Politik kills | webcafe.bg
Webcafe

Politik kills*

Eлица Николова
26.10.2011, 15:27 (обновена 27.10.2011, 16:34)
1

Oт всеки прозорец извира култът към русите пищни каки, еталон за екзистенциален максимум...

Да се сещате някога Борисов да е приемал студенти в кабинета си? И да е приемал, явно не е било толкова интересно за баш медиите, колкото токчетата на класическата чалга, които пристъпиха в кабинета му. Този фетиш на бълагрските бит и душевност влезе в официалните новини наред с противоречивите резултати от изборите.

През юни тази година членове на националното представителство на студентските съвети дори не бяха поканени на обсъждането на промените в закона за висше образование. Игнатов и Борисов си ги обсъдиха сами, все едно учащите не са движеща сила на системата, а само неин материал.

Като стана дума за материал - именно премиерът определи каква е основата на българското население: "1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ (...) Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям", каза в може би най-запомнящата си реч Борисов пред български емигранти в Чикаго през 2009. Новото поколение го нямаше в сметката.

Как оттогава този Човек от народа се е опитал да стане симпатичен на млади, образовани и духовно емигрирали от соца и постсоца хора. Част от вота за необиграния Плевнелиев, за когото социологическите агенции заявиха, че е привлякъл гласовете на такива, по-скоро може да се разглежда като опит за еманципация от политическата чалга стилистика, отколкото като жест към ГЕРБ и шефа му.

Макар и техен кандидат, харизмата му е достатъчно извън портфолиото с творчески изцепки на управляващите и, да, човекът си каза, че няма албум на художествения им пропагандист Веско Маринов в музикалната си колекция.

Като стана дума и за музика - за кого по-точно ще е важна, значима или поне приповдигаща днешната (PR) "сензация" - заради която ви призоваваме да си изгасите телевизорите във времето за новинарски емисии - че сръбската певица Лепа Брена се e срещнала с Бойко в сградата на Министерския съвет.

За хората, които не са мръднали от масата със сръбска музика и скара oт 80-те насам.

Без да искаме да звучим -фобски към една от турбофолк звездите на Балканите, нейното изказване, че "Бойко е феноменален, неговият мандат ще е много успешен, той ще издигне всичко българско на по-добро ниво", е поредният хит, с който ГЕРБ стигат до масата бедни душици, на които им олеква от автобусна лирика.

Сега на Плевнелиев ще му се налага да обяснява, че няма албуми и на Лепа Брена.

Или не? Понеже почнахме със студентите, да направим една обиколка в Студентски град. Като изключим бетонираната в "Строежа" алтернативна музика, от всеки прозорец извира култът към русите пищни каки, еталон за екзистенциален максимум.

Така че иху-аху номерата на ГЕРБ се кльопат добре и в шарените гета на висшето ни образование. Ще си кажат хората там: "Ето, случват се интересни неща и тук". Все пак с посещението си фолк звездата имаше за цел да промотира и концерта си през декември в "най-хубавата зала на Балканите - "Арена Армеец". Тези, които ще я напълнят, напълниха урните с новия двуполюсен модел ГЕРБ-БСП.

Въпросът не е в "материала". А в паралелното съществуване на видовете. Нито едно изказване на Ману Чао например никога няма да бъде сензация у нас. Но докато Бойко и Лепа са на фокус в праймтайма, ние ще си дрънкаме на китарата Politik kills. Същото можем да изпеем и за медиите.

Oще: бойко борисов  лепа брена  материал  студенти  чалга 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.06.2011, 23:55

17 Valentin Iliev | 30.10.201101:04

Статиите (вицовете)за пищни блондинки се пишели от ощетени брюнетки.
А за Боко -от пренебрегнати милфки.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

16 lele male | 28.10.201115:00

Аз пък не разбрах, що аджаба заглавието е със звездичка? глупчо

Да не говорим, че го прочетох Potnik kills в първият момент - но и с двете версии съм съгласна!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2010, 08:18

15 Art Pepper | 28.10.201114:48

до WEBCAFE - направете си мобилна версия на сайта!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2010, 08:18

14 Art Pepper | 28.10.201114:46

Не намирам нищо странно в срещата на Боцко с Лепа Брена! Боцко (прремиерът ни) още преди години е демонстрирал че предпочита чалгата срещайки се с друга певачица - Цеца Ражнятович-Величкович. Вече е съвсем друг въпрос до каква степен естетическият му дефицит пречи да бъде нормално същество...
И да добавим че Лепа Брена (по паспорт Йелена Живойнович, екс Фахрета Яхич) си е 100% чалга певачица!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

13 strawsPulledAtRandom | 28.10.201111:26

#8, това, че Хитлер е слушал Вагнер и Сталин Моцарт, по никакъв начин не подкрепя теорията ти, че музиката не те определя до известна степен. Примерите ти са тенденциозни и манипулативни, защото не виждам причина защо Хитлер и Сталин трябва да бъдат по-малко изтънчени от Чърчил, Рузвелт, Труман (както и вторите не са по-малки политически чудовища, но да не отместваме темата).
Музиката със сигурност не определя човек на 100%, но също така със сигурност може да се твърди, че му влияе до известна степен. Както е вярно, че е индикатор за вкуса му към изкуството като цяло, дори за отношението към живота. Като сме тръгнали да си даваме примери, няма да извадя трима изрода от няколко милиарда, а ще ти дам като пример масата, множеството от хора. Защо мнозинството от строителните работници и шофьорите на автобуси слушат Ивана, а финансистите, дипломатите, писателите - Моцарт и Вагнер? Разбира се, подчерставам - мнозинството. Все едно дали музиката формира човек или е просто следствие, факт е, че хората, които обикновено се считат за културни, не слушат певачки.
Не целя да те засегна, дори лично на теб да ти харесва, това не те прави глупав или невъзпитан, но просто те причислява към малцинствената група от хора, които са интелигентни, но същевременно си падат по нея. А наистина твърдя, че си интелигентен, защото намирам повечето ти коментари за такива.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.10.2011, 18:02

12 Mariana Konova | 27.10.201118:08

Разбирам бунта. Но това е бунт на човек, който не е бил отдавна в Студентски град и който не е бил част от Студентски съвет... Това за музиката от прозорците е вярно...колкото и това, че Борисов говори английски. В Студентски град се слуша "друга" музика освен поп фолк... и то доста.. и то не само в Строежа или в Тукан...За приемането... съм съгласна ама не съвсем... по-важно е не кой приема Борисов в кабинета си, но на кого какво обещава и дали го спазва...защото аз си спомням много обещания изречени в този кабинет, които така и не се спазиха...
А за медиите... ние, медиите, или поне нормалната част от нас..искахме да покажем именно абсурдното в ситуацията..искахме да докоснем онази интелигентна част от български народ, която заедно с нас щеше да се посмее на това, че Лепа Брена е пяла на премиера в кабинета му, защото е смешно.. и много тъжно.. и много се молехме да ни разберете правилно... защото смятам, че всеки един интелигентен човек ще разбере, че това е анти ПР, който премиерът сам си направи, а ние го показахме... Ако искате премиер, който да ви обясни как да гълтате корема преди снимка и как да ходите на концерт на Лепа Брена- моля !, но аз не искам...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.10.2011, 22:49

11 Чико | 27.10.201114:06

От статията разбирам, че авторката е ядосана, че Лепа Брена е посетила Бойко Борисов, а не Калфин или Станишев. Е символът на сръбската музика отдавна се слави с това, че разбира от мъже. Иначе статията е против ГЕРБ и нищо повече. Даже крокодилските сълзи за студентското самоуправление и турбофолка не помагат да се прикрие желанието на Елица да се представи пред Калфин / Станишев наместо пропусналата ги Лепа Брена.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.06.2011, 17:14

10 Last Sword | 27.10.201112:45

"Националното представителство на студентските съвети"...Текна ми сълза от жал направо...По-големи далавери от студенстките съвети на АБСОЛЮТНО всички университети въртят само техните шефчета, наричани още и ректори...

Иначе се възмущаваме на Лепа Брена. Лицемерно и долно.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2010, 16:12

9 Milena Gogeva | 27.10.201109:38

Мариана, какво е "турбофолк" и "фолк"? Моля те да ми обясниш. Според моите скромни възможности и след дълбок размисъл на изрусената ми глава достигнах до извода, че това е нещо като "много бременна" и "малко бременна", демек все бременна. Или пък сега се сещам - Първанов/фолк/ и Борисов/турбофолк/...т.е. все фолк...все простотия...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2011, 21:56

8 Лайнол Мастията | 26.10.201123:25

Уф,съвсем изпро...изтрещяхте Уебкафето!Разбрахме,че сте голямата работа и разбирате от музика-нееднократно сте ни показвали,писали и обяснявали колко сте хай!И колко тези долни чалгари са всичко най-гадно,за което може да се сети човек.Аз на това му казвам "Расизъм" от най-чист вид!
Хитлер е слушал Вагнер!?
Сталин е слушал Моцарт!?
Мишел Фурнире-Чудовището от Арден е обичал да играе шах и да слуша класическа музика!?
Всеки с компютър,желание и време за губене може да намери стотици и хиляди примери за това,че музиката,която слушаме в никакъв случай не е определяща за това какви хора сме!!!
Но пък е готино да напишеш,че Лепа Брена "Никога няма да е Мария Калас или Арета Франклин"?!?Така де-да си знае мястото певачката му с певачка,а пък покрай нея и всички,които я слушат!
Ама пък бива ли да сте толкова елементарни?!?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани