Когато Марс и Венера слеят енергиите си | webcafe.bg
Webcafe

Когато Марс и Венера слеят енергиите си

webcafeСелена Астро
29.09.2015, 15:31 (обновена 01.10.2015, 07:36)

1 от 13 снимки Назад Напред

мила кунис

Снимка: © Getty Images

Следващите седмици и двете планети ще се срещнат в Дева. Интересен феномен е, че на много знаменитости, особено актьори, планетите Венера и/или Марс се намират в Дева. Пример за това е Мила Кунис, която е родена под знака на Лъва – на 14 август 1983 година, а Венера й се намира в Дева.

Вижте в галерията някои от личностите, които имат Дева в Марс и/или Венера

Когато лична планета като Марс или Венера, попадне в даден знак, ние изразяваме нейните качества в тоналността на този знак. Планетата по един или друг начин се оцветява с част от неговите характеристики.

Следователно можем да очакваме, че докато Марс, планетата която отговаря за начина, по който се отстояваме и по който се борим за нещата и Венера, планетата на любовта и хармонията, преминават през знака Дева - най-аналитичният, прецизен и критичен знак от зодиака - ние по един или друг начин ще се сблъскаме с критичността и прецизността при изразяването на техните енергии и във връзка със сферите им на проявление.

Така и между 25 септември и 12 ноември, когато Марс транзитира през знака, ще сме много по пресметливи и обрани в действията си.

През този период ще имаме желание да изпипваме всеки детайл, което от една страна ще забавя ефективността ни, но пък ще ни прави и доста по-прецизни от обикновено.

От друга страна, между 9 октомври и 9 ноември, когато Венера преминава през управлявания от Меркурий знак, можем да очакваме да сме много по-придирчиви и взискателни към любимите си хора.

Ще имаме повече очаквания, но и ще сме много по-наясно от какво наистина се нуждаем. Голяма част от нас ще имат склонност да интелектуализират чувствата си и да подлагат на анализ любовните си отношения.

Ще слагат любимия под лупа и ще гонят перфектност в отношенията си.

Освен, че Венера и Марс ще преминават през знака Дева, приблизително по едно и също време, ще има период от престоя им там, в който много мощно ще се усеща сливането на енергиите им, понеже между 15 октомври и 9 ноември те ще се движват в съвпад.

Тогава Марс ще се намесва в делата на Венера, а Венера ще се намесва в делата на Марс, а цялото взаимодействие ще се случва малко или много по маниера на знака Дева, а именно силно аналитично и обрано.

Разбира се връзката между двете планети ще бъде много комплексна и ще се усеща на различни нива от нашата действителност.

Интересното в случая е, че същността, както и принципите, на които отговарят всяка една от тях, са хем противоположни, хем допълващи се.

От гръцката митология знаем, че Афродита (Венера) е дъщеря на Уран (небето) и Гея (земята). След като Кронос (Сатурн) кастрира баща си Уран, за да освободи натиканите в недрата на майка му (Гея) братя и сестри, той хвърля отрязаното му мъжко достойнство във водата и от пяната се ражда Афродита.

Зевс я осиновява и я прави богиня на любовта и красотата, но също така я омъжва за Хефест, най-грозният от боговете.

Водата, от която Венера произлиза символизира душата, чувствата, женското начало.

Богинята живее, за да чувства. Тя изразява първичния принцип на равновесието. Не е моногамна по природа. За нея романтиката, флирта и сексуалните завоевания са изключително важни и за това, дори омъжена изневерява на мъжа си многократно. Отдадена е на удоволствията и красотата, помирява и уравновесява противоположности. Създава връзки от страст, не от разум.

Най-дълга е аферата й с Арес (Марс).

Техните отношения са страстни, със силно изразен сексуален характер. Арес е син на Зевс и Хера, много див и необуздан, има страст към битки и убийства.

Има гореща кръв и дива мъжественост, склонен е към бързи и ясни решения, не се интересува от право и закони. Той символизира агресивния първичен принцип, борбата, насочеността на агресията, мъжествеността.

Венера отговаря за любовта, хармонията и разбирателството, за анимата, женското начало и женската сексуалност, а Арес отговаря за анимуса, мъжкото начало и мъжката сексуланост.

Те са силно привлечени един от друг и въпреки че на моменти всеки един от тях силно ревнува другия и желае да се слее с него, те не могат да се притежават и завинаги остават любовници.

Връзката им има както възходи така и падения.

В моменти на спокойствие и комфорт се раждат децата им Хармония и Ерос (Купидон), а в моменти на ревност и кавги се раждат Деймос (терор) и Фобус (страх).

За това от една страна можем да очакваме при контакта между двете планети Венера силно да облагороди действието на Марс и да прибави щипка деликатност, дипломатичност и баланс към начина, по който по принцип се борим за нещата и по който се отстояваме.

Възможно е да сме доста по-обрани и умерени в постъпките си, да сме по-консенсусни и склонни към компромис.

От друга страна съвместното действие на Венера и Марс ще подсили сексуалния ни заряд и ще ни настрои на вълните на противоположния пол.

Понеже съвпадът ще се случва в знака на Девата, не е изключено импулсите ни за действие да бъдат леко озаптени и овладени поне на повърхностно равнище, дали заради излишни скрупули или прекалено високи изисквания, дали заради страх от отхвърляне.

Въпреки привидната студенина и деликатност, която може да излъчваме на моменти, при голяма част от нас по един или друг начин ще бушуват силни чувства.

Периодът е наистина подходящ за помиряване на женската и мъжката страна във всеки един от нас, за намиране на равновесие и вътрешен баланс, но също така дните, докато е силен аспектът, са идеални за изясняване на отношенията ни със заобикалящите, особено на тези в партньорството.

При всички случаи е препоръчително да не задържаме емоциите си под прекалено строг контрол.

Много вероятно е тези от нас, които са свободни да имат шанс за флирт или любовно увлечение. До началото на ноември движението на планетите ще съвпадне и с Юпитер.

Когато планетата на късмета, щастието и разширението е намесена, не липсват възможности за растеж и развитие.

Периодът е изключително подходящ за започване на любовни отношения и флиртове, но също така е идеален за подобряване на вече съществуващи такива.

На обвързаните определено им се препоръчва, очите им да не шарят в посока, различна от тази на партньорската да се постараят да намерят нов път към човека до себе си и да го преоткрият.

Ако смятат, че има пречки помежду им, не е зле да използват максимално добре планетните разположения.

Биха могли по Девешки (Меркуриански) и конструктивен начин да обсъдят нещата; по Марсов да отстоят позицията си, а по Венерин да я балансират и уравновесят с партньорската.

Така ще имат шанса стрелата на Ерос отново да ги прободе и да постигнат любовта и хармонията отново във връзката си, но най-важното в случая е, че ще избегнат или най-малкото ще отложат излишните конфликти и разправии, както и раждането на Фобус и Деймус, най-негативните последици от контакта между двете планети.

 

Oще: астрология  астро прогноза  венера  зодиак  зодии  луна  марс  планети  селена астро  слънце  хороскоп  хороскопи 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

6 паяка | 01.10.201512:52

Бичи, ще си мълча като пукал!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.06.2014, 10:57

5 erzsebet | 01.10.201510:52

"Венера й се намира в Дева" - тия не са нормални!!! Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.06.2015, 19:21

4 Spider | 30.09.201523:47

И Мила Кунис бих ебал. Тва за протокола.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

3 Bichkiiata | 30.09.201520:27

паяко

не ми казвай, че си прочела по-горното
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

2 паяка | 30.09.201513:36

Ха ха...
"Много вероятно е...", "възможно е...". Ама колко пък да е това? От нула до безкрайност все е вярно. Значи няма начин да е шарлатания.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 03.03.2015, 17:06

1 bludniq_sin | 30.09.201509:51

Абе .. уеба нещо падладявате ми се струва? Много зачестиха статийките с някви астрологични буламачи ..
   

оценка

+2 -0

Най-коментирани