Десет причини Бойко Борисов да стане Футболист на годината | webcafe.bg
Webcafe

10 причини да стане Футболист на годината

VaGro
28.11.2011, 21:36 (обновена 01.12.2011, 12:26)

1 от 4 снимки Назад Напред

Бойко Борисов, мач

Снимка: © BGNES

Защо да не стане, а? Проблем ли има?

1. Бойко не играе за пари!

Той рита, за да се наслаждава на най-великата игра, както в „черно-бялата" зора на този спорт. С две думи - футболен романтик!

2. Раните му бързо заздравяват

Спомнете си оня потрошен крак как вълшебно оздравя за по-малко от седмица и Борисов изненада всички с поредната си поява на „зеления килим". Няма треньор на планетата, който не би гласувал за свой футболист, чийто крайници се регенерират като на гущер опашката!

3. Никой треньор не би посмял да го държи резерва

Това просто не подлежи на коментар! Все едно да имаш Меси в състава си и да не го пускаш за сметка на Чавдар Янков, примерно. Няма такива филми - Борисов е лидер!

4. Не се жени и не се развежда с фолк певици

Не че „силиконовите бормашини" биха имали нещо против! Просто Бойко е железен и отдаден на спорта. След мач никога няма да го видите да се кълчоти в „Night Flight", а скрит от хорските погледи ще си седи у дома и ще се надъхва с „Батальонът се строява" за следващото дерби на Витоша!.

5. Няма (поне видими) татуировки

А това показва, че докато Благо и Спас са се перфорирали с часове и дни в някое студио, Бойко е тренирал наказателни удари, преса и шпагати. Ето я тайната на спортното дълголетие!

6. Не ползва гел

Бойко Борисов е може би единственият български футболист, проумял, че гелът пречи по време на игра. При удари с глава топката се хлъзга и променя траекторията си. Може да ти се разтече в очите. Могат мухи, комари и винарки да се налепят по главата ти... Вредите са много, ама иди обяснявай на Гонзо (преди) и Благо (сега)!

7. Не отказва интервюта

Борисов е абсолютен професионалист. Не търсете при него женчовските лиготии на обидените примадони. Интервютата му са емоционални, оригинални и най-важното рейтингови. Е, коя телевизия няма да иска да си ги пусне, за да си вдигне пазарния дял?

8. Вкарва много!

Случвало се е в един мач таранът на Витоша да отбележи повече от целия национален отбор в един квалификационен цикъл. Факт!

9. Никога не се е отказвал от националният отбор!

И не би го направил. Все едно да откаже да пререже лента или да се снима с Арнолд Шварценегер - немислимо! Нека сме наясно, футболистът Борисов никога, ама никога, не би предал отбора си!

10. Притежава разностранна спортна подготовка

Някой сеща ли се изобщо за вид спорт, в който премиерът да не е сред най-добрите? Може би само художествена гимнастика и синхронно плуване. Ама то това са пък и егати спортовете...

* * *

Има поне още десет пъти по толкова причини, Бойко Борисов да стане „Футболист на 2011" в България!

Аз вече гласувах (за първи път) за него!

Подкрепете го и вие в анкетата!

На него стига му тая награда: да каже нявга народа...

 

Oще: анкета  бойко борисов  български футбол  витоша  вот  журналисти  интернет  номинации  потребители  фенове  футболист на годината 


Още от Животът