Половата мощ на българския мъж продължава дори на 70-годишна възраст - при това без хапчета за повишаването й. | webcafe.bg
Webcafe

66 процента от жените: Българският мъж става за любовник

Lifecafe
14.09.2010, 13:16 (обновена 15.09.2010, 19:58)
мъж, секс

Снимка: © Getty Images

Само 29,9 % от мъжете посочват липсата на желание у половинката им като причина за собствения им неуспех в леглото.

Половата мощ на българския мъж продължава дори на 70-годишна възраст - при това без хапчета за повишаването й.

Той е най-желан за любовник не само от сънародничките си, но и от чужденките.

Това са част от резултатите от националната кампания за проучване на сексуалната способност на мъжете, озаглавена „Става ли българският мъж?", организирана от уебсайта за прочуване на общественото мнение www.pitat.me.

Началото на кампанията бе дадено още през лятото в Борисовата градина в София, където гражданите попълваха анонимни анкетни карти. За три месеца екипът на Pitat.me успя да обработи над 22 хиляди анкети, за да представи официалните резултати от националното проучване.

От тях става ясно, че най-големите полови атлети са във Велико Търново, следвани от тези в Стара Загора и Ловеч.

Българският мъж рядко има проблеми с ерекцията и се справя добре със сексуалните си „задължения" към половинката, независимо дали тя е любовница, момиче за морето или собствената му съпруга.

Близо 66% от жените са единодушни, че българският мъж е добър любовник и рядко получава засечки в леглото. Само 20 % от българките твърдят, че той „не става". 70% от мъжете също се смятат за добри любовници.

Екипът, работил по проучването вади на показ и оригинални фрази от анкетите сред, които „Българскяит мъж става като любовник, но не и като съпруг", „Българският мъж е здрав като хромникелов винкел" и „Българинът е минавка!"

Сексуалната енергия на българският мъж

Близо половината българки признават, че правят секс с партньора си няколко пъти в седмицата (това казват както жените на 30, така и тези над 50 години), а останалите - само веднъж.

Над 80% твърдят, че изпитват удоволствие и се чувстват напълно задоволени след акта.

Нито една софиянка не е признала, че не се е почувствала удовлетворена от секса, докато всяка четвърта или пета дама от  Созопол, Благоевград и Сандански не се срамува да го признае.

Оказва се обаче, че българският мъж отделя малко време за общуване преди и след същественият сексуален акт. Този извод е направен след като повечето от жените признават, че не очакват да получат много ласки и разнообразие в любовната игра.

Причините за несполуки в леглото - социални

Стресът във всекидневието е водеща причина за несполуките в леглото, независимо колко редки са те. Това твърдят 39% от запитаните мъже и 47% от жените. Сред останалите причини са несигурните доходи и безпаричието (това споделят 15,6 % от мъжете и 13,7 % от жените.

Едва на трето място хората поставят заболяванията като фактор за еректилната дисфункция (16,1% от мъжете и 1,3% от дамите).

Според мъжете основният им проблем в леглото е преждевременната еякулация (40,7%).

Само 29,9 % посочват липсата на желание у половинката им като причина за собствения им неуспех в леглото.

Българите в по-напреднала възраст, над 65 години, се оплакват и от недостатъчна или липсваща ерекция при желание за секс.

Всеки мъж обаче индивидуално решава кога страда от еректилна дисфункция. Едни споделят за нея след 3 засечки (34,2%), други - след 5 (38,7%), а трети - след 10 (27,1%).

Повечето жени обаче не смятат, че когато засечките на мъжа им зачестят, трябва да посетят сексолог или друг лекар специалист. 32,3% от представителките на нежния пол заявяват, че ще настояват партньорът им да отиде на преглед при поява на еректилна дисфункция.

Данните от проучването показват, че мъжете откриват няколко начина за решаване на евентуални проблеми в секса. При трудност с ерекцията българският мъж по-скоро ще опита отново със същата партньорка,  отколкото да я смени. Да вземат хапче за потентност са склонни предимно по-младите - между 25 и 40 години.

Не липсват и представители на силния пол, които са на мнение, че партньорката също е виновна за незадоволителния секс. Те обаче са една 15,8% от анкетираните общо 22 134 души.

Не какво, а колко искат жените?

Според проучването масово жените у нас твърдят, че имат по един партньор - такъв отговор са дали 82,1 % от анкетираните.

Близо 32% от жителките на Пловдив и 29,5 % от тези на Благоевград обаче не крият, че имат по двама, а 13,9 % във Велико Търново заявяват, че имат по трима сексуални партньори.

Oще: жени  мъже  проучване  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2010, 01:15

10 Alina | 13.10.201001:36

Много ме разсмиват коментариите, колко добър любовник е българския мъж...
Моят житейски опит показва, че дори когато те е лишен от природата от размер, той пак не е добър, защото му липсва сексуална култура.
А по морето е естествено да им се мятат чужденките, просто те са на почивка и търсят развлечение...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 22:29

9 krupp | 01.10.201023:35

Фината шпакловка не е за всеки,изисква се доста майсторство,нежни и големи ръце както и лингвистични умения.Въпрос на избор и възприятия е всъщност.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.09.2010, 23:38

8 emilia | 01.10.201002:31

Тук социопати във форума все още няма. Има нещо вярно в това, което пише panopsihikum. Обаче със сигурност има изказване на невеж мъж за женската сексуалност:
Ицо, това, че на един мъж му става (т.е., това, че един мъж е потентен), не значи, че е добър любовник. Добър любовник е този, който довежда жената до оргазъм. А множеството проучвания доказват, че около 2/3 от жените са клиторен тип, т.е. достигат до оргазъм чрез стимулиране на клитора, а не чрез проникване във вагината или ануса. Така че вашата ерекция, мъже, на нас повечето жени хич не ни засяга. Надървеният ви пенис само на вас си доставя удоволствие и след като достигнем до оргазъм и след прелюдията преди половия акт, вашият пенис просто ни служи като масаж на вагините. Но едва само 33% от жените изпитват оргазъм (според други проучвания – само 10%), предизвикан единствено от вагинална стимулация, а още по-малко – от анална стимулация (около 2,5%). За пълноценен секс при жената може мъж с еректилна дисфункция да я задоволи с пръсти, език и предмети и не е проблем, че няма пенис. Но много по-лошо е мъжът да е потентен и да прониква, но пък да пренебрегва ерогенните зони на жената (напр. клитора като най-важната) и тогава сексът е незадоволителен за жената и това е много по-лошият случай за жената. И тогава продължителното проникване над общо 30 минути е същинско мъчение за жената и по-доре да свършва бързо мъжът. Вагината принципно е по-малко чувствителна от клитора. Затова не ги стигматизирай (значи „не ги опетнявай”) жените като фригидни и непохватни! Просто си има различни типове оргазъм.
.... Така че... НАПРОТИВ, ИМА НЕПОХВАТНИ МЪЖЕ – такива, които не знаят и не искат да използват ласки за жената, бързат за собственото си удоволствие. Мъже, знайте, че жените принципно по-трудно стигат до оргазъм и за тях е много важен психологическият фактор и са много по-чувствителни от вас мъжете. Затова първо се погрижете за жените, а после за себе си! Дори и да свършите преждевременно преди жената да е стигнала до оргазъм, не се притеснявайте! Продължавайте да я стимулирате на местата, където и харесва – шия, гърди, клитор (и каквото тя още пожелае).
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.09.2010, 22:51

7 panopsihikum | 18.09.201022:59

Върджи, девице, имам база за сравнения...а за социопатията...я почети малко първо тълковния речник, а после пиши глупости.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.09.2010, 11:16

6 Virginia | 18.09.201015:24

Ха ха виж коментарите на социопати като Kiril Atanasov и
panopsihikum |и си отговори на въпроса колко още платени „проучвания“ с подобни „обосновани“ заключения трябват, за да повярва някой, че 66% ставали...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.09.2010, 22:51

5 panopsihikum | 17.09.201023:01

Българският мъж НЕ СТАВА за любовник в 99 % от случаите. Става за тъпкач, е@#ч или както искате да го наречете, но не и за любовник. Е, естествено, ако не си почитател/ ка на стила "ръгай, Груйо".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.08.2010, 13:33

4 Kiril Atanasov | 15.09.201016:30

Абе всеки, който е работил по морето знае, как чужденките налита на българското Усмивка Дане се хвалим, ама нито сме дебелаци като германците, нито пък алкохолици като руснаците. Е и джентълмени нямам като англичаните, но пък те англичанките много рядко идват на нашето море Усмивка Важното е рускините и чехкините да са доволни, че да дойдат отново, а пък българките нека се оплакват тогава и търсят нещо несъществуващо Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2010, 02:44

3 Александър Караджов | 15.09.201002:54

Та на въпросът - "Става ли българският мъж" - естествено, че СТАВА, отива до тоалетната и пак ляга!!! За друго не го търсете, не СТАВА той от леглото току-така... това при 90% оъ мъжете, де, има 10% приятни изключения, ама се губят сред чалга ритми и сапунени сериали!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.09.2010, 13:44

2 MissPharmacy | 15.09.201002:23

Интересното е, че уж българският мъж бил супер, а 40% смятат, че основният им проблем е преждевременната еякулация.... Това ме разсмя искрено! Истината е, че за да е всичко на ниво.... трябва и нещо повече, а щом "не става"- просто трябва да се смени партньора, бил той мъж или жена!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

1 Ицо | 14.09.201015:25

Е .... всичко е ясно - ако има проблем, то виновни са жените.
Вижте че във В.Търново най-малко се оплакват от мъжете, но и там жените са най-ебливи - имат поне по 3-ма любовника.
Така че това е отговора - няма импотентни мъже, има непохватни жени.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани