Мъжете и сексът с девственици | webcafe.bg
Webcafe

Мъжете и сексът с девственици

Lifecafe , По jezebel.com
18.01.2012, 17:21 (обновена 19.01.2012, 13:33)
Момиче в училище

Доколкото ми е известно, единственият път, в който съм правил секс с девственица, бе и първият път, в който аз самият правих секс

Зададохме на известен брой мъже въпросите: "Какво мислите за секса с девственици? Бихте ли правили секс с девствено момиче на същата възраст като вас, ако бяхте необвързани? Ако отговорът на този въпрос е "да", как и кога бихте искали да ви кажат, че момичето, с което излизате, е девствено? Как са се различавали сексуалните ви взаимоотношения (ако сте имали такива) с девственица от тези с по-опитни партньорки?"

Ето какво отговарят мъжете.

Каквото поиска тя

Само съм изгубил девствеността си; никога аз не съм отнемал нечия. Ако обаче излизах с девственица, не съм сигурен дали щяхме да обръщаме много внимание на това. Вероятно бих се отнасял с девствеността й както с всичко друго, свързано със секса: каквото иска тя, както на нея й е удобно и разбира се - когато е готова.

Въпреки това, ако тя е едно от тези момичета, които чакат "правилния човек" и е на моя възраст, бих бил ужасен и бих решил, че е някаква откачена фундаменталистка - затова бих скъсал с нея, което пък не изглежда съвсем честно. Някои хора очевидно имат нужда да почакат, но аз определено мисля, че сексът е важна част от връзката - затова неговото отлагане (особено между двама моногамни зрели хора) вреди повече, отколкото помага.

Правилото на туриста


Не мисля, че девствеността е нещо вълшебно. Предполагам, че не бих правил случаен секс с девственица, но аз и по принцип не бих правил случаен секс. Не вярвам, че девствеността задължително се характеризира с някакъв тип чистота и невинност, но хората трябва да вземат предвид емоциите и историята - ако правите секс с девственица, ще бъдете част от историята на нейния живот. Това не е задължително, но е много вероятно.

Знам че експертът по сексуалните въпроси Дан Савидж е леко скандален, но неговото правило на "туриста" може да се приложи и в този случай - не оставяйте бъркотия зад себе си, опитайте се да направите човека по-добър, от колкото е бил, когато сте се запознали. При такова положение, бих искал жената да ми каже, че е девствена - но когато настъпи подходящ момент за това.

Сериозна връзка


На 28 години съм и два пъти съм правил секс с девственица. Но не бих излъгал, че на този етап от сексуалното ми развитие би било прекалено странно да правя секс с девствено момиче. За да се случи това, или тя трябва да бъде твърде млада (но не съм сигурен дали бих спал с момиче на 19 или 20 години), или пък ще има някаква друга необикновена причина, поради която тя е чакала толкова дълго. Не изключвам тотално възможността да правя секс с девственица, просто не очаквам скоро да попадна на такава ситуация.

И двата пъти, в които съм спал с девственица, изживяването беше в контекста на сериозна връзка. Наистина не бих правил секс с девствено момиче по друг начин. В противен случай просто си търсиш белята. А дори и да нямаш проблеми, все пак е хубаво да бъдеш първото момче на някоя - особено ако не прецакаш нещата, като бързаш прекалено много.  

Чудя се защо?

Доколкото ми е известно, единственият път, в който съм правил секс с девственица, бе и първият път, в който аз самият правих секс. Естествено, ако не броим милионите пъти преди това, в които сам съм си доставял удоволствие.

Ако бях необвързан, вероятно щях да правя секс с девственица - но само ако имахме връзка. Би било много неудобно, ако сме се запознали в някой бар или нещо такова. Но дори и да имах връзка с нея и тя да беше на моята възраст, щях сериозно да се запитам защо все още това момиче е девствено. Ала подозирам, че бих го преживял без твърде големи драми.

"Онзи разговор"


Всеки си има първи път. Но когато вие сте този, който "отнема" девствеността (на мен лично не ми се е случвало), предполагам, че има някои неща, които да обмислим, или за които да се притесняваме. "Ами ако аз съм последното момче, с което спи тя?" Това вече е твърде голяма доза отговорност. Но тя не бива да спира хората да правят секс с девственица.

Ако и двамата са на подходяща възраст и се разбират, и всичко останало... Не бих искал да разбирам, че партньорката ми е девствена още от самото начало. ("Приятно ми е." - "И на мен. Девствена съм"... - "ОК"). "Koгато тя се почувства готова да сподели" ми звучи като оптималният момент, стига това да не е точно преди секса. Тогава бих се почувствал отговорен да попитам "Сигурна ли си в това?" точно в момента, в който въобще не й се говори за него.

"Грешките вървят ръка за ръка с вниманието"


Нямам нищо против секса с девственица в настоящата си възраст (24 години). Това не ме притеснява. Няма нищо лошо в това едно момиче да е девствено.

Обаче бих бил много предпазлив спрямо момичето. Никога не съм попадал в ситуация, в която съм бил близо до това да правя секс с девственица - но дори и да бях, щях да се уверя (вероятно дву- и трикратно), че тя е абсолютно сигурна, че иска да го направи точно с мен.

Това не означава, че някой от нас двамата има ниско самочувствие или нещо подобно - просто не искам момичето да чувства след секса, че е дало девствеността си на погрешния човек, при погрешни обстоятелства. Напълно осъзнавам, че някои хора не се интересуват от това да запазят първия си път за някой специален и важен човек, но има много хора, които предпочитат да направят точно това; така че бих бил може би прекалено предпазлив, освен ако партньорката изрично не ми е заявила как да постъпя.   

Ако в ситуацията от по-горе бе включен и алкохол, щях да я обмисля дори по-внимателно. Разбира се, няма нищо лошо, ако момичето е леко развеселено и иска да се позабавлява за първи път. Но ако не може да върви сама и шумно заявява неща като "Трябва да правим секс, искам да си ми първия!", независимо колко съм пиян, бих избегнал да го сторя, докато поне малко не поизтрезнее.

Това разбира се е преувеличение, тъй като едва ли въобще бих обърнал внимание на такова лекомислено момиче...

Oще: връзка  девственост  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.06.2014, 16:49

29 Radooo | 06.06.201417:01

"В наше време приказките за девственост са даже вредни, който е нямал поне един (сериозен) приятел(ка) до 18 г. просто след това трябва да наваксва по трудния начин що е то да имаш връзка и да правиш секс..."

Боби,сексът трябва да бъде не само на физическо,а и на емоционлно и психическо ниво. Те хората след 18г. са незрели,какво остава до 18. Та пикльовците на 18 още не занят дали им се *бе или пикае.Една жена,която е почнала на 15 със секса-че тя до 25 вече е пълен боклук.Лично мен някаква 15-16 годишна, която пита бременна ли съм може само да ме отблъсне.
Когато си купуваме кола гледаме километража,нали? Странното е,че не гледаме като избираме жената,която ще е до нас. Сексуален опит- няма такова нещо! Сексът не е низ от механични действия! Е,при някои е-жалко за тях! Добре възбудената жена може да стане много по-опитна от всяка друга, пренаситена и отегчена от клатене мърла. Гаранция за хубав секс са жената да те желае, да е много възбудена и да не е почнала със секса много рано!Защото тея с "опита" често правят секса по навик и после се държат така сякаш,че са ти "дали"... поне за мен това не е приятно! Аз бих обожавал голяма на години и малка и наивна по душа мацка,но за съжаление повечето са курви-благодарение и на мъжете,защото няма какво да се лъжем-мъжкия пол си пада по пачаври...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.01.2012, 00:22

28 Cveti Georgieva | 21.01.201200:25

боже къде са тея мъже където говорят така с внимание и чувственост за едно девствено момиче знаете ли колко мъже искат са го правят с такова момиче и после да се хвалят пред дружките си.тези тук който са били питани сигурно са минали на другия бряг
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

27 Dimitar Stamboliyski | 20.01.201218:47

Не си падам по тия деТствените истории. Много лигня пада след това, сълзливо и физиологично. Не, мерси!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.07.2011, 09:28

26 Doberman | 20.01.201216:42

Не мисля, че някой от писалите по-долу хора от мъжки пол иска да бъде (девствена) жена... Има ли смисъл да казвам къде виждам мъката?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

25 Мина | 20.01.201216:12

Ей, куче, къде видя мъка, бе? Няма мъка, има само "експерти", които никога няма да бъдат (девствена) жена, но много разбират от такива Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.07.2011, 09:28

24 Doberman | 20.01.201212:28

Без думи съм, просто без думи! Тия коментари... ахахахахахах! Колко мъка, комплекси и изкривена самооценка има тука!

ПП: До редакцията на Уеб Кафе - що не направите един експеримент, напишете само едно заглавие без статия и гледайте сеира в коментарите. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

23 Bobby_gBG | 20.01.201212:22

23 pepi_pie_capi | 20.01.2012 11:05
това какво свястно момче, каква дългосрочна врузка говориш при положение, че става въпрос за пубери
---------------------------
Дългосрочна - като за пубери бе. До края на средното.
Ако не запишат висше в същия град е ясно че свършва след това...

А какво ще рече свястно момче - пубер ли? Такова дето не ходи на лов за бройки, ами се примирява да е само с една, в замяна на редовния секс, и се държи прилично с нея, намирайки време и за други неща, а не само бързо изчукване Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

22 Мина | 20.01.201211:13

И последно до (из)Падналия- че аз имам достатъчно изтънчен вкус да разпозная и исмам ШАМПАНСКОТО И ТРЮФЕЛИТЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ! Не като някои свилнали на пръжки, дето загубват ума и дума от нещо различно, стигнали да до него след години опити и го имат за УАУ! За моя приятел не се коси, ток е от северна бяла нация дето на Балканите все за пример я дават...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.12.2011, 15:29

21 pepi_pie_capi | 20.01.201211:05

Bobby_gBG | 19.01.2012 17:06

После трябва да е свястно момче, което иска дългосрочна връзка, където ще изпита предимствата и трудностите на една връзка, да се научи какво е това да се съобразяваш с някого и да правиш компромиси
------------------------------------------

много добре звучи това - като принца на бял кон и бля бля....ама нереално а и + това какво свястно момче, каква дългосрочна врузка говориш при положение, че става въпрос за пубери Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

20 Мина | 20.01.201211:04

Точно така! Умението на човек да общува! Който е" дърво" извън леглото, ще е тскъв и в него! Който не е извън, няма да е и във, НЕЗАВИСИМО това дали е първото легло или не!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани