Нови разкрития за смъртта на Кърт Кобейн | webcafe.bg
Webcafe

Нови разкрития за смъртта на Кърт Кобейн

Lifecafe, по CBS
01.05.2014, 09:03 (обновена 04.05.2014, 09:38)

1 от 12 снимки Назад Напред

kurt cobain

Снимка: © GettyImages

Бележката от портфейла му е била взета, внесена в списъка с доказателства в полицейското управление на Сиатъл и така и не е била публично огласена.

Бележка, открита в портфейла на легендарния музикант Кърт Кобейн след смъртта му, но пазена в тайна до този момент, подхранва за пореден път интереса към фронтмена на Nirvana и провокира нови въпроси каква роля е изиграл проблемният му личен живот и брак за преждевременната му смърт.

Когато полицията открива Кобейн мъртъв в дома му в Сиатъл на 8 април 1994 година, аутопсията категорично определя като причина за смъртта самоубийство. Бележката от портфейла му е била взета, внесена в списъка с доказателства в полицейското управление на Сиатъл и така и не е била публично огласена.

Полицията на Сиатъл публикува посланието от бележката, след като решава да направи нов преглед на вътрешната документация, свързана със смъртта на рокзвездата - очевидно във връзка с 20-та годишнина от неговата кончина, отбелязана в началото на миналия месец. Като част от този процес, сиатълската полиция е разпространила десетки непоказвани досега полицейски снимки от мястото, където е открито тялото на Кобейн, а в понеделник бе публикуван и пълният доклад на детективите за новия преглед на документацията около самоубийството.

Новите полицейски доклади за смъртта на Кобейн

В отговор на искане за оповестяване на публична информация, отправено от CBS News, полицията на Сиатъл предоставя стотици страници с копия на полицейски доклади и доказателства, открити в дома на Кърт Кобейн, когато е установена смъртта му, включително и досега непубликуваната писана на ръка бележка.

Около самоубийството на Кобейн имаше много спекулации в музикалната индустрия и сред феновете във връзка с бурната и изпълнена с наркотици връзка между Кобейн и съпругата му - рокзвездата Къртни Лав. Бележката показва, че авторът й - вероятно самият Кобейн, саркастично иронизира брака като институция; или може би тя разкрива дълбоко възмущение у него от Лав заради наркотиците, секса, рокендрола... и парите. Може дори да си представим как двамата са писали бележката заедно, напълно съзнавайки общественото внимание, което връзката им е предизвиквала.

Бележката, върху която няма поставена дата, изглежда привидно като пряка пародия на стандартните християнски брачни клетви

Тя започва с думите, "Вие, Кърт Кобейн, вземате ли Къртни Мишел Лав за ваша законна напомпана съпруга..." И продължава по следния начин: "въпреки че тя е пъпчива кучка и хвърля всичките ви пари за дрога и секс с други..."

Спекулациите и въпросите около обстоятелствата на смъртта на Кобейн не са спрели през последните 20 години. Конспиролози и фенове все още подозират, че той може да е бил убит и оспорват констатациите на полицията по въпроса за друга бележка от мястото на смъртта на Кобейн, която е масово приета за лично написано от него предсмъртно писмо.

За неспециалисти почеркът върху двете бележки изглежда изключително сходен

Емоционалните нагласи в двете бележки обаче са коренно различни. Бележката от портфейла определя Лав като "кучка"..."хвърляща пари за дрога и секс с други мъже", което силно контрастира с досега известното предсмъртно писмо, в което тя е определена като "богиня... от която преливат амбиция и емпатия."

Бележката е писана на бланка на хотел "Финикс", който се самоопределя като "градски курорт" в периферията на суровия, изпълнен с престъпност квартал Тендерлойн на Сан Франциско. По онова време хотелът има стабилна репутация, както и сега, на популярна локация сред рокендрол хипстърите, като предлага "повече от обичайните екстри".

Адвокатите на Лав не си спомнят с нея да са провеждани телефонни разговори във връзка с въпросната бележка

Актуалният доклад на полицията потвърждава първоначалното становище, че смъртта на Кобейн е била в резултат на самоубийство, заключавайки, че той е използвал пушка, за да се простреля смъртоносно, след като преди това е взел смъртоносна доза хероин.

Oще: nirvana  кобейн  кърт кобейн  музика  музикална индустрия  нирвана 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани