Имате си любовен администратор | webcafe.bg
Webcafe

Аутсорсинг на интимността

Lifecafe, по theglobeandmail.com
20.07.2012, 14:28 (обновена 23.07.2012, 08:08)
ваканция, мъж, жена, двойка, дрехи, закачалка

Снимка: © deviantart.com

Ако някой планира срещите ви

Една съвсем обикновена двойка заети нюйоркчани имала проблем с връзката си: двамата нямали време да планират срещите си.

Вместо да се откажат от връзката си, 27-годишната PR специалистка Бианка Кампуед и 24-годишният й партньор, работещ като бизнес консултант, решили да се доверят на аутсорсинга. Така те публикували обява, че си търсят човек, който да планира срещите им, срещу възнаграждение от $12.50 на час. 

Бизнесът да организираш забавно прекарване на другите

Скоро след това двамата наели Брендън Нокс, безработен 25-годишен младеж, който набързо се самопровъзгласил за техен "Любовен администратор". Впоследствие била наета и студентка на име Холи, която помагала с координирането на логистиката. Срещу посочената тарифа на час, двамата планират забавни срещи за двойката, като например кулинарни уроци или "импровизирани" танци по средата на някой битак.

"Не съм личен асистент, а по-скоро нещо като иконом," коментира Нокс, който се надява да превърне почасовото си занимание в целодневна кариера благодарение на новосъздадената си фирма Couples Consolidated. През първата си работна седмица той е успял да отчете 20 часа работа за клиенти.

Не че Кампуед и гаджето й са изчерпали идеите си, или са почувствали, че връзката им е в застой. Всъщност те се срещали само от няколко седмици, когато шегата за "накарай твоите хора да се свържат с моите" придобила по-реалистични очертания.

С помощта на Нокс авантюристичната двойка успяла да вдъхнови приятелите си да се откажат от скучните вечери пред телевизора. "Насърчаваме тези женени двойки да излязат извън зоната на комфорта си," споделя Бианка. "Забавното в случая е, че една нова двойка като нас стана пример за подражание на вече установени семейства". 

За организиране на времето на двойки трябва най-вече фантазия и добра логистика

Eто как работи схемата: клиентите се обаждат или изпращат SMS/мейл със спецификациите за това от какъв тип среща се нуждаят, а Нокс прави останалото.

"Можеш ли да измислиш нещо забавно за правене в Ийст Вилидж, което да отнема около час и половина и да изисква по-официално облекло?" пише Кампуед на Нокс една вечер. Любовният администратор светкавично се задвижва и организира нестандартно приключение в супермаркер за биохрани, последвано от вечеря.

Гаджето на Кампуед казва, че всичко било перфектно: "И без това трябваше да си купя овесени ядки," шегува се той.

Нокс има усет към нестандартните предложения за срещи, сред които са пазаруване за неща, които другият ще намрази (замисълът на тази среща идва от философията, че "опознаваме себе си според това, което не сме"), подаряване на цветя на непознати и деца в парка и гледане на чуждестранен филм без субтитри, пресъздавайки диалога самостоятелно.

"Разбира се, последното би било най-забавно след бутилка вино," отбелязва Нокс. "А ако харесвате виното, мога да ви препоръчам много добър бар до киното".

Кампуед и приятелят й са похарчили доста пари за услугите на своя любовен администратор, ала са убедени, че напълно си е заслужавало. "Не всички са добри в планирането на срещи, съобразяването с чужд график или дори с ясната комуникация," констатира Нокс. "Административните грижи в една връзка може и да са малки, ала те допринасят за големия стрес".

Спорно е обаче дали двойките наистина са толкова свръхангажирани

Странното в случая е, че двойката като цяло всъщност не изглежда чак толкова заета. Ако изключим, че постоянно се оплаква "че няма и минута време", 27-годишната Бианка обикновено работи от 10 сутринта до 6-7 вечерта - което дори според българските стандарти е напълно обикновен работен график.

Междувременно 24-годишният бизнес консултант и неин партньор тръгва за работа в 6 сутринта и работи до късно. За него времето, през което комуникира с Нокс е практически същото, което би му било необходимо, ако планираше срещите сам.

"Ние сме като едно странно малко семейство," споделя Кампуед. "Забавно е да работя с Нокс и Холи". 
Някои хора може и да критикуват този стил на срещи като неавтентичен израз на любовта, ала Лида Елиас, собственик на канадската услуга за планиране на срещи  Save My Date не мисли, че има нещо нередно в това двойките да получават малко помощ. "Просто хората са твърде заети с работата си," оправдава ги тя.


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.07.2011, 13:49

1 Харифчето | 01.09.201210:14

Ако американският социален контекст се е развил дотам, че хората не са в състояние да планират срещите с най-близкия си човек, значи нещата яко са се за***ли. Живял съм в Щатите (Ню Йорк) близо година, в края на 90-те. Това, което ми направи впечатление още в самото начало, беше тотално отчуждения, лишен от автентичност начин, по който всички се отнасяха едни към други. Лицемерни, социално-приемливи усмивки, повърхностна добронамереност и тотална невъзможност да се пробие тази желязна фасада. Постепенно стигнах до извода, че средата там, с нейната безмилостна конкуренция прави от хората едни самотни сървайвъри, които все по-трудно успяват да се свързват едни с други. И като прибавим към това характерните начини, по които ги социализира семейната среда и училището - в тотален егоцентризъм с нереалистично напомпано самочувствие колко са велики, уникални и предопределени да бъдат "съксесфул", картината наистина се допълва. За да не бъда разбран погрешно - не величая нашите примитивни нрави и просташки взаимоотношения, противопоставяйки ги като нещо по-добро от това, което видях в Америка. Обаче техния дебилизъм си има едни уникални, непостижими параметри.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани