Панда разказва за природните паркове у нас | webcafe.bg
Webcafe

Панда разказва за природните паркове у нас

Lifecafe
27.09.2013, 11:31 (обновена 27.09.2013, 11:36)
panda

Снимка: © WWF

Знаете ли че само 5 % от площта на България са защитени паркове и резервати? Това е само един от интересните факти, които можете да научите от Пандата на WWF България, която можете да срещнете в Южния парк и Борисовата градина.

През юни 2012 г. WWF България и Societe Generale Експресбанк стартираха проект за възстановяване на редки и застрашени видове в 10 природни парка в България: Витоша, Златни пясъци, Русенски Лом, Шуменско плато, Българка, Персина, Врачански Балкан, Рилски манастир, Сините камъни и Странджа.

Инициативата е част от най-големия досега проект за възстановяване на редки и застрашени дървесни и растителни видове в България. Общата площ, която програмата обхваща, е над 130 000 кв. метра природни паркове. В проекта WWF работи в тясна връзка с администрациите на 10-те природни парка, които са част от Изпълнителна агенция по горите.

Резултати

Societe Generale Експресбанк и WWF България ще споделят с любителите на българската природа резултатите на инициативата до момента, планираните дейности до края на 2013 г., както и интересни факти, свързани с 10-те природни парка, включени в проекта.

Всеки ден, от 23.09.2013 г. до 30.09.2013 г., от 16:30 до 19:30 ч. (а през уикенда цял ден, от 10:00 до 19:00 ч.) Пандата на WWF гостува на два столични парка - Борисова градина и Южен парк. Представители на неправителствената организация разказват на посетителите за проекта за възстановяване на редки и застрашени видове в 10 природни парка на България.

Всеки приятел на българската природа ще има възможност да стане посланик на кампанията за 10-те природни парка, разпространявайки интересна и полезна информация за тях.

Желаещите да се включат в кампанията и да срещнат Пандата на WWF могат да разберат къде ще бъде тя всеки ден, ако посетят Facebook страницата „Обичам българската природа" на адрес www.facebook.com/naturebg. Всеки ден чрез страницата „Обичам българската природа" Пандата подарява малки плюшени панди на участниците в кампанията.

Oще: wwf  експресбанк  панда  природни паркове  редки видове 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани