Бионсе и майка й Тина Ноулс говорят по време на модната седмица в Лондон за лансирането на собствения им моден лейбъл House of Dereon | webcafe.bg
Webcafe

Мода по Бионсе

Lifecafe
21.09.2011, 15:00 (обновена 22.09.2011, 11:21)
бионсе

Снимка: © Getty Images

Бионсе казва, че идеята за модната й колекция не идва от приятеля й Джей Зи, а "отвътре"

Бионсе и майка й Тина Ноулс говорят по време на модната седмица в Лондон за лансирането на собствения им моден лейбъл, наречен House of Dereon, и за бременността на Бионсе.

Бионсе: Израснала съм в магазин за платове. Майка ми винаги казваше: "Хайде да отидем до този магазин", след което правеше безброй красиви дрехи за мен и другите момичета от Destiny's Child, а след толкова много години моите фенове ми казаха, че искат да купят тези дрехи отнякъде, затова беше нещо естествено за нас да направим тази модна линия.

Толкова е хубаво, че можем да я направим заедно. Първо, защото имаме възможност да прекарваме времето си заедно, и второ - защото взаимно уважаваме вкусовете си.

Тина, какво е да виждаш не само дъщеря си, но и дрехите си по телевизията?

Тина Ноулс: О, понякога е невероятно и никога не съм го очаквала. Започнах да правя дизайни на разни дрехи по необходимост, защото навремето имахме бюджетни ограничения. Така че вместо дрехи, купувах платовете и ги шиех сама.

Бионсе: По онова време не даваха да наемаме дрехите.

Тина: Забавно е как, когато имаш нужда от дрехи, никой не иска да ти ги заеме, а когато вече нямаш нужда от тях, всеки иска да ти дава. Така започнахме, но именно затова беше толкова вълнуващо да виждам дрехите си по телевизията.

Как се разбирате помежду си? Карате ли се за дизайна на някои дрехи?

Бионсе: Понякога, но много рядко. Мисля, че обикновено ни се случва по телефона, не на живо, след което си затваряме. После едната се обажда на другата и двете казваме "ти беше права".

Но така или иначе имаме много еднакъв вкус и се уважаваме една друга. Уважавам майка ми толкова много, а и тя уважава моя вкус, така че си имаме много голямо доверие.

Много фенове биха казали, че колекцията е "в стил Бионсе" - откъде черпиш вдъхновение?

Бионсе: Тази колекция е вдъхновена от много от моите пътувания. Направих световно турне, пътувах до Азия, Бразилия... по целия свят; видях такава красота, а майка ми пътува заедно с мен и решихме, че трябва заедно да направим микс от тези велики култури и да направим нещо красиво и оригинално.

Тази колекция отдава чест на глобалното номадство. Хубавото е, че няма да представяме различните раси отделно, а всичко ще бъде смесено и красиво, а това е толкова прекрасно, вълнуващо и освежаващо. Например, съчетали сме африкански шалове за глава с някои азиатски щампи, а всичко това сме комбинирали с различни материи, пайети и златни бижута - много освежаващо.

Тина, има ли някоя дреха, за която да се сещаш и да мислиш: "ето това е вдъхновението"?

Тина: Мисля си за празничната колекция - това, което Бионсе носи в момента. Бяхме вдъхновени от нейните пътешествия и направихме смесица от много различни щампи, пайети, блясък и пищност, като добавихме и някои фънки неща.

Поздравления за бременността! Колекцията включва ли и мода за бременни и родилки? Със сигурност всеки си задава този въпрос...

Бионсе: Това, с което съм облечена днес, е част от колекцията. По принцип не е предназначено за бременни, но е много подходящо. Преди шест месеца обаче, а дори и по-отдавна, не сме планирали да включваме мода за родилки, макар че в момента обмислям някои неща.

Стараеш ли се да откриваш неща, в които се чувстваш добре, но за които съпругът ти може да каже: "Това няма да го вземем"?

Бионсе: Всъщност много се забавлявам, особено след като обявихме публично, че съм бременна и не трябва, нали знаете... беше много трудно да го крия, но сега вече съм горда с това и се вълнувам. Много се забавлявам докато пазарувам - чудесно е.

Знаеш ли какво ще бъде бебето - момиче или момче?

Бионсе: Не.

Смяташ ли това повече за мода, отколкото за стил и какво мислиш за идеята, че щом ти си универсална, значи създаваш дрехи за универсалната жена? За кои жени е предназначена линията House of Dereon?

Тина: За жените, които задават новите тенденции. Те са уверени и имат индивидуален стил.

Бионсе: Да. За смелите жени, които искат да се отличат от тълпата, за уверените и целенасочени жени. И мисля, че става въпрос повече за стил, от колкото за мода - това е начин на живот, а ние просто искаме да изкараме на показ вътрешната самоувереност и красота на всяка жена.

Промени ли се отношението ти към модата и стила, след като разбра, че си бременна?

Бионсе: Винаги съм чувствала, че тези неща са заложени в нас. Майка ми винаги ми е казвала, че красотата идва отвътре. Вълнуващото да си жена е, че днес можеш да си кажеш "просто искам да бъда себе си", на другия ден можеш да бъдеш консервативна, на третия ден да се облечеш елегантно, а на четвъртия да отидеш на среща в главозамайваща рокля.

Различните дрехи могат да разкрият различен аспект от същността ти, който чувстваш в момента. Но всичко идва отвътре и трябва ние да определяме облеклото си, а не то да определя нас.

Значи влиянието не идва от Джей Зи?

Бионсе: Влиянието идва отвътре.

Oще: бебе  бионсе  бременни  дрехи  мода  платове  тина ноулс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани