Фермер търси овца | webcafe.bg
Webcafe

Фермер търси овца

Лепа Здравкова
04.11.2011, 12:34 (обновена 06.11.2011, 02:52)
фермер, ако

В тоя безутешен световен недоимък на мъже, един светъл селски лъч озари небето...

Био-петелът кукурига. Градски хубавици се борят със съня и романтичната нагласа да завладеят големите сърца на каубои - ергени. Готови са на всичко, та дори и кравешки лайна да газят. Те все пак са натурален щрих от екстериорния дизайн, богат на природни красоти и наторен с трудолюбива пот.

Предаването „Фермер търси жена" би камшика и впрегна любовните вълнения в социално-аграрния отрасъл. Поръси ги със сол, натопи ги в мед и ги прати на „зелено училище". Безличното ефирно пространство се обогати с автентични характери и натурални емоции. Търсещите любов фермери обединиха сюжетните линии на култовите за времето си предавания „Адрес 4000" и „С бъклица и дрян".

Хубаво е, когато градското съсловие се запознае със селското добруване.

Вдъхновяващо е да видиш мъже, които се грижат за благините, които ние само консумираме. И трижди по-разтърсващо е да ги поставиш в зоната на префинен женски циклон, готов да ги погълне заедно с фермите им.

Впечатлена съм от тази агресивна женска подлизурщина, която някои от дамите натрапват от екрана. Дали им иде отвътре, или е по сценарий, кой да знае? Бая страшно ми се стори, улегнали и препатили в любовта жени да отправят спасителен взор към мъж, когото виждат за първи път в живота си. Очи, пълни с болезнено очакване, души потънали в илюзорни сценарии за бъдещето.

Другата част от стройния женски колектив взе решение да премине по-лежерно през предизвикателствата на къра и кравешките лайна. Фермерите употребиха законите на естествения подбор и свиха броя на мераклийките, желаещи да споделят тяхното битие. Така, в справедлива конфигурация 3:1, младите колхознички бяха доставени по постоянен адрес на поръчителя.

Нека не забравяме, че фермерите са главните действащи лица тук. Успели, земни, самотни и търсещи любовта на живота си. В тоя безутешен световен недоимък на мъже, един светъл селски лъч озари небето.

И започна да дава нареждания. Екзистенциални за фермерския начин на живот и почти репресивни за градските моми.

Някои от нашите ергени възхитиха с оригинална мисъл и дълбочинни монолози, придружени с изтънчен диалект. Да чуеш голата истина за очакванията им към бъдещите невести в конкретни случаи бе като нестинарски стриптийз в акомпанимент на саксофон.

„За мен е много важно да имам една добра домакиня в живота си", нарежда бай Иван от село Татари. А списъкът подава още няколко тарикатски екстеншъна: „Да може да кара трактор, да разбира от счетоводство, да е агроном и да е разкрепостена в леглото".

Иване, ти си прекрасен. Развълнувах се ужасно... Много искам да използвам мотиката не по предназначение, когато е връчена със софистицирана розова панделка на дръжката. Да ти съсипя до краен предел умишлено разхвърляната стая, дето остави да я оправят онези „тричките", докато ти ги шпионираше с камера. И неистово копнея да спечеля романтичен следобед за нас двамата, от който да се върна само аз, щастлива.

Има и други момчета, дето разведряват фермерските претенции с нови предложения. Стефчо на 23-години от село Расово, мой любимец. Така млад, а така увреден от баба си, и майка си навярно. „Ми тук има некви по-дърти и от мене, бре! Я, па тая, и с дете са е снимАла!", възмущава се баба докато мята снимките на бъдещи снахи по пода. „За кво ти е жена, само да ти харчи парите?", пита тя. „А-а-а, аз парите и сам мога си ги похарча", адекватно се обажда Стефчо.

Стефан лесно няма да се даде. Моля ти се, Стефчо, стой на завет при мама и баба, те знаят най-добре. Пък нали те ще избират твоята мома, не се впрягай толкоз в любовта. Разпрегни коня и го удари на кърска любов. Поставяй си по-постижими цели, виж как действа твоя събрат по съдба Емил. „Сбъднах фИтиша на всеки фермер - три мацки да измият инвИнтара по бански, да вий яд!", топорчи се той на сюреалистичните видения с жени, трактор и пароструйки.

Сега, ние зрителите сме примрели в очакване на поредния балотаж между съперничките, които една подир друга отлитат от несъстоялото се семейно гнездо. Кои дивни птици ще останат в него, предстои да видим.

Дотогава, един съвет - мили ми ергени, някои от вас завинаги ще останат такива. Ако някои от вас амбицирано желаят да променят дневния режим на избрана от него манекенка, да знаят, че няма да сполучат в живота. Придържайте се към трудолюбието и скромността, които в днешно време са кът и се котират адски високо в очите на отбрани жени. И не забравяйте, че търсите жени, а не добитък.

Oще: ерген  жени  моми  фермер 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.01.2012, 09:02

33 светъл балкански субект | 21.01.201210:09

RE: Гергана Кирилова
Ей, хора, да не би да мислите, че в това риалити има грам истински чувства и постъпки? Всичко е по сценарий, естествено съобразен с участниците, но все пак сценарий.

..............................................

И според мен сценарият е сценарий - писан е по "калъпа" на участниците ,
но чувствата и постъпките са Истински........и то не защото аз го казвам ...а по

простата причина ,че никой не може да "изиграе" друг човек - всеки играе само и единствено себе си - в това е комичното.......или трагичното

Колин Фарел не може да изиграе Ивайло Някойси , нито Ал Пачино ще изиграе "Джаро" - обратното също е вярно.......

ние просто не може да излезем от сценария - за това няма филми от сорта:
"за кожата на един БГ олигарх" или "В леглото с Алисия,Златка и пр"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.05.2011, 15:12

32 Гергана Кирилова | 28.11.201121:15

Ей, хора, да не би да мислите, че в това риалити има грам истински чувства и постъпки? Всичко е по сценарий, естествено съобразен с участниците, но все пак сценарий.
Сценаристите са решили, че селските момчета са простовати, наивни, искрени, жадуващи за стопанка. Също така сценаристите са направили момичетата превзети, невидели селско животно, незнаещи откъде се хваща мотиката.
Но все пак не всичко е пълна измислица. Ванката ми напомни колега на мъжа ми от МЕИ. За да провери дали момичето с което живеел, става за жена, нарочно оставял метлата на неудобно място. А момата, видиш ли, 100 пъти се спънала, но така и не я преместила. И съответно - не се класирала. Но в крайна сметка какво стана - Ванката си избра най-мързеливата, но с най-прилично тяло (без лицето). С което пък ми напомни вица за сина на евреина: И коя избра? Ми оная с най-големите цици.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.03.2011, 23:40

31 Yavor Moskov | 09.11.201109:10

Работя за една верига супермаркети в Атланта и понякога работата ми налага да общувам с американски фермери и животновъди. Те са едни от най-истинските хора, които съм срещал, а фермерските дъщери са много повече от лицемерните млади американки от Атланта, които мечтаят да се омъжат за лекар, адвокат и да живеят в къща за 1 милион. Що се отнася до авторката на статията мога само да кажа, че всеки може да проявява злоба, но не са много хората.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.11.2011, 17:58

30 Slaven | 08.11.201118:27

Статията кърти ДА! Искрено се забавлявах докато четох и съм съгласен с казаното от автора Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

29 Miss Ivano | 08.11.201113:09

Чинчифон – хиххи ДА!

Не гледам формата, сигурно е по-забавно, ако и разпознаваш описаните участници, но това, което прочетох много ме разсмя. Браво!
Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2011, 11:50

28 Бисер Златков | 08.11.201111:19

Мануела Геренова, недоумявам глупостите, които си написала. Ми дай да въхваляваме тези, които не могат да чистят и да готвят, изрусени, лакирани, нагирмирани... Страхотни качества, няма що. Типично овчедушно мислене на съвременна кифла.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

27 Thea Atanasova | 07.11.201122:50

Да, затова сега ще ги гледаме девойките дали няма да си избодат очите с вилата за сено... Смее се А и не се знае дали това няма да е мократа мечта на някой от фермерите...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.08.2011, 14:26

26 Tsombain | 07.11.201116:16

Женската злоба и завист за безкрайни. Даже когато става дума за кравешки лайна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

25 Чинчифон | 06.11.201117:20

Овца търси фермер Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2011, 00:58

24 Shash | 06.11.201113:20

Хаха, аз като случах рекламите за предаването си мислех, че ще показват разни бизнесмени, които се занимават със земи и ГМО разработки... Пък то било с истински трактористи и овчари Смее се Мисля, че такъв тип предаване не си струва да се коментира, звучи ми ужасно тъпо и просташко. И не разбирам за какво е всичката тая злоба в статията.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани