Научете се да бъдете секси | webcafe.bg
Webcafe

Научете се да бъдете секси

Lifecafe , По Daily Mail
22.08.2011, 16:18 (обновена 26.08.2011, 12:56)

1 от 4 снимки Назад Напред

дженифър анистън

Снимка: © Getty Images

Дженифър Анистън, Хелън Мирън, Мерил Стрийп, Саймън Коуел, Барак и Мишел Обама, Кейти Прайс (Джордън), Парис Хилтън и дори Рене Зелуегър. На пръв поглед тази група изглежда несъизмерима, но общото между всички тези знаменитости е тяхната харизма и успех, които надвишават несъвършения им външен вид...

Разгледайте своите приятели и колеги. Обикновено най-привлекателните сред тях са дарени не само с красота, но и с интелигентност и чар. Вратите по вълшебен начин се отварят пред тях, а хората се надпреварват да им помогнат. На всичкото отгоре тези прекрасни същества изглежда имат много по-малко проблеми, в сравнение с простосмъртните хора.

Красотата дава летящ старт, колкото и това да не ви допада като мисъл. Може би не е честно, но определено е голям плюс ако си роден хубав. Вероятността да развиеш харизма, самочувствие и сексапил е по-голяма, а това може да ти донесе и няколко лева отгоре към заплатата. Десетки научни изследвания сочат към едно и също заключение: физически и социално привлекателните хора са с предимство в живота.

Те постигат повече успехи, имат по-добър сексуален живот, по-убедителни са и вероятността от депресия при тях е по-малка. Освен това, те са по-желани и от двата пола и дори са съвсем малко по-интелигентни. Всичко това заедно с красотата е способно да накара по-невзрачните сред нас да скърцат с (леко изкривени) зъби от завист.

Добрите новини обаче са, че можем да се научим да бъдем секси - това е способност, която подобно на всички други изисква усилие и отдаденост. Може и да нямате симетричните черти и равномерния тен, които са жизнен компонент от западната концепция за красота, но със сигурност можете да придобиете други качества.

Станете еротични капиталисти - и успехът е във ваши ръце

В основата на истинската привлекателност се крие така нареченият еротичен капитал. Това е предимство, което често се игнорира при опитите за анализ на икономическия капитал (който се състои от това, което печелим и материалните ни притежания), социалния капитал (хората, които познаваме) и човешкия капитал (това, което знаем).

Еротичният капитал е смес от красота, сексапил, жизненост, чар, социални умения, сексуална компетентност и талант за подбиране на подходящо облекло. С други думи, това е решаваща комбинация от физическа и социална привлекателност.

Да вземем например Мадона. Те не е сред най-красивите жени според общоприетите стандарти, гласът й е посредствен, но въпреки това тя е сред най-известните, пленителни и преуспели жени в света.

Следва Виктория Бекъм с нейния чип нос и увредена кожа - никой не би казал, че тя е дарена с класическа красота, но това не я спря да бъде член на една от най-успешните женски групи за всички времена, след което да се омъжи за богат и красив съпруг и да се превърне в модна икона.

Ситуацията е подобна и при Дженифър Анистън, Хелън Мирън, Мерил Стрийп, Саймън Коуел, Барак и Мишел Обама, Кейти Прайс (Джордън), Парис Хилтън и дори Рене Зелуегър. На пръв поглед тази група изглежда несъизмерима, но общото между всички тези знаменитости е тяхната харизма и успех, които надвишават несъвършения им външен вид.

Списъкът с предимства на красивите хора звучи направо потискащо

Вярно е, че естествено красивите хора имат по-голям еротичен капитал, защото те тръгват с летящ старт още от люлката. Дори в детството им, към тях се отнасят с повече внимание както от страна на семейството, така и от непознатите хора на улицата. Суетнята около тях е по-голяма, както и прегръдките, подаръците и сладкишите. На тях се помага повече и възрастните им прощават по-често, когато вършат бели. Дори детегледачките и служителите в детските градини възприемат бебетата по различен начин, в зависимост от това как изглеждат. Да не говорим, че сред своите връстници добре изглеждащите деца често са и най-популярните.

Цялото това положително внимание оказва дългосрочни ефекти върху личността, ускорявайки интелектуалното и социално развитие на децата. Действително 75 % от добре изглеждащите деца са добре приспособени, социално привлекателни и компетентни в сравнение със скромните 25% при по-невзрачните деца. Това изглежда напълно логично. Ако израснеш сред топлината и добрината на хората, светът се превръща в по-дружелюбно място. Излъчващите сияние деца се разбират по-добре с хората, привличат внимание и получават това, което искат.

Според едно от многобройните проучвания на тази тема, момичетата, които изглеждат добре в гимназията, не само имат по-голям шанс да се омъжат, но е и по-вероятно да разполагат с по-големи месечни доходи след 15 години. Освен това, тяхната привлекателност не е склонна да изчезва с времето. Според изследванията, една привлекателна 21-годишна жена си остава такава на всеки етап от живота си, дори и отвъд възрастта, в която е обикновено да бъде считана за физически красива.

Дори и да не сте получили красота по рождение, има как да компенсирате

Означава ли това, че по-обикновените жени веднага трябва да започнат да заделят средства за пластична хирургия? В крайна сметка много психотерапевти са на мнение, че лека корекция на външния вид може да изгради по-голямо самочувствие в сравнение с години терапия. На практика обаче не е нужно веднага да започвате да обмисляте тази крайна стъпка. Във Франция винаги са смятали, че една жена може да изглежда изключително привлекателна заради начина, по който се представя - оттам и изразът jolie laide (поддържана недотам красива жена).

Немалко жени се възползват от безплатните уроци по гримиране, предлагани от големите козметични компании; също така всеки може да се научи на социален етикет, добри маниери, цветова координация и стил на обличане - не на последно място от книги за лично развитие и списания. И всеки може да се опита да се усмихва повече, както го правят естествено красивите хора - така че светът да отвърне на усмивката им.

Поддържаната недотам красива жена може да се нуждае от повече време, за да натрупа еротичния си капитал, но все пак може да достигне същата цел като тази, която е имала летящ старт и е получавала всичко по лесния начин. Естествено, не такава е гледната точка на феминистките-хардлайнерки. Британската политоложка и лесбийка Шийла Джефрис например е убедена, че всяка жена, която се опитва да изглежда по-добре, е „културна наркоманка", която е с промит мозък от мъжете чрез изображения от рекламата и порнографията.

Тезата на феминистките за жалост не е утеха за никоя не-красавица

Други феминистки твърдят, че би трябвало да бъде незаконно работодателите да вземат предвид под каквато и да е форма външния вид на жената - дори ако тя страда от тежко затлъстяване. И все пак затлъстяването се приема за сериозен риск за здравето; също така затлъстелите хора е по-малко вероятно да сключат брак, по-вероятно е да имат съпруг, който получава ниска заплата съпруг, ако се оженят. И като цяло те самите да имат по-ниски доходи.

Поради това не е изненадващо, че много млади жени приемат феминизма за нещо неуместно. Стабилният ръст на продажбите на козметика, модни стоки и услуги за пластична хирургия показва, че нарастващото богатство и ежедневната реалност имат по-силно влияние от всякаква феминистка реторика.

Съзнателно или не, всички се влияят от външния вид. Шофьорите е 25% по-вероятно да спрат, за да помогнат на привлекателна жена, която е спукала гума, отколкото ако тя е по-непривлекателна. Мъжете с привлекателни приятелки биват възприемани по-положително; същото важи за всеки, независимо мъж или жена, който има привлекателни приятели.

Привлекателните мъже и жени също така имат средно два пъти повече любовни срещи и по-активен и по-добър сексуален живот. Статистически прогледнато, привлекателните жени дори имат по-добър брак. Когато жената има по-голям еротичен капитал от съпруга си, бракът е по-вероятно да бъде позитивен и базиран на по-голяма взаимна подкрепа. (Интересен факт: според изследвания бракът е по-вероятно да се разпадне, когато съпругът е по-привлекателен от жена си.)

Не се утешавайте с мисълта, че ако сте образовани, красотата е без значение

И все пак няма ли изначално предимство образованието пред еротичния капитал? Оказва се, че далеч не винаги.

Привлекателността има равен ефект с образованието за нивото на вашите доходи. Това донякъде се дължи на факта, че Западният свят е променил насочеността си от земеделието и производството към професии, които включват контакт с други хора - и, както установихме, привлекателните хора са по-убедителни, имат по-големи социални умения и повече чар. Така че те привличат повече клиенти, имат по-голям успех в задържането им като клиенти - и продават повече продукти.

Ето защо притежанието на еротичен капитал ви дава среден ръст на доходите от 15-20%, твърдят експертите. Също така той прави по-вероятно постъпването ви въобще на работа, и евентуалното ви повишение впоследствие. Което обаче не означава, че жените би трябвало веднага да започват да носят дълбоко деколте в офиса; вашият еротичен капитал включва и способността ви да се представяте в обществото - и това включва възприемане на стил на обличане, който е подходящ за мястото и ситуацията.

Всъщност недостатъчно квалифициран, но изглеждащ добре кандидат за работа е по-вероятно да бъде назначен, в сравнение с изключително квалифициран, но изглеждащ неподдържан кандидат - дори и ако хората, провеждащи интервюто, са убедени, че са отхвърлили външния вид като незначителен фактор.

Oще: доходи  заплата  красота  образование  работа  сексапил 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.08.2011, 12:08

28 bareta | 25.08.201112:37

Дамммм - красивите са превилигировани в някои определени ситуации, но да твърдиш,че са по-интелигентни, че пък и " специалисите" са стигнали до такива заключения - ПЪЛНА ГЛУПОСТ
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.04.2011, 14:57

27 MiaWallace | 24.08.201116:15

И аз намирам Анистън за крайно антипатична, а още по-малко за секси...Но това вероятно щото съм жена Много щастлив и завиждам Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

26 Manuela Gerenova | 24.08.201116:14

Каквото и да кажеш - няма да ми промениш мнението, тъй че да караме нататък по дискусията.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

25 lele male | 24.08.201116:00

Оня, и да дойдат - не мое ме намерят Намига
Аз почти съм на морето - ще се върна кат ми почернее дупето!
Още от утре съм на плажа и от пиене и сех ще се размажа!
Вие Автори - пишете!
Съкоментатори - не ги жалете!
Ще се видиме на есен - с песен,
но от това живота не ще стане по-лесен...

хихи... Чао от мен!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.08.2010, 10:24

24 strawsPulledAtRandom | 24.08.201115:57

"...Дженифър Анистън е толкова далеч от сексапил и харизма, че няма накъде повече..."
-------------------
Айнщайн е тъп, а Стефка Костадинова не може да скача.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

23 Оня Дето Го Трият | 24.08.201115:55

Абе ясно, не са стока красивите, ама добре е да ги има Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2011, 15:13

22 dezzzy | 24.08.201115:30

Всичките изброени известни дами не са най-големите красавици на света, но притежават чар, който са успяли да се научат да използват и точно това ги прави толкова привлекателни.Така трябва да бъдем всички жени, да успяваме да превърнем недостатъците ни в точно обратното Намига И да се стараем да изглеждаме добре, да се усмихваме и да носим положителено настроение Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

21 Bobby_gBG | 24.08.201115:12

MiaWallace | 24.08.2011 13:10

Смятам, че понякога хората с красива външност всъщност са, ако мога да кажа, дискриминирани. Останалите ги смятат за повърхностни и елементарни, което си е глупаво клише и не винаги е оправдано.

-----------------------------

Всъщност има разлика между това да очакваш някого да е повърхностен, и това всъщност наистина да смяташ че е така..

Аз лично не бързам да съдя преди да съм видал държание, начин на говор, мнение и т.н.
Но фактите си остават - много голяма част от тях си остават повърхностни, и на нищо и никого не гледат на сериозно тъй като "кат` си замине, ще дойде следващия. Аз всеки ден съм заринат/а от ухажори, какво ми пука за един повече или по малко."

Красивите обаче са прецакани по друга линия - че нормалните хора, дето се знаят че не са красавци (без да са грозни), но за сметка на това са добри като характер и т.н. като цяло са добра партия, просто не се пробват защото си мислят "тази не съм и в категорията, а и сигурно като е толкова красива трябва да си има гадже", съответно на нея и се лепят над 90% малоумни и нагли простаци и чалгари дето се пробват на всичко дето ходи с дупка между краката...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

20 Оня Дето Го Трият | 24.08.201114:54

Бе не е лесна и твойта - Саке, Никой...кой беше още там
Налага се да увеличиш запасите....вземат да ти дойдат накуп всичките...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

19 lele male | 24.08.201114:41

Чуди се Ама не очаквам да се появи... Така се беше зарадвал човека, че има живи набори, ама наборката избяга... Сега дебне Rowan... Чуди се
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани