Red Hot, или как да оправим имиджа на рижите мъже | webcafe.bg
Webcafe

Red Hot, или как да оправим имиджа на рижите мъже

Webcafe.bg
14.09.2014, 09:25 (обновена 17.09.2014, 12:21)

1 от 9 снимки Назад Напред

риж, червенокоси, изложба

Снимка: © Thomas Knights

Британският фотограф Томас Найтс се е заел със задачата да „оправи" имиджа на червенокосите мъже

Знаете ли, че червенокосите:

-      имат червена коса заради мутация на гена MC1R;

-      по-чувствителни са към жега и студ, но по-лесно понасят промените в налягането;

-      по-лесно получават синини;

-      по-късно посивяват;

-      много трудно боядисват косите си;

-      имат по-малко количество косми, но за сметка на това по-дебели.

Ако си мислите, че на червенокосите им е лесно - грешите. Не без причина има сайт с името „Как да бъда риж?"/ "How to be a Redhead". Още като деца рижите се сблъскват с първите подигравки - също като всички останали, които не отговарят на нормата на мнозинството - „морков", „домат", „пожар" и други мили думи.

Единственото на което могат да маскират по време на детските карнавали са Пипи Дългото Чорапче или  червен еднорог.  А ако опитат да се изрусят, рискуват да станат още по- огнено рижи. Ако пък експериментират с черно, разбират на секундата какво е „готик". И колкото и майка им да опитва да им обяснява, че са като всички останали, те никога няма да ѝ повярват.

Дори и да им се разминат подигравките на околните обаче, винаги ги преследва един голям недостатък - никога не могат да останат незабележими или да се слеят с тълпата. Червенокосите са едва 2-3% от населението. Когато се срещнат на улицата представителите на този мутирал ген MC1R, се гледат дълго и втренчено, така както никой рус или кестеняв човек не би го направил.

Най-тежка е ситуацията на червенокосите в Англия, там те са ginger още от деца, а всички не-рижи са убедени, че червенокосите носят и на бой. Известен е случай на червенокосо семейство, което многократно е трябвало да се мести, заради терора на околните. Че омразата към червенокосите е тема за англичаните, можете да разберете и една серия на "South Park" , озаглавена "Ginger Kids".

Затова не е чудно, че тъкмо британски фотограф - Томас Найтс, се е заел със задачата да „оправи" имиджа на червенокосите мъже. Със серия от снимки на красиви рижи модели, той показва, че те могат да са привлекателни и секси, както всички останали. Част от моделите си Найтс намира, благодарение на интернет. Самият фотограф дълго време е криел рижата си коса под шапка.

За разлика от червенокосите мъже, жените почти нямат този проблем, благодарение на актриси като Никол Кидмън и Джулиан Мур. Амбициите на британския фотограф са със своята изложба „Red Hot", която в момента е в Ню Йорк, да повлияе и на Холивуд, който никога досега не е избирал червенокос актьор за ролята на супер герой.

Oще: изложба  мъже  риж  рижи  секси  фотограф  червенокоси 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.