Янис Зику или Дебелите могат да вкарват | webcafe.bg
Webcafe

Дебелите могат да вкарват

VaGro
12.11.2011, 16:54 (обновена 14.11.2011, 08:20)
Янис Зику, ЦСКА, Миньор

Снимка: © Sofia Photo Agency

Какво се случва в главата на един голмайстор по време на футболен двубой?

3-а минута:

„Лелееее! Ега ти студа! Днеска ще изгинем! Дали да не се разходя до наказателното поле на Миньоро?"

7-а минута:

„А бе, Спас как не го мързи да тича като луд в тоя студ? И все в засада? Около центъра май е по-топло! Ще седя на завет, между Тошето и Борето. Оф, няма ли да свърши това полувреме, да се постопля в съблекалнята?"

11-а минута:

„Ето, наложи се да пробягам 5-6 метра! Тоя бразилец подава накриво! Няма да му гоня пасовете повече! Кариока ли е, джапанка ли е... не ме интересува! Да подава на мястото, на което стоя. Няма да се местя заради него, тъкмо си бях затоплил терена под бутонките ..."

18-а минута:

„Ще взема да ида до полето на „Миньоро", ама тия от Перник много ритат. Дано не ме събори някой, че как съм се наял, падна ли, ставане няма! А бе, тоя Спас, няма ли да вкара най-после? Уморявам се само като го гледам как препуска по засадите!"

23-а минута:

„Оф! Най-после стигнах до наказателното им поле! Скапах се! Дай поне да вкарам гол. Така и така съм дошъл насам! Айдееееее, готово! Сега ще ме прегръщат и ще се постопля. Голям кеф! После пак ще вкарам, ама сега що път ме чака до центъра!"

39-а минута:

„А бе, тоя, Пената, защо ми вика Сократес от скамейката? Не можа ли да запомни, че не съм оня Зико от бразилците? Оффффф, на какъв език приказва този човек? Божееее, още пет минути висене на студа! Ще се измъквам към тъча, дано съдията свири по-рано край на полувремето!"

45-а минута:

„Съдията е пич! Само 5 секунди продължение даде! И той е измръзнал! Тръгвам към съблекалнята, че докато стигна и трябва да се връщам! За к'во ги ядох тези пет пържоли за следобедна закуска, да ме пита човек?"

46-а минута:

„Ужас! Още по-студено е станало! Е тука ще се мре вече! А бе, към коя врата нападахме? Ааааа, към другата! Ми аз к'во се мотам около Караджата? Дай да се завлека към центъра, че Пената пак ще пита къде е Сократес и защо не е при „предните хора"!"

57-а минута:

„Ето, на Спас му извадиха картон! Тичането е опасно! Казвам му го от сума ти време, ама кой да ме слуша! Вече съм на центъра. Тошко пък за какво ми я подава тази топка? Пускам я на бразилчето и да се оправя. Няма да вдигам кръвно тука заради два паса. Нали им вкарах гол?"

64-а минута:

„Опааааааа! „Миньоро" вкара гол! Тия отзад нищо не играят. Коцето май пак е в депресия. Сега пак трябва да ходя чак до наказателното поле на да вкарвам, че ще взема и без премия да остана заради тия заспалите отзад."

74-а минута:

„Айде, готово! Вкарах за 2:1. Ама тая топка ледена, бе? Как ме удари по главата! Ужас! Дано не пипна някой менингит! Другата среща ще играя със шапка. Хич не ме интересува! Спас не дойде да ме прегръща, а подозирам, че той е най-топъл от толкова тичане! Циция!"

77-а минута:

„Оф! Така и така съм наблизо, дай да вкарам още един гол и да ме сменят, че вече огладнях нещо. Топката иде. Айде, ще им го мушна със завъртане, да не кажат, че не се старая достатъчно! Супер! И Спас е наблизо, задават се мигове на топлинка."

81-а минута:

„Пената се прави на луд! Дошъл съм му пред скамейката. Изплезих език, докато се домъкна. Защо не ме сменя? Да си пуска „оня младия". За четвърти гол няма да бия път пак до полето на гостите. К'во стана с тая смяна?"

87-а минута:

„Ееееее, най-после! Пет минути се вдървих на тъча. Свърши се мъката! Ама и Пената прекалява. Ето, сега пак ми вика „Браво, Фалкао!" Този никога няма да ми научи името, ама карай! Другият път ще вкарам 5 гола, дано запомни, че съм Зику! Точка! Отивам да хапна нещо мазничко..."

Oще: дебел  димитър пенев  миньор (перник)  спас делев  тодор янчев  цска  янис зику 


Още от Животът