Какво да прави съпругата: Секс и храна са напълно достатъчни | webcafe.bg
Webcafe

Как да си изберем съпруг

Lifecafe, по Daily Mail
06.02.2013, 17:38 (обновена 07.02.2013, 07:52)
секс, брак

Толкова ли е трудно да се върнем 50 години назад, когато ролите на половете бяха ясно разграничени?

Новата книга "Как да си изберем съпруг" представлява наръчник от 12 стъпки за това как да открием и да запазим мъжа до себе си в съвременната "постфеминистична" култура, която очевидно обрича повече млади жени на вечна самота.

Авторката Сюзън Венкер, издала още няколко книги, сред които "Седем мита за работещите майки" и "Обратната страна на феминизма", вярва, че по-смирените съпруги, готови да се откажат от мечтите си, за да бъдат домакини и майки, най-добре умеят да поддържат един дълготраен и пълноценен брак.

45-годишната майка на две деца обяснява: "Нашата постфеминистична култура е отровна. Тя възхвалява жените, изключили мъжете от живота си, пренебрегва нуждите на децата и прославя живота на необвързаните. За съжаление, все повече жени позволяват тази отрова да ги обземе и дори да съсипе живота им".

Сами сме си виновни

Семейната Венкер вярва, че майките на младите момичета, които са прокарали идеологията за независимата жена с равно на мъжете заплащане, са основните виновници за случващото се днес.

"Майките направиха мечешка услуга на своите дъщери. Те сгрешиха, като ги учеха, че никога не бива да разчитат на мъж", пише авторката. Тя е изградила своята кариера, оспорвайки тезите на феминизма и подлагайки на съмнение съвременните женски права и свободи.

По отношение на равностойното заплащане тя разсъждава: "Жените не печелят толкова пари, колкото мъжете, именно защото не работят същото количество часове. Те се оттеглят от кариерата си с години, за да се грижат за децата или остаряващите си родители, или пък да живеят по-балансиран живот. Феминистките често пропускат тази част от реалността в проповедите си за равенство на половете".

"Културата работи срещу вас на всяка крачка. В момента най-големият проблем, пред който се изправя поколението ви, е безмилостната антимъжка или проженска реторика, на която сте изложени. Тя е неизбежна", допълва Венкер.

Мъжете и жените са различни и толкоз

За да имаме щастлив брак, твърди авторката, трябва да приемем разликата между половете, а не да се борим срещу нея.

"Мъжете са ловци. Те искат да изграждат и да убиват - това е причината и повече мъже да използват огнестрелни оръжия в сравнение с жените", пише още тя.

Ето защо инженери са предимно мъже, а не жени. От друга страна, жените обичат да събират и да се задомяват- затова повечето от тях предпочитат да пазаруват, да готвят или да стоят вкъщи с децата си.

"Освен това, жените обичат да се издокарват и да се фръцкат на високите си токове. Това са "ин" и "ян" на междуполовите взаимоотношения", продължава Венкер.

В една от главите на новата си книга авторката съветва жените: "Когато нещата не изглеждат добре и стават все по-трудни, не трябва да се отказваме от брака, което иначе звучи като мъдър съвет и за двата пола, независимо от позицията им по отношение на равенството на жените". Тя отрича детегледачките, яслите и пълното работно време.

Приемете фактите. Не може да имате всичко

"Правенето на избори и вземането на решения е част от живота," пише Венкер.

Не можете да отидете на всеки купон. Не можете да отидете на всяка екскурзия. Не можете да учите във всеки университет. Все някога трябва да изберете.

Но най-вече книгата разказва за идеалната роля на съпругата: "Просто се дръжте мило, гответе му и му давайте секс!"

Венкер е подложена на сериозни критики за новата си книга, която вече някои прекръстиха на "Как да НЕ си избираме съпруг".

Журналистката Мая Бенедикт от популярния сайт Slate.com коментира: "Венкер си въобразява, че работещите майки, които очакват някакви неща от своите съпрузи, са нещастни и правят нещастни своите партньори и деца".

Към критиките се присъединява и Джесика Фери от Yahoo. Тя продължава с критиките: "Това е доста грандоманско твърдение - че всички мъже искат да се върнат към начина на мислене от 50-те години на миналия век, когато семейството им изцяло е зависело от професионалните им успехи. И само защото един брак оцелява, не значи, че той е щастлив и пълноценен".

Има ли рецепта?

Ала самата Венкер наскоро написа статия за Fox News, озаглавена "Войната срещу мъжете", в която обвинява феминистките за спада на подходящите за брак мъже. И твърди, че американските жени "имат сериозна нужда от детоксикация".

Иначе казано: ако искат да бъдат щастливи или просто удовлетворени, жените трябва да направят промяна на 180 градуса в разбирането си за секса, връзките и семейния живот.

"Ако това се случи, отново ще излязат на бял свят мъжете, които са подходящи за брак. И жените най-накрая ще открият любовта, която им е бягала толкова дълго време," обещава книгата.

Oще: брак  дискриминация  жени  мъже  секс  семейство  феминизъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

79 Dear Ivan | 14.02.201420:40

Ако снимката на Теа е нейна, въпросът с вината ми е ясен Усмивка В случая е нерешим Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.12.2013, 17:24

78 Dear Ivan | 14.02.201420:38

Iratais казва нещо много добре известно - че природата на двата пола е различна и когато се харесват, редно е да се разбират и да си помагат според дадените им качества. Мъжете са по-добри в едно, жените в друго. Допълват се, в нормалните отношения няма битка, камо ли война.

Ама някакви си мадами днес били по-способни от преди години. Не знам как са се родили изведнъж по-способни, като природата не се е променила, но щом казват, нека да е така, да си стоят сами и да разправят, че нямало мъже. Мъже има колкото е имало винаги, просто не харесват тези, новите по-способни. И жени има колкото е имало винаги. Нито нормалният мъж харесва бездарни фръцли, нито нормалната жена харесва некадърни лигльовци.

Ако е тъпа и само иска, и хиляда секса да ми даде, не, мерси.

Явно хората вече съвсем са оглупели и нямат за какво да мислят, та все сексът, любовта, успехът, кой струвал, кой не струвал. Става досадно, не, ами оттатък.

Все американците имат проблеми, те в какво ли нямат проблеми. И Теа Усмивка Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

77 Thea Atanasova | 08.02.201320:18

Почвай уроците тогава Иратис... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

76 Manuela Gerenova | 08.02.201319:42

Логиката е железобетонна - мъжете по природа са ловци, за това те повече стават инженери, а детегледачките за голямо зло и за това жените носят токчета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2011, 20:56

75 Iratais | 08.02.201319:06

Първом Тейче требва да питаме мъжо ти па тогаз да решиме на кой е вината. Яз не ти вервам на тебе що ти мое да послъгваш. Може да е природно заради косицата и да не го праиш нарочно ма требва да провериме. Ако вината не е твоя ше ти носа чепиците, весника и сутрешното кафе цела седмица и ше зема неколко урока по миене на кинефи от Бако Ампели. За да мия твоя разбира се. Ми кво праиме Тейче ако вината се окаже, че е И твоя?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

74 Thea Atanasova | 08.02.201318:15

Иратис и ако вината не е моя, ко прайме? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.09.2011, 20:56

73 Iratais | 08.02.201313:52

Мерси за поздрава Леле Мале Усмивка! На Паячка песната също е добра - Робърт Плант. Не ги бех чувал досега ма много ми ареса. Убав ден на сички. Метам се у вълнуващия свет на транзистори, проводници и полупроводници Много щастлив .
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 02.10.2012, 11:42

72 скучко | 08.02.201312:52

Аз знам , че жена и цветен телевизор не се избират, а какви ти се паднат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

71 lele male | 08.02.201311:55

"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему" - "Ана Каренина" Толстой.

Изводи:

1. Хората са различни, значи обичат по различен начин. От което следва -

2. Никакви книжки и/или съвети не ще Ви помогнат.

3. Всеки напуска любовта по различни причини, но всеки се стреми към нея - независимо признава ли си го или не Удивителна

П.С. Иратаис, поздрав. Не знам защо, но тази песен я оприличавам с теб Много щастлив

http://www.youtube.com/watch?v=4lxRRCxfRvI
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

70 паяка | 08.02.201311:16

Кул

http://www.youtube.com/watch?v=u1z4vkPWkLQ
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани