Запознайте се със семейството, в което майката е баща, а бащата е майка | webcafe.bg
Webcafe

Запознайте се със семейството, в което майката е баща, а бащата е майка

webcafeLifecafe
24.09.2017, 18:01 (обновена 26.09.2017, 10:59)
стар, трансджендър, флуиджендър

Снимка: © povidr.com

Стар е роден като момче, но той преди всичко е личност

Запознайте се със Стар Клауд - едно от малкото деца във Великобритания, които се отглеждат като полово неутрални.

Нещо повече, Луис, жената, която се определя като майка на Стар, и на която той казва "мамо", всъщност е биологичният му баща и е роден като мъж. Луис преминава през хормонална терапия за смяна на пола.

Майка на детето е Ники, родена като жена, която в някои дни се облича като мъж, а в някои - като жена, и предпочита да не остава в определени рамки.

Един ден Ники носи мъжки дрехи и маратонки, а друг - токчета, розово червило и сутиен с подплънки. Според Стар обаче Ники е баща му. Ники казва, че никой от тях не се влияе от пола, с който е роден и не искат детето им да бъде задължавано да се самоопределя.

И двамата родители настояват да отгледат четиригодишния Стар в неутрална или флуидна среда като избягват традиционните стереотипи за пол.

Двойката се сблъсква с много негативизъм и критики относно отглеждането на детето си. Те оставят Стар да избере дрехите и играчките, които предпочита.

Ники и Луиз се срещат през 2011-а на LGTB сбирка и откриват, че споделят много от разбиранията си за семейство и пол. Те искат да дадат на Стар свободата да избира, която те не са имали при израстването си. Те искат Стар да избере пола и ориентацията си, когато порасне.

Стар е роден като момче, но родителите му обясняват, че той преди всичко е личност.

Стар не е като другите деца. Обича да си играе с камиончета и колички, но се забавлява и с играта с кукли. Някои деца в занималнята му казват, че не бива да си играе с кукли, защото е момче, а барбитата са за момичета.

Луис и Ники търпеливо обясняват на сина си, че е свободен да си играе с играчките, които прецени. Обича да си лакира ноктите и да носи рокли.

Скоро Стар ще е в първи клас и това означава той да носи момчешка униформа. Въпреки това ще му бъде позволено да носи розов елек и розови чорапи - розовото е любимият му цвят.

Oще: джендър  момиче  момче  полово неутрално дете  полово неъутрален  трансджендър  транссексуален 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

19 deowin | 27.09.201717:10

>споделил съм тази част от тегловите си естетически предпочитания с всички

Аналогично, други тебеподобни са споделяли интелектуалните си и образователни предпочитания. Сходно на горната ситуация, това би следвало да те кара да се чувстваш некомфортно - некомфорт, който за нищо на света не би споделил наяве, а причината за това е пределно ясна. Поради същата причина паяка си трае като се говори за тегло, емигранти и прочие - когато не се чувстваш комфортно в собствената си кожа, предпочиташ да си кротуваш, за да може поне другите да не го разберат. Интересно, това практически те обрича никога да не се почувстваш комфортно с собствената си кожа.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

18 Mako | 26.09.201721:37

deowin | 26.09.201717:38

>семейства с общо тегло под 1 тон не ме кефят

Що не го кажеш това на паяка?
=========================

Део, споделил съм тази част от тегловите си естетически предпочитания с всички, в т.ч. теб, Путин, Тръмп, Паяка и останалите инсекти. Всеослушателно, един вид. Па който иска да се кефи, който ще да ме псува - негова си работа! Не разбирам защо задаваш този въпрос, следователно...
Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

17 deowin | 26.09.201718:55

паяка, демонстрираш точно поведението, за което говорех - вместо да погледнеш собствената си паница и "общото тегло" на собственото си семейство, което Mako явно намира за подходящо и достойно да се подиграва някому, се опитваш да обгрижваш конструкцията на чуждите изречения. Която дори не е неправилна.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

16 паяка | 26.09.201718:11

"Що не го кажеш това на паяка?
Тя скатава тихо, но - неучудващо - всяко едно нещо, което един от вас критикува, на някой друг от вас му е житието. "

Имаш проблем с подреждането на изречението ли? Малко се упражняваш, прасе! Седни си!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

15 deowin | 26.09.201717:38

>Мене ме кефят по-сложни конфигураций

Адмираций за което. Плюй по всички срамотий, грозотий, щуротий и идиотий.
Всичките налазили да критикувате сте едни и същи - самите просмукани от всевъзможни недостатъци до мозъка на костите си, и за да не ви се налага да обръщате внимание на тях, гледате в чуждата паница.

>семейства с общо тегло под 1 тон не ме кефят

Що не го кажеш това на паяка?
Тя скатава тихо, но - неучудващо - всяко едно нещо, което един от вас критикува, на някой друг от вас му е житието.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

14 Mako | 26.09.201713:02

Запознайте се със семейството, в което майката е баща, а бащата е майка
===========================
Нема се запознаем!
Първо на първо - такъво семейство си е направо тривиално, колко му е да размениш мама и тати! Мене ме кефят по-сложни конфигураций, като напримерно "мама е леля на тати, а тати, като е бил женска, е сурогатна майка на леля си, която в този момент му е била чичо, а по-късно чичото запложда кучето си, за да се роди детенце, което на по-късен етап ще реши какво ще е, женско, мъжко, куче или котка / с вариант "лъв"/". Е, на това му викам аз конфигурация за чудо, приказ и пример!
Второ на второ - семейства с общо тегло под 1 тон не ме кефят. А тези анорексици на снимката да имат, да имат....абе най-много 800 кила го докарват, барабар с вибраторите и металните белезници за по-смислено общуване.
В кофата и айде вече да не ни занимавате, молим, с некви толкова стандартни , един вид!
а, не не не!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.11.2013, 19:18

13 Nikkor | 26.09.201712:27

Вие коментиращите тука нищо не разбирате. Това са едни прекрасни, либерални, благородни, толерантни, изпълнени с ...как беше...емпатия и прогресивно мислене хора. На тях принадлежи бъдещето.

Само дето чалмите ще ги оправят и мъжете дето са станали жени и жените дето са станали мъже, ама това е друга история.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

12 Xaoc | 26.09.201712:21

Момчето се е родило с пишка, но му казват, че ако не го кефи, може да си я махне, така ли? Дейби сбърканите твари. Не може ли да се отдели една територия, примерно някой затънтен остров и всичките обратни, lgbt, вегани и всякакви такива изчанчени да ги пратят да си живеят там.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

11 паяка | 26.09.201708:41

Зеле, точно тук е въпросът, че не горкото дете, а шантавите му родители са за бой, а то невинно ( все още ) ще го отнесе. Все още, щото вариантите , според мен, са два - или ще се довери сляпо на родителите си и ще ги последва в бунта им срещу природата и биологията, или като се осъзнае, би могло да се отврати и да отхвърли мераците им. Всъщност, обаче, те нали това искат - то да реши. Но, дотогава, дотогава...ще плаче, за съжаление. Жив човек не бива да е играчка и ескпериментален обект .
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

10 Дракон с кисело зеле | 26.09.201700:32

Друга бира е, ако някой е кръстил детето си Пикачу или облича момченцето си в розова рокличка. В тия случаи сляпата агресия на децата към различното дете е провокирана преди всичко от идиотските решения на родителите му.
---
Да, и ако си носиш златна верижка на врата, заслужаваш да те заколят и оберат.
Ако си жена и носиш къса пола, заслужаваш да те изнасилят.
И т. н.

Не можеш да обвиняваш жертвите. Т. е., можеш, но това не прави виновните по-малко виновни. И, хайде стига, децата на училищна възраст не са олигофрени. Осъзнават кога вършат лоши неща, особено ако родителите им са се усетили да ги възпитат да не тормозят и бият.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани