Де го чукаш, де се пука | webcafe.bg
Webcafe

Де го чукаш, де се пука

Lifecafe, по Huffington Post, Саманта Родман
25.08.2014, 18:35 (обновена 29.08.2014, 18:35)
Секси блондинка

Сексът, обратно на това, което мислят много хора, се подобрява, когато го обсъждате

Това, което много жени смятат за нормална сексуалност, се оказва грешно. За щастие, можем да развенчаем тези митове още сега.

Първо, доста депресиращо е да възприемате желанието на съпруга ви за секс, все едно че той просто иска да свърши. Това може да се превърне и в самосбъдващо се пророчество - ако смятате, че мъжът ви просто иска да свърши, ще се дистанцирате емоционално от секса, и след това сексът и за двама ви ще е с идеята да свършите (и това е в най-добрия случай, ако и двамата го искате).

Но честно казано, никога не сме виждали двойки, които идват на терапия, в които мъжът да приема секса с жена си точно по този начин.

Както обяснява Мишел Уайнър Дейвис в "Лишеният от секс брак", партньорът, който желае секс по-често (тук ние говорим за съпруга, но всъщност много често това може да е жената) не иска само оргазъм. Те желаят близостта на физическата връзка. Сексът или докосването - това е езикът на любовта на този партньор, и когато постоянно той се чувства сексуално отхвърлен, усещането за него е толкова болезнено, колкото емоционалното отхвърляне за другия съпруг.

„Той не ме намира за привлекателна, аз само съм единственият човек, който той има подръка, за да прави секс"

Отново тук се опираме на наблюдения на клинични терапевти, за да ви кажем, че много, много рядко съпругът идва и казва (дори когато съпругата му не е в стаята), че вече не я намира за физически привлекателна, но прави секс с нея, защото тя е единствената му възможност.

Много по-често мъжът признава, че жена му може и да не изглежда като на сватбените снимки, но той все пак я желае физически. Много мъже обаче не намират жените си за емоционално привлекателни, под което имаме предвид, че съпругите им не говорят с тях с любов и признателност, както са го правили, когато сексът е бил горещ. (Да, знаем, че има много причини, поради вече които не говорите с него нежно; просто се концентрираме върху факта, че обикновено мъжете смятат жените си за физически привлекателни, дори когато са качили килограми или имат някакви бръчки.)

„Порното е отвратително и ако той гледа такива неща, и той е отвратителен"

Съгласни сме, че прекаленото гледане на порно не е добро нещо за брака, но това е нещо доста крайно. Мъжете са много визуални същества и повечето от тях обичат да гледат порно от пубертета нататък. Ако възприемате сексуалните пориви и либидото на съпруга си под каквато и да е форма като отвратително, това ще е убийствено за брака.

Ами ако той ви каже, че ви смята за отблъскваща заради тайните фантазии, които имате, или примерно защото четете "50 нюанса сиво"? Приемаме, че ще се чувствате наранени и засрамени. Не твърдим, че гледането на порно не е нещо, което би трябвало да намалее с подобряването на отношенията в брака, но нагласата към него не бива да бъде свързана с обвинения и презрение. Всъщност никой аспект на брака не печели от обвинително или презрително отношение, но да вървим стъпка по стъпка.

„Другите мъже търсят секс непрекъснато, а аз тук съм попаднала на пасивен смотаняк, който никога не иска"

Ще се изненадате колко болезнено е сексуалното отхвърляне за мъжете. Често виждаме двойки, в които мъжът все още помни и е наранен от сексуално отхвърляне, случило се дори преди години, в началото на връзката.

Мъжете често казват неща като: "Още от първите ни моменти като двойка, тя се отместваше, когато се опитвах да я докосна, така че повече не опитвах." Вероятно е пасивността на съпруга да е естествена реакция на това, че е отхвърлен. Ако не опитва, няма как да се провали.

Също така много мъже имат фантазии как жената е инициаторът за секса. Ако тя инициира интимността, това означава, че тя наистина го желае, ще е по-отдадена на случващото се. Питайте партньора си защо той не се опитва да прави секс с вас. Отговорът може да ви изненада.

"Мъжете искат безумни неща в леглото, ето защо гледат порно. Не мога (или не искам) да правя всичко това, затова партньорът ми не е удовлетворен от мен"

Повечето мъже, които сме срещали, имат едно желание: жена им да се държи така, сякаш изпитва удоволствие от сексуалната им и физическа връзка. Досега не сме попадали на мъже, вманиачени единствено по сексуалните изживявания, които са видели в порнофилм. Но - както може да запитате: ами ако винаги иска орален секс? Е, фантазията тук е най-вече да бъде с жена, която толкова го харесва и толкова харесва секса, че да обича и оралния секс. Не е въпросът единствено в оралния секс сам по себе си, а в идеята за жена, която е толкова сексуална и която иска да достави на партньора си удоволствие.

Запитайте искащия орален секс съпруг кое би предпочел - орален секс с жена, която не гори от желание, или класически секс, дори целувка, но с жена, която е изключително възбудена от него и го демонстрира. Ще се изненадате от отговора. В семейната консултация жените се шокират, когато питаме съпрузите им дали предпочитат обикновен секс, където жената не го иска особено, или секси писмо, написано от съпругата. Повечето мъже избират писмото, защото то им показва, че жена им наистина ги харесва.

Естествено, не е задължително да правите всичко, което съпрузите ви пожелаят. Мъжът ви обаче може просто да иска тези неща, защото не умее да си поиска това, което наистина желае, което е да се държите сякаш сте привлечени от него и възбудени от него, и следователно наистина го обичате.

Затова използвайте тази статия, за да започнете разговор с партньора си за секса. Сексът, обратно на това, което мислят много хора, се подобрява, когато го обсъждате. И двамата партньори могат да се научат да бъдат по-открити и да комуникират откровено, без погрешни предположения какво мисли и чувства другият.

Oще: брак  връзка  жени  интимност  любов  мъже  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 30.04.2011, 05:03

21 veselavesela | 27.08.201421:23

Абсолютно съм съгласна с коментар 8. Те всичко си знаят , що да питат? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

20 YOLE | 27.08.201418:17

Ти пък сега . Може . Пък и нас , мъжете , като ни бият не пищим .
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

19 паяка | 27.08.201417:59

е колко пък може да е тиха една линейка!?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

18 Borracho | 27.08.201417:53

"Де го чукаш, де се пука"

Аз не еднократно съм писал в постове "де го чукам" ама всеки път ми ги изтриват!
А сега цяла статия изакали по тоя въпрос Усмивка
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

17 YOLE | 27.08.201417:32

Не знам за Япония и Калифорния , ма семейни приятели имат едни такива съседи - тя е като мечка гризли , а той горкия едвам диша , ма `фърчи` като линейка . Но са най-тихото семейство в района .
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

16 паяка | 27.08.201416:54

Значи в Япония и Калифорния неразделилите се семейства са такива.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

15 YOLE | 27.08.201416:38

Семейства , в които жената бие мъжа , са едни от най-устойчивите на земетресения .
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 15.05.2014, 10:12

14 Camellia Stefanova | 27.08.201413:27

@ 13gothic | 27.08.201410:00 Прав си дагоуева Смее се ДА!
Има много истини в горното... (Не мога да го нарека статия)
Както винаги съм казвала, една връзка се крепи на секс, комуникация, пари Много щастлив
И трите са взаимно свързани, като най-маловажни, за мен лично, са парите....За други те стоят на първо място. Таааа почне ли нещо да куца и липсва от тези три неща - пиши връзката за бегала Много щастлив
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 14.12.2011, 11:33

13 gothic | 27.08.201410:00

Колега Гюлмезов, пробвал ли си да говориш с дама за нещо, което не й оттърва? Въпрос
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.04.2013, 09:59

12 безжична | 26.08.201421:16

Човек не се дърпа от хубавото. И 20 тома да изпишат, друга истина едва ли ще намерят.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани