Нещастният брак убива мъжете | webcafe.bg
Webcafe

Нещастният брак убива мъжете

webcafeLifecafe, по Huffington Post
19.08.2016, 14:07 (обновена 22.08.2016, 12:04)
d

Учените установяват, че рискът от смърт при мъжете се повишава от стрес в брачните отношения.

Всички знаят, че стресът е вреден за здравето, но датско изследване открива, че напрежението в условията на брачен съюз, подплатено от редовни конфликти с половинката е повече от просто лошо за здравето. То действително увеличава риска от преждевременна смърт при мъжете.

Изследването е направено с помощта на събрана информация от 9875 датски мъже и жени на възраст между 36 и 52 години. Данните са събрани за целите на датско проучване върху работата, безработицата и общественото здраве.

Изследователите са проследили здравето на участниците в проучването за периода 2000 - 2011 година. Наблюдавани са източниците на стрес в живот на хората.

Допитването включва въпроси от типа на "Усещате ли, че в ежедневния ви живот някой от следните хора: партньор, деца, приятели, съседи - изисква твърде много от вас или сериозно ви притеснява?" и "Преживявате ли конфликти в ежедневието си с някой от изброените хора?"

В края на 11 годишното изследване, 196 жени и 226 мъже са починали. Използвайки данните за здравето им и общата информация, събрана по време на проучването, учените установяват, че рискът от смърт при мъжете се повишава от стрес в брачните отношения.

Онези от тях, които "винаги" или "често" са преживявали тревога в отношенията си с партньора, покривайки непрекъснати негови очаквания, са били изложени на по-висок риск от смърт от онези, които са отговорили, че рядко преживяват подобен тип напрежение.

Същевременно стресът, който идва от други източници, извън семейството, не се свързва с риск от по-висока смъртност.

Синтезирано, изследователите обобщават, че "мъжете изглежда са били уязвими конкретно към притесненията и изискванията от страна на техните партньорки и това е довело до по-висок риск за живота им, отколкото е нормалнo да бъде без наличието на подобни стресови фактори".

Авторите на проучването препоръчват развиване на личностните умения при разрешаване на конфликти с половинката с оглед предотвратяване на преждевременната смърт, свързвана с напрежението в една връзка."

Oще: брак  депресия  конфликти у дома  напрежение  развод  семейни отношения  семейни проблеми  смърт  стрес 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

4 Harry | 20.08.201609:16

„Malleus Maleficarum“ ДА!

Една такава сега я гласят за президент на САЩ! Хилари Клинтън, лесбийка и вещица, ако не докара световна война, ще е добре.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

3 boris | 19.08.201621:09

„Malleus Maleficarum“
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

2 Harry | 19.08.201619:55

Да-а, много такива случаи съм наблюдавал, на един познат жена му беше психопатка, той мислеше че просто е своенравна, пръсна му се сърцето, а тя си е пак такава, но жива.

Женската лошотия убива чрез бавно и хронично самоотравяне на мъжкия организъм със стресови хормони, понякога виждам че мразят всичко мъжко го тровят подмолно и неусетно, случвало ми се е и на мен, не разбираш за какво е скандала, но неусетно те въвличат в него и за околните ти си лошият.

Мисля че са лесбиики, които се правят на хетеро, защото без мъжко рамо и логична мисъл са загубени в живота, търпят те и се преструват докато имаш пари, или не ги разкриеш. Познавам такава, щом мъжът ѝ остана без голямата си заплата във фирмата, моментално го разкара, той страдаше, но не знаеше какъв късмет е извадил.

Григорий Климов е написам едни книги, има ги в нета, всеки мъж трябва да ги прочете, та той е описал как да разпознавате такива вещици, те не се възбуждат сексуално от мъж, когато правят секс не се овлажняват, и това е всеки път, имам такава "обожателка", физически не се възбужда, но прави шумен секс, което ме озадачаваше в началото. А то какво било!
   

оценка

+2 -5

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

1 boris | 19.08.201615:30

В името на Отца и Синъ и Светаго Духъ, Светата Църква ви предупреждава, че бракът вреди сериозна на Вас и на другите около Вас!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани