Езикът на мъжкото тяло | webcafe.bg
Webcafe

Езикът на мъжкото тяло

Lifecafe , По Popsci.com
13.09.2010, 14:35 (обновена 13.09.2010, 14:47)
мъже, танци

Снимка: © Getty Images

Движенията на таза са обект на изненадващо слаб интерес. Вместо това според изследователите разликата между добрия и лошия танцьор се свежда до движенията на врата, торса и... дясното коляно.

За Фред Астер, един от най-великите майстори в музикалния и танцувален жанр в американското кино, танцът е най-добър буза до буза.

Мадона казва, че въпросът е в това да влезеш в ритъм, а Outkast препоръчваха да се тресеш като полароидна снимка.

Танците (ако приемем, че и мъжагите понякога танцуват) могат да приемат много различни форми. Но коя от тях със сигурност ще привлече повече представители на противоположния пол? Науката до момента запазваше мълчание по този въпрос.

Психолози от университета "Нортъмбрия" в Нюкасъл, Великобритания обаче съобщават, че са използвали аватари, изпълняващи компютърно генерирани танцови движения, за да открият точно кои движения е най-вероятно да спечелят женските симпатии.

Те са привлекли 19 мъже на възраст между 18 и 35 години, които да танцуват на немско денс парче, като върху дрехите им са били поставени рефлектори, записващи движенията им.

Психолозите са използвали движенията, регистрирани от рефлекторите, за да оформят аватари - по същия метод, по който създателите на "Властелинът на пръстените" са създали героя Ам-Гъл - и след това са помолили няколко дузини хетеросексуални жени да определят степента на привлекателност на аватарите.

Според психолозите това, че жените са гледали 15-секундни откъси с лишени от лице бели фигури, вместо реални мъже, е премахнало възможните предразсъдъци, които биха могли да се намесят, заради самата физическа привлекателност.

Резултатите, които са публикувани в онлайн изданието Royal Society Biology Letters, не са точно каквито бихте очаквали.

Движенията на таза са обект на изненадващо слаб интерес. Вместо това според изследователите разликата между добрия и лошия танцьор се свежда до движенията на врата, торса и... дясното коляно.

Жените са склонни да намират за привлекателни мъжете, които движат горната част на тялото си, използват голяма част от пространството - и разнообразяват движенията си.

Въпреки че изборът конкретно на немска танцова музика е леко спорен, учените твърдят, че изследването е важен пробив в тази област.

"Мъжете по цял свят ще са заинтригувани да научат кои движения могат да изпозват, за да привличат жените", казва психологът Ник Нийв.

"Ако един мъж знае какви са основните движения, може да получи известна подготовка - и да повиши шансовете си да привлече вниманието на жена чрез стила си на танцуване."

Очевидно усещането за ритъм няма толкова голямо значение.

Oще: жени  изследване  мъже  танци 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани