Семейство Дейвид и Виктория Бекъм ще имат четвърто дете | webcafe.bg
Webcafe

Кой може да си позволи четвърто дете, ако не е Бекъм

Webcafe.bg , По Теlegraph/Джералдин Бидил
14.01.2011, 14:38 (обновена 19.01.2011, 13:48)

1 от 2 снимки Назад Напред

Бекъмс

За разлика от "семействата с будилници" семейство Бекъм може да си позволи четвърто дете...

Някой вече може ли да си позволи толкова голямо потомство, освен Дейвид и Виктория Бекъм?

36-годишните Виктория и Дейвид Бекъм съобщиха, че очакват четвърто дете, като с това доказаха, че знаменитостите всъщност наистина са различни от повечето от нас. Във време, когато повечето британски семейства се безпокоят за повишаването на ДДС и таксите за обучение в университетите - при средно 1.8 деца на семейство (осезаемо по-малко от предишните 2.4 деца на семейство - обикновените хора вече не могат да си позволят толкова много), Бекъмс се възпроизвеждат с темпове, които, ако те бяха представители на по-низшите класи, биха били смятани за безотговорни.

Единствените двойки, които в наши дни имат по четири деца, всъщност въобще не са двойки. Те или са търговски марки, продаващи хиляди готварски книги за времето, в което можете да сварите едно яйце (готвачът-суперзвезда Джейми Оливър и съпругата му Джулс), или са хора, които приличат на актьорския състав на сериала Shameless и не остават заедно достатъчно дълго, за да могат да се определят като двойки.

Това са хората, които могат да си позволят да не се интересуват от факта, че децата са изключително скъпо и губещо време занимание и те държат буден през половината нощ, по този начин пречейки ти да спечелиш 230 000 евро, колкото биха ти стрували, докато навършат 21 години. И струват толкова, дори без да ги пращаш в частни училища.

Обикновеният човек просто няма време за още деца

Всички останали, които политиците обичат да наричат справящата се, стягаща коланите средна класа, или (ако цитираме британския вицепремиер Ник Клег) "семействата с будилници", са твърде заети с това да се справят, да стягат коланите и да стават твърде рано, за да имат каквото и да е останало време за секс, още по-малко за това да раждат още едно дете и да го отглеждат.

В романа си Notting Hell Рейчъл Джонсън описва четвъртото дете като върховния символ на елитен статус, доказващ, че имаш достатъчно пари да си купиш сън през нощта - най-ценният продукт за красота на пазара. В наши дни отглеждането само на две деца изглежда леко унизително: то е равностойно на това да носиш клеймо "ниски доходи, никакво бъдеще" на челото си.

И аз самата имам четири деца - от два брака

Вероятно би трябвало да призная, че аз самата имам четири деца. В моя случай това е, защото съм се омъжвала на два пъти - така че всъщност съм имала на два пъти по две. Била съм млада майка и по-възрастна майка; това, което никога не съм била, е особено умела майка.

Изпитвам благоговение пред жените, които имат по четири деца под 8-годишна възраст. Аз не бих могла да се справя с толкова много лепкави пръстчета. Вестта, че имаш четири деца, обаче звучи впечатляващо - все едно си от тези, способни на многозадачност, хипер-организирани хора, така че доста обичам да използвам този факт в разговори.

Предполагам, че дори за Виктория Бекъм ще бъде голямо удоволствие, че е отгледала четири деца, въпреки че на практика тя няма да се налага да чисти от стените отпечатъците от олепени с конфитюр пръстчета със собствените си ръце.

След три момчета, Виктория се надява на момиче

Има доста коментари, че една от причините Бекъмс да искат четвърто дете е, че желаят да имат дъщеря. Няма причини да не успеят: шансовете да се роди момче, ако вече си имал две или три, се повишават съвсем леко, но на практика има 50-процентен шанс при всяко следващо дете.

Виктория не е разкрила дали се е опитвала да предопредели пола на детето си по който и да е от безумните препоръчвани бабешки методи, включително душове с оцет, предпочитани пози и моменти за секс и други, лишени от удоволствие занимания, които бихте сметнали, че биха разубедили което и да е разумно дете от идеята да бъде заченато. Още повече, че почти всички съвети в тази област противоречат на други, точно обратни препоръки.

Като казваме това, някои хора твърдят, че са определили сами пола на децата си. Писателката и журналистка Луси Кавендиш след три момчета отчаяно желаела четвъртото й дете да бъде момиче. Тя споделя: "Наистина използвах комплект за целта! Използвах комплекта "Как да забременеем с момиче" от Интернет. Жадувах за някаква женска енергия, вместо безкрайните камиончета и влакчета вкъщи." Вероятно просто хората, които не постигат такива успехи, не говорят публично за това.

Дано поне името й да бъде поносимо

Да се надяваме все пак, че детето няма да бъде момиче - за негово собствено благо. Бекъмс не бяха особено сдържани в избора на имената на синовете си - и когато става дума за дъщери на знаменитости, изкушението за абсурдни имена вероятно е още по-силно.

Няма как да не се сетим за Сури на Том Круз и Кейти Холмс, Епъл на Крис Мартин и Гуинет Полтроу, или Блубел на Гери Халиуел. Никол Ричи кръсти дъщеря си Харлоу, макар че се предполага, че това не е било по причините, поради които Бруклин Бекъм получи името си. Немалко жени са прекарали много щастливи часове като тийнейджърки, пазарувайки в новия град в Есекс, но надали някога са си помисляли да зачеват дете там. Но пък и те не са знаменитата дъщеря на Лайънъл Ричи.

Като изключим затрудненията, произлизащи от абсурдното име (такова, което крещи: "Няма начин аз да бъда зубрачка с очила и страст към древните езици! Аз съм толкова очарователна!"), животът като цяло е по-труден за дъщерите на знаменитости, отколкото за синовете.

Родителите им рядко са способни да устоят на изкушението да ги превърнат в ходещи дизайнерски аксесоари, нещо като чанти, които сами вървят подир теб. Всички малки момичета искат да бъдат принцеси и се налага да научат, че макар понякога това да не е проблем, животът като принцеса по цял ден те превръща в чудовище.

Сури Круз не само има странно труднопроизносимо име, но и облекло, което никое друго дете на нейната възраст никога не би носило - и което, ако родителите му не бяха световни знаменитости, би провокирало сериозно интереса на социалните служби. Високи токове? Червило? Със сигурност това не е добър имидж за четиригодишно дете. А що се отнася до дългата до пода рокля от Ралф Лорън - откъде да започнем? Тя е толкова декадентска, че изглежда като една от причините, довели до упадъка на Римската империя.

Каква дъщеря би израснала в семейната среда на Бекъмс?

След това идва сложният въпрос с храненето. Не е нужно да бъдете особено добре информирани, за да знаете, че взаимоотношенията на Виктория Бекъм с храната не биха могли да бъдат определени като сърдечни или близки.

Доста трудно е в съвременния безумен свят на диети и затлъстяване да отглеждаш деца с усет към удоволствията на храната: от жените като цяло се очаква да прескачат между желание и чувство за вина, между пуританско себенаказване и бунтарска ненаситност. Изграждането на любов към храната и усет за ограничение при консумацията й в дъщерите е изненадващо трудна задача - и почти със сигурност не е нещо, постижимо за човек, който никога не яде торти.

Или пък усмивките. Вероятно в дома на Бекъм всички припадат от смях при крайно успешните опити на Пош Спайс да се мръщи и да гледа лошо. Може би пък тя никога не спира да се смее при мисълта за това, докато се забавлява с децата.

Но да не се усмихваш никога по принцип не е твърде добър начин да предизвикаш симпатии у хората - и ни остава да се надяваме дъщеря й, ако наистина тя роди момиче, да бъде насърчавана да прави и нещо друго освен да гледа на кръв.

Непостижим модел за подражание

Семейство Бекъм никога не са били двойка, която прави нещата наполовина. Тронове и бели гълъби на сватбата им, домът им, наричан "Бекингамски дворец", фактът, че нито един от тях не изглежда удовлетворен от захващането само с една работа.

Виктория от поппевица се превърна в добър дизайнер; Дейвид пък вече не изглежда доволен от това да бъде свързван само с един футболен клуб. Така че вероятно не би трябвало да бъдем изненадани, че във време, когато семействата като цяло се смаляват, те предпочитат да се стремят към повече. (През 1964 г. една на всеки пет жени е имала четири или повече деца; през 2009 г. броят жени с поне четири деца вече е спаднал наполовина.)

Някои жени с две деца се утешават с мисълта, че повечето от хората с четири деца са омъжени за "лишени от какъвто и да е личен живот банкери". Наличието на много деца може да изглежда като реклама за една добра връзка, но на практика означава, че поне единият от двамата е толкова зает да печели премиални, че не може да присъства особено много в семейството - а дори и когато успее, е доста скучен събеседник.

Просто всичко се свежда до парите

Вероятно бих реагирала по-малко злостно на многото деца на Виктория Бекъм, ако тя не беше запазила фигурата на 23-годишна (понастоящем тя е на корицата на сп. "Vogue"). Или ако тя някога беше заснета в някакви зле стоящи й грозни дрехи за бременни, които е била принудена да изтърпи, тъй като става въпрос само за месеци - и не можеш да харчиш твърде много за дрехи, които никога повече вероятно няма да погледнеш.

Или ако тя някога се беше появила на обществено място с уморен вид, с празен поглед, скапана и с петна върху тениската си, където е изтекло мляко от ужасния сутиен за кърмене. Или ако това да има четири деца означаваше, че тя ще се налага да се лишава от скъпи почивки и да прекара голяма част от всеки ден, пълнейки непрекъснато съдомиялната с изцапани съдове.

Истината е, че всички - и тези, които разумно са имали две деца, и тези, които хаотично, макар да не могат да си го позволят, са родили четири - всички ние бихме желали да можеше да бъде по-лесно. Да можехме да си позволим бавачките, готвачите и шофьорите, да не се притесняваме за сметките, таксите за училище, да можем да си позволяваме бременността и раждането отново и отново.

Има доста жени, които биха искали да имат повече деца. Или биха искали да живеят по-добре през времето на бременността си. Така че вероятно просто завиждаме...


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 05.11.2010, 13:07

7 mimeta | 20.01.201115:34

Много е хубаво, че имат много деца! 20 трябва да имат! Щом могат да си го позволят! Това е правилното, да имаш един мъж/жена и много деца. Истинско семейство.
Тези хора трябва да са пример за останалите, имат пари, имат семейство. А не като повечето "звезди", които се развеждат 3 пъти годишно. Или като циганите, които имат по 10 деца, ама няма с какво да ги хранят.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

6 Borracho | 17.01.201112:28

Евала им бичим постоянно на бекъмови за тва с децата! Може да са намазани британски селебритита, но очевидно си знаят интереса и са на ясно какво искат да остане след тях. ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

5 WWW_ORIGINALNI_BE | 16.01.201115:30

Много щастлив Много щастлив Много щастлив иска да си направи цял футболен отбор Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 15:16

4 emo13 | 15.01.201118:52

Не е редно да се определят децата по качество - те не са стока. Някак си варварско, животинско и слабоинтелигентно е....
Иначе въпросът не е в парите или времето, а в това кой ги гледа. Синът ми, да е жив и здрав, навърши вече три, но кошмарът наречен "първа година" още ми държи влага и определено не съм готов за още едни безсънни и отдадени 365 дни Много щастлив
Е, ако съм богат като Бекъмови, може и шест...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.09.2010, 16:12

3 Milena Gogeva | 15.01.201114:13

Количеството за сметка на качеството...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

2 Frida | 15.01.201111:32

свежа статия, многодетството като престиж или докосване до природните закони сред досадата на денонощното позьорство. Бекъм е приличен футболист с изящен педикюр, Виктория - посредствена певица и измислен дизайнер за едноръки манекени, интересно какво ще излезе от децата им...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.12.2010, 16:48

1 Чоко | 15.01.201111:11

Асан може.
И го прави.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани