, повечето wanna-be интернет звезди не са нито умни, нито интересни, нито дори умерено симпатични, та ето защо те следват изброените правила:

1. Имай собствено мнение ! Което в буквален превод значи - бъди опозиция. Ако много хора се бунтуват срещу циганките безчинства - пиши за етническия мир и гадните расисти. Ако много хора протестират срещу насилието над животните, развивай теории за това колко нормална част от човешкото развитие е подпалването на котенца. Ако повечето хора викат „Ура !" за Левски, опиши с патос  и драматизъм достойната загуба на ЦСКА. Това - за да покажеш колко си готин, как винаги имаш собствено мнение, какъв бунтар си.

2. Бъди безжалостен към тези, които ти опонират, подигравай им се и търси начини да ги унизиш. Ако пък се намери някой, който да ти натрие носа и да докаже че си глупак, приключи спора с изказване от типа на : „Вярвам, че нивото ти е прекалено ниско и затова не разбираш за какво става дума". Ако не друго, то след това можеш да твърдиш, че си морален победител.

3. Изобщо не се замисляй, преди да почнеш да си противоречиш. Ако изведнъж повечето интернет юзъри, на които се опитваш да привлечеш вниманието, станат фенове на ЦСКА, друсни едно продължение как „все пак чорбата си заслужи загубата с безидейна игра" след собствената си възхваляваща статия/пост/коментар, колкото да привлечеш внимание. Все пак, никой не е казал, че хората трябва да те обичат, важното е да те четат !!!

4. Бъди готов да се пишеш за фен дори на хора, с които преди това сте се псували, когато решиш да смениш отбора.

5. Гледай да си всъщност "за" колкото се може повече неща. Във Фейсбук стани член на всички групи, съдържащи "за" и "нека направим" в заглавието си, игнорирай или открито опонирай на всички групи, които са „против". Това - защото си един готин оптимяга, а хората обичат оптимистите, готови да градят и подкрепят. Пък и един черен гарван в лицето на Карбовски е повече от достатъчен за малка страна като България. Не забравяй правило 1 и 2 - дори когато плюеш, не пропускай да посъветваш как може нещата да се оправят, дори хал хабер да си нямаш по темата. Защото си Готин. И си Оптимист. И защото така правят Интернет Знаменитостите.

6. Дори това, за което говориш/пишеш/пееш да няма никаква политическа насоченост, не забравяй от време на време да споменаваш колко са готини моментните управляващи.  Все пак, след като са на власт, значи голяма част от хората ги подкрепят, следователно - много хора ще намерят поне едно нещо, с което да се съгласят с теб и за което да ти щракнат плюсчето или да ти дадат точките. Пък и всички знаем, че Бате Бойко е Много Готин.

7. В случай на революция/брожения гледай да си първият, извъртял мнението си на 180 градуса. В последните векове неуспешни революции почти няма, та няма как да не изкяриш от това.

8. Широко рекламирай всички възможни срещи, събития, всички прояви, свързани с това, което в момента подкрепяш. Същевременно, никога не присъствай на тях лично. Оправдавай се, че си прекалено зает с по-важни неща за каузата (била тя и съставяне на азбучен справочник на диалектизмите в Червен Бряг ). Това - защото си наистина Готин. Винаги се кълни как следващият път ще бъдеш почетен гост на събитието. Така правят Звездите.

9. Вземи си тапи за нос. Рано или късно ще се наложи да го завреш в нечий задник, мъчейки се да покажеш колко си готин и как трябва да си на първа страница. Пък задниците миришат дори във виртуален формат.

10. И най-важното. Пиши с превдоним, или поне с артистична версия на името си (примерно, представяй се за Аш, ако си Ясен). Така дори да претърпиш крах, бан и поръчкова вуду магия, пак можеш да се опиташ да изгрееш след време с друг псевдоним и друга кауза.

Дерзайте, мили читатели ! Стотици хора се успели да станат популярни и да припечелят пари, следвайки неотклонно тези съвети ! Значи можете и вие.

И все пак, от време на време излизайте в реалноста. Сега, преди това да се е превърнало в лукс.

Oще: интернет 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани