Вдовицата на Честър от Linkin Park иска да помогне на хората с душевни проблеми | webcafe.bg
Webcafe

Вдовицата на Честър от Linkin Park иска да помогне на хората с душевни проблеми

webcafeLifecafe
12.06.2019, 14:17 (обновена 13.06.2019, 17:11)
Честър и Талинда Бенингтън

Снимка: © Getty

Талинда Бенингтън и животът след трагедията

През 2017 г. вокалистът на групата Linkin Park Честър Бенингтън напусна този свят. Две години по-късно неговата вдовица - Талинда Бенингтън, се опитва да помогне на други хора да се справят с душевните си проблеми и да предпази други семейства от трагедии като тази, която сполетя нейното.

Талинда е съосновател на организацията 320 Changes Direction и работи усилено за промяна в културата що се отнася до психичните заболявания.

Вдовицата на Бенингтън обяснява, че 13 години е гледала как съпругът й се бори с депресията и използването на медикаменти. Често се е чувствала уплашена и сама, не е била ясно с проблемите, пред които той се е изправял, но не е имало откъде да получи отговори на въпросите си.

Така след смъртта му се стига до идеята за създаването на организацията, която да насочи хората с подобни проблеми в правилната насока, за да могат те да ги решат - говорейки открито за тях и получавайки необходимата помощ.

Част от това е последната инициатива на Талинда - тя предизвиква хората да качват в Instagram своите 30-секундни истории за това защо психичното здраве е важно за тях. Инициативата е част от кампанията A Week to Change Direction ("Седмица за смяна на посоката"). Надеждата на съпругата на покойния Честър е видеоклиповете да добият популярност и посланието да достигне до повече хора.

Във видео, публикувано в нейния личен профил в Instagram, Талинда казва, че за нея темата е много лична и тя самата е посветила живота си, за да промени гледната точка по този въпрос.

В началото на кампания основателят на друга такава организация - Барбана Ван Далън, е посочила, че психичните разстройства стават по-често срещани във всички страни по света и се очаква до 2030 г. да струват на глобалната икономика 16 трилиона долара.

"Макар вече да виждаме промяна в гледната точка и поведението, има още много, което трябва да се направи, за да бъдат запазени животи и ресурси", казва Ван Далън, цитирана от Kerrang!.

320 Changes Direction призовава участниците в кампанията и да образоват близките си що се отнася до петте признака на емоционално страдание: промяна в личността, отдръпване, тревога, слаба лична грижа и усещане за безнадеждност.

При участие в подкаста на ABC Life after Suicide ("Живот след самоубийство") преди няколко месеца Бенингтън сподели, че след случилото се със съпруга й сякаш живее съвсем различен живот. Макар да се подобрява от ден на ден, Талинда признава, че има едно нещо, което все още е трудно - слушането на песни на LP. Просто да чува гласът на Честър е твърде болезнено.

Първоначално е преминала през етап, в който е лежала на пода в дома си и е плакала, докато остане без въздух. Децата й са били тези, които са я накарали да се опита да промени мисленето си. Чувала ги как играят навън и се опитват да прекарат добре. Осъзнала, че нейното състояние пречи и на тях да се справят със загубата.

Така решила да промени мисленето си - да спре да се отдава на отчаянието и да пребори мъката. Комуникацията й с фенове на Linkin Park онлайн също е помогнала да продължи напред.

 

Oще: linkin park  депресия  животът  здравето  психично здраве  талинда бенингтън  честър бенингтън 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.