15 от най-влиятелните психолози на всички времена | webcafe.bg
Webcafe

15 от най-влиятелните психолози на всички времена

webcafeLifecafe
11.07.2017, 15:50 (обновена 13.07.2017, 07:37)

1 от 15 снимки Назад Напред

зигмунд фройд

Снимка: © Getty Images

Зигмунд Фройд (1856-1939)

Основателят на психоанализата първоначално следва медицина в Университета във Виена. Фройд се специализира в изследване на анатомията на човешкия мозък, а по-късно идва и интересът му към изследването на психиката и поведението на хората. Теориите на австрийския учен се превръщат в базата на модерната клинична психология.

По какво да познаете, че сте в компанията на психолог? Това е човекът, който предпочита да наблюдава всички останали, когато в стаята влезе красиво момиче.

Освен че е вечен генератор на вицове и анекдоти, науката за човешкия разум и поведение е едно от най-комплексните и интересни полета за изучаване. Въпреки че психологията се развива в продължение на повече от сто години, до ден днешен изглежда така, сякаш едва сега започваме да разбираме малка част от мотивите, стимулите и страховете, определящи човешките решения.

Дипломата по психология е ключ, който може да отвори врати към най-разнообразни алтернативи за кариера - от клинична психиатрия и психотерапия, през социалната и детската психология, изследване на общественото мнение и пазарното поведение, до работа в сектора на човешките ресурси и комуникациите.

Неслучайно, психологията е и специалността, която привлича най-голям брой кандидати през 2017 г. - както показват резултатите от приема в Софийския университет.

В галерията ще можете да видите някои от най-влиятелните изследователи, чиито открития продължават да се изучават и прилагат.

Oще: алберт бандура  детска психология  дъщерята на фройд  жан пиаже  зигмунд фройд  известни психолози  карл юнг  комуникации  образование  психиатрия  психология  психотерапия  соломон аш  социална психология  човешки ресурси 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани