Тежестта на големия бюст | webcafe.bg
Webcafe

Тежестта на големия бюст

Lifecafe, по Salon.com, Клои Пантаци
07.03.2014, 17:24 (обновена 08.03.2014, 10:10)
цици, секс, жена

Снимка: © Getty Images

Намаляването на двете гърди поне в САЩ струва около $15 000

Стоя в пробна на екстравагантен магазин за бельо. По стените висят тонирани в сепия снимки на много секси и доста надарени жени. Те не са от крехкия тип момичета с луфт, които виждате в рекламите на Victoria's Secret. Те са плюс-модели с пищни тела, гърдите им са по-големи от DD.

През отворена врата виждам склад, пълен с блестящи рафтове със сутиени във всякакви размери, стилове и цветове. Прасковено, яркочервено, черно, бежово, тъмносиньо, магента; пълни чашки, половинки, повдигащи; с банели и без. Това е като сладкарница за сутиени, а аз съм дебелото дете.

Аз съм в рая на големите цици

Не съм свикнала на толкова лъскаво пазаруване на сутиени. За мен и за много други жени, "благословени" с големи гърди, покупката на сутиен е стресиращо, дори срамно преживяване, изпълнено със самозалъгване, отвращение и разочарование. Не винаги съм имала този проблем. На 11 беше точно обратното.

Когато поисках от майка си - от която съм наследила сегашния си 85H бюст - да ме отведе на пазар за първия ми сутиен, реакцията й беше противоречива. Тя каза, че охотно би ми купила сутиен, но нужен ли ми е още сега? Е, аз исках сутиен и имах достатъчно големи гърди, които да го изпълнят, така че тя ме отведе в голям магазин да ми вземат мерки.

Мечтаех си за красива черна дантела, нещо прозрачно и еротично. Но първият ми сутиен - бял и сдържан, който плътно легна върху още плоските ми гърди - не оправда очакванията ми. Така де, черните дантелени сутиени не са нещо, което майка ти да ти купи.

Като повечето момичета в пред-тинейджърска възраст, отчаяно исках големи цици. Но когато гърдите ми се развиха през тийнейджърските ми години до D, E, F, а в последните години и до G и H размери, те станаха твърде големи за изтънчените сутиени - тези с ефирни дантели и тънки като спагети презрамки, или подобни на мидички чашки и деликатни извивки.

Когато гърдите ми за първи път пораснаха до прилична C чашка на около 14-годишна възраст, те станаха тайна, която исках да споделя - по някакъв начин, че те да не привличат неподходящ тип внимание. В книгата си „Бюстът: естествена и неестествена история" Флорънс Уилямс описва това желание като "деликатно напрежение между желанието да показваш новите си гърди и да не желаеш някой противен тип да ги забележи." Усещането наистина е деликатно - за известно време.

Смятах, че с деколтето идва усещане за сила

Но с ръста му усетих точно обратното. Големите ми гърди изглежда загатваха за определени неприятни мои характеристики - например, че може да съм глупава, или уличница; или че ми харесва хората да зяпат гърдите ми, както когато човек с микробус отби и свали прозореца, за да ми заяви: "Страшни цици имаш, коте", докато вървях по улицата с училищната си униформа. И вероятно те загатваха, че нямам нищо против, когато отказах на момчето, което искаше да ги снима отгоре с телефона си, но той не ми обърна внимание и ги засне въпреки всичко.

Уилямс твърди, че колкото и да обичаме гърдите си, донякъде се срамуваме от тях. "Не ги приемаме съвсем насериозно... Циците ни излагат. Те са непредсказуеми, странни, те могат да превръщат и бебетата, и възрастните мъже в безумци." И все пак, както изтъква тя, именно те правят хората уникални: "млечните жлези определят целия ни зоологически вид," пише тя. "Ние сме циците си."

Големите гърди не винаги са удоволствие, те са и тежко бреме

В продължение на години мъже са говорили на моите. Не само това, понякога ги пипат без мое разрешение. Вярно, обикновено го правят не мъже, а жени с по-малък бюст,  любопитни да разберат "какво е усещането" да имаш големи цици. Една от приятелките ми не може да вечеря с мен, без да се заглежда в гърдите ми и да заяви: "Клои! Циците ти!". Пред целия ресторант. С гняв още се сещам за онзи чаровник в бара, който смяташе, че е оригинална идея при първата ни среща да замерва деколтето ми с пуканки.

Сред големите трудности на жените с мащабен бюст е и пазаруването на дрехи. "Не че е е трудно да носиш дрехи," казва 22-годишната Джулия (чашка 80E). "По-трудно е да изглеждаш стилно в тях." 24-годишната Леа (75Е, по-рано 75G), е съгласна: "Андрогинният стил е много на мода, а на мен просто няма как да стои добре".

Сестра й - 21-годишната Ребека (75E), обича да носи дрехи, които подчертават фигурата тип "пясъчен часовник", обикновено рокли с колан на талията, но те периодично я карат да се притеснява за външния си вид. "Никога не се обличам като проститутка - ако исках да изглеждам като такава, щях, но ми е гадно дори да мисля за това как подобно облекло би подчертало гърдите ми".

Леа е още в гимназията, когато се подлага на операция за намаляване на бюста

Големите гърди "бяха твърде стресиращи," споделя тя. "Не можех да си купувам дрехи, които да ми стават, не можех да си купя бански. Привличах нежелано внимание". Част от това внимание идва от съучениците й. Един от тях, запитан от приятелка на Леа защо я харесва, казал: "Не знам, тя има големи цици." Нежеланото внимание идва и от жените, които "просто смятаха, че е редно да ги обсъждат".

Преди операцията Леа е носи размер G и въпреки че е искала D чашка, сега е 75E. Дори и след операцията, хората пак говорят за гърдите й. Реакциите са различни - от "Толкова се радвам за теб, изглеждаш чудесно!" до "Защо би направила подобно нещо?" След като Леа се връща в училище, приятел й споделя, че има "страхотен задник", но той не го е забелязвал преди, защото гърдите й са заслепяващи.

Леа се радва, че се е подложила на операцията. Преди намаляването им, според нея гърдите са били "определящата черта" в нея. А сега те изглеждат като "обикновена част от мен - аз съм просто момиче, което има големи цици, а не тези огромни, съкрушителни екстри."

Защо жените избират да си намалят гърдите?

Експертът по операции за редукция на бюста Робърт Силич обяснява: "Има хора, които наистина получават физически увреждания заради големите гърди, а има друга категория, които го правят от естетически съображения. Нещата са малко размити, тъй че едната категория прелива в другата." В първата пациентите споделят за болки в гърба, както и безчувственост в пръстите на ръцете, често предизвикана от дебелите презрамки на ситуена, забиващи се в раменете. Някои жени страдат от инфекции, при които кожата под бюста се възпалява.

Не всички пациенти на Силич обаче имат медицински причини за операцията. "Те винаги казват: ‘Хората си мислят, че е чудесно да имаш толкова големи гърди, но всъщност не е - направо ме кара да обезумявам'." Според него удовлетворението при пациентите след намаляване на бюста "е много, много голямо."

Операциите са свързани с рискове - прекаленото намаляване може да доведе до прекъсване на кръвоснабдяването на тъканите и дори некроза; при някои жени има и риск от реакция на организма на анестезията. След операцията има доста допълнителни проблеми - пациентките носят спортен сутиен поне месец, не се препоръчва да спортуват, за да се избегне кървене по шевовете. Сред другите потенциални минуси са белезите, загубата на чувствителност на зърната и евентуална неспособност за кърмене - въпреки че тя може да бъде проблем независимо от операцията.

Намаляването на двете гърди поне в САЩ струва около $15 000, като още $1500 се плащат за анестезия. Не винаги тази сума се покрива от здравните осигуровки, а в някои случаи решението дали да бъде платена тази сума от здравната каса зависи повече от самото тегло на гърдите, а не толкова от размерите им. Поради това, според специалистите, ако нямате медицински проблеми, по-добре е да избягвате операции.

Тези, които избират да обичат и укротят гърдите си, е най-добре да отидат в специализираните "бра фитинг" магазини

Там, наравно с рафтовете с най-различни размери на сутиените, ще откриете разнообразни луксозни аксесоари за бельо и специални перилни препарати за ръчно пране на сутиени. Експертите по "бра-фитинг" преминават през специално обучение и въпреки че в последно време гамата от бельо за жените с голям бюст се е разширила доста, основният проблем според тях е, че почти никой не носи точните и подходящи за него размери.

"Понякога жените дори казват: "Никога не съм смятала, че сутиените може да бъдат нещо комфортно!", казва Линда, собственик на бутик за големи размери сутиени и експерт по бра-фитинг от Ню Йорк. Та се предлагат сутиени с размери от A чак до N-чашка. "Почти всички влизат в магазина, носейки погрешен размер," коментира тя. "А точното напасване на сутиена е изключително важно."

Жените просто не знаят точния си размер и няма как да го научат без добър специалист. "Ако сте дори с един размер по-малко от необходимото, това е кошмар." Тя разказва с ужас историята на една от клиентките - първо й казали, че е размер 100CC, а когато дошла в бутика се оказало, че всъщност е 85K. На излизане тя изглежда невероятно щастлива и благодари многословно на Линда, сякаш тя я е излекувала от нелечима болест. Майка Тереза на циците, ежедневно правеща чудеса.

Добрият сутиен не е само в пасването по тялото - той е и в това как се чувстваш в него

Идва моят ред за проба от специалистката, която носи шивашки метър преметнат около врата си. Свалям роклята, а тя с едно бързо движение маха сутиена ми. След миг шивашкият метър е увит около гръдния ми кош, а след още малко колебание тя ми подава страхотен черен дантелен сутиен в размер 85J. Специалистката по определяне на размера на бюста леко побутва гърдите ми в чашките, за да провери дали те стоят добре - и въпреки че обикновено нося H чашка, J е по-удобна; гърдите ми се чувстват комфортно като добре повити бебета.

Резултатът обаче не е невинен или нежен. Гледайки се в огледалото, се чувствам донякъде като жените на снимките, окачени на стените на бутика - пищните жени с голям бюст, с форма на тялото тип пясъчен часовник, като плюс-моделите; излъчваща сексуалност и възприемаща се комфортно в тялото си.

Чувствам се адски секси в този прозрачен, дантелен сутиен - и изобщо не ми се иска да го свалям. Няма как обаче да не попитам за цената.

"Опитвам се да поддържам ниски цени за много големите размери чашки, защото не е честно," казва Линда, допълвайки, че много фирми искат безумно високи цени за големите размери, и че тя поради тази причина не предлага техните сутиени. "Опитвам се всичките ми сутиени да са с цена под $100. Обикновено са от $40 до $100.

И все пак, не мога да си позволя $98 за бельо... налага се да го върна - и сутиенът на мечтите ми, който обаче е твърде голям за бюджета ми, тъжно се завръща на закачалката в рая на сутиените.

Oще: бельо  бюст  жени  магазини  мода  сащ  сутиен 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.09.2014, 15:43

7 raizen | 08.09.201415:49

Огромния бюст е голямо бреме, както и всяка крайност между другото и познавам такива жени и хич не им е лесно. А колкото до това че 9/10 мъже харесвали големи гърди а пък 10-тия бил гей, не съм съгласен...мъж съм, определено не съм гей и гърдите са едно от последните неща, които гледам....виж задника е друго нещо Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

6 boris | 08.03.201410:12

Долу цензурата! Свобода на печата! България!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.09.2013, 11:56

5 Citizen X | 08.03.201410:10

Още от имет остава ясно, че Клоиту е с гени от медзоджорното. Е, там преливащите форми са били открай време на почит, включаещо и тлъстия гъз. Мога само да предполагам, че става дума за потни и увиснали мастносъдържателни израстъци... Иначе, нищо против добре оформените, ЕСТЕСТВЕНИ дини! Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

4 Борката | 08.03.201400:48

Console.WriteLine("Големите цици,разсейват добрия ебач...!");
Много скучно!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 30.01.2011, 15:21

3 qhasper | 08.03.201400:40

А тези, дето харесват задници и крака и за циците им е все едно, какви са? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.06.2011, 08:13

2 Едисон | 08.03.201400:36

Да, мъжете се делят на 2 типа. Такива които харесват големи гърди и такива които не харесват малки...
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.09.2011, 16:03

1 пламен жеков | 07.03.201419:27

9 от 10 мъже харесват големи цици. десетия харесва мъже........ само че тоз десетия да ви кажа не може да се нарече мъж УсмивкаУсмивка
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани