Любовните мотели на Куба: Държавна услуга за двойки без терен | webcafe.bg
Webcafe

Любовните мотели на Куба: Държавна услуга за двойки без терен

webcafeLifecafe
05.07.2017, 15:10 (обновена 06.07.2017, 17:26)
Куба

Властите осигуряват евтино почасово уединение на гражданите

Кубинските власти решиха да подпомогнат сексуалния живот на гражданите като възродят верига от държавни мотели, в които стаите могат да се наемат почасово. Надеждата е това да помогне за разнообразния любовен живот на кубинците, съобщи официозът "Трабахадорес" в понеделник, 3 юни.

Така наречените "posadas" или "любовни мотели", които осигуряват на двойките стаи под наем за около час, са доста често срещани в миналото на Хавана. До 90-те години на 20-и век те са били нормална част от живота в града, след което са превърнати в домове за пострадалите от природните бедствия.

В Хавана не е лесно да получиш нужното уединение с половинката си, тъй като много семейства живеят заедно. Представители на различни поколения и дори бивши съпрузи споделят общи жилища, заради ограничени финансови възможности и пренаселеност.

Ето защо на все повече граждани се налага да се впускат в актове на интимност по паркове, градинки, тъмни участници, стълбища и други публични места.

Предлагайки достъпна алтернатива, държавата цели да прекрати практиката хората да правят любов на обществени места и да предложи уединение на двойките, които трудно откриват такова в настоящите условия на живот в страната.

Първият мотел, който предстои да отвори врати, ще се намира в столицата Хавана и ще предлага 16 стаи с бани.

Алфонсо Муньос Чанг, директор на компанията, която отговаря за откриването на новия мотел, казва: "Целта ни е да възстановим тази обществена услуга, която има огромно социално значение и в крайна сметка може да бъде и доходоносна."

Първият любовен мотел в католическа Куба се появява в Хавана в края на 19 век. В началото на 70-те години на 20 век пък вече има около 60 такива места само в столицата.

В края на миналия век всички такива мотели са затворени заради "икономически затруднения". Ето обаче, че днес необходимостта те отново да станат част от живота в Куба ги възражда.

Oще: връзки  държавна услуга  държавни мотели  куба  любов  любовни мотели  отношения  почасови стаи  секс  хавана 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

2 dedo adji | 06.07.201713:46

Ето така се решава демографска криза чрез подпомагане на раждаемостта.
Тия посади на час не са монопол на Куба, нито са нещо ново в латинска Америка. Посещават се и от друг тип двойки, хайде да не уточняваме.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.04.2017, 10:28

1 Пасарелка | 06.07.201712:12

Тази публикация ми припомни един стар виц от соц-а:
Отива български инженер на обмяна на опит в Хаван. Работили каквото работили, а вчерта хапнали, пийнали и в кръчмата около нашенеца и домакина му се завъртяли две кубинки. Кубинеца предложил да ги уважат подобаващо и повел нашенеца към една посада. но пред посдата имало дълга опашка от двойки и се чакало да се освободи стая, за да настанят следващите. Опашката се движела много бавно, а нашенеца вече напращял от мерак по едно време пошушнал на кубинеца: " А бе Хорхе, утре имаме още работа, а тук нещата се проточиха, какво ще кажеш да ги заведм ей там в храстите и да ги опънем?"
Кубинецът възмутено отговорил:" Но как така в храстите, Иван? Та там няма баня!"
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани