Британките са най-дебелите европейки | webcafe.bg
Webcafe

Британките - най-дебелите европейки

Lifecafe
10.12.2011, 16:24 (обновена 10.12.2011, 17:30)
Кристъл Рен, Кандис Хъфин Вог

Има и жени, които не страдат от излишните си килограми

Британските жени и мъжете на Малта страдат най-много от затлъстяване сред европейците, показват данни на Европейската комисия, цитирани от британски медии.

Статистиката е събирана през 2008-2009 г. в 19 от 27-те страни-членки на Европейския съюз. Според нея почти всяка четвърта британка - 23.9%, е с излишни килограми. Оказва се, че затлъстяването е в пряка зависимост от възрастта - повечето килца се трупат с годините. Но работи в обратна посока при образователния ценз - по-образованите жени са по-слаби.

От същата опасност са заплашени и жените в Латвия и Естония, както и мъжете в Унгария и Чехия.

На британките не отстъпват и мъжете във Великобритания. Данните от проучването показват, че мъжете на Острова по ниво на затлъстяване - 22.1%, са на второ място в Европа. Първото заемат малтийците с 24.7% от мъжете. Мъжете в Малта между 25 и 44 години и тези във Великобритания на възраст от 45 до 65 години имат сериозни проблеми с теглото си.

Тревога предизвикват данните за децата във Великобритания на възраст 11-15 години - 32% от тях са затлъстели.

За най-стройни в Европа са признати гражданите на Румъния, където делът на затлъстелите сред жените е едва  8%, а при мъжете - 7.6% на сто.

При мъжете в 12 от 19-те изследвани страни най-много са затлъстелите във възрастовата група между 65 и 74 години. В останалите седем държави най-затлъстели са мъжете между 45 и 64 години. Мъжете в Малта между 25 и 44 години и тези във Великобритания на възраст от 45 до 65 години страдат от сериозни проблеми с теглото.

При мъжете в 11 държави най-много дебеланковци има сред ниско образованите. В пет страни мъжете с наднормено тегло са най-много сред тези със средно образование.

В България и Естония обаче се наблюдава обратната тенденция - най-много затлъстели мъже има сред високообразованите.

Oще: великобритания  ес  жени  затлъстяване  изследване  мъже  наднормено тегло 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани