Кога е ОК да изневеряваме? | webcafe.bg
Webcafe

Кога е ОК да изневеряваме

Lifecafe по xojane.com
19.06.2012, 23:16 (обновена 21.06.2012, 11:56)
Сексомния

Понякога любовта на живота ни не е човекът, с когото сме в момента...

Имам мнение за повечето неща и когато си наумя нещо, е доста трудно да ме разубедят. Някои хора казват на това инат, аз му казвам... убеждение.

Но ако има тема, по която все още балансирам между "за" и "против", то това са изневерите. Честно - просто не го схващам - връзките са толкова сложно нещо, че не знам как някой може да вижда само в черно и бяло по темата.

Миналата сутрин получих пресрилийз, който ме информираше, че "половината британци мислят, че любовните афери са приемливи при определени обстоятелства".

Кои са тези обстоятелства, при които изневярата би била оправдана? Кога няма проблем да стъпваме встрани? Играла съм всяка роля от триумвирата на изневерите и все още не знам отговора на този въпрос. Всъщност той провокира цяла редица подвъпроси.

Възможно ли е да съществуват степени на изневярата?

Дали пък не е ОК да изневерим на новото си гадже, докато нещата все още не са толкова сериозни? Изневярата с бивше гадже по-добра ли е от изневярата с пълен непознат (лично за мен е по-лоша, но някои хора я смятат за по-приемлива)? Дали ни е позволено да изневеряваме, ако и без това се каним да скъсаме с някой? Дали ни е простено, ако единият от нас е от Франция?

Всъщност всичко това ми напомня за един инцидент, случил се преди няколко години, в който пътувах с влака и се засякохме с наистина секси мъж, облечен в черно поло и сако (не си измислям), който започна да ме оглежда от другия край на вагона.

След това намери телефона ми чрез Bluetooth (все пак беше 2006) и ми изпрати картинка с въпросителна, преди да дойде и да ме заговори. След 20 минути интересен и леко нереалистичен разговор, влакът спря на моята гара и двамата тръгнахме да слизаме от него.

"Преди това да продължи," заяви той, "трябва да ти споделя нещо. Женен съм".

Тогава бях само на 23 години и бях силно объркана от цялата ситуация и казах само: "О, ами... ОК, няма значение тогава, по-добре да си вървя," и избягах в обратната посока толкова бързо, колкото ме държаха краката.

Не разказвам това с цел да демонстрирам колко съм морална (което далеч не е истина), а по-скоро, за да покажа, че за някои женени мъже заговарянето на случайни момичета и свалките с цел секс са нещо съвсем нормално. Може би му се е разминало, защото той наистина беше много привлекателен, а може би хората на определена възраст поощряват точно такъв тип поведение, защото то ги прави много по-щастливи.

Приемливо ли е да изневерим, ако се влюбим?

Понякога любовта на живота ни не е човекът, с който сме в момента, и когато се срещнем с НЕГО, сме привлечени от магнетични сили, на които и двамата не можем да устоим. В тази ситуация може да се наложи да изневерим малко преди да се отървем от всички досадни спомени за миналото, но все пак няма как да оборим истинската любов, нали?  

Ами ако след това отново се случи да се влюбим в някой друг и неговата магнетична сила да е също толкова неустоима? Дали получаваме само една възможност при клаузата "Истинска любов"?

По-добре или по-зле е да се напием и да се отдадем на забивка за една нощ, или пък да имаме дълготрайна емоционална афера с външен човек?

Трябва ли пиянската забивка с някого да бъде краят на една идеално щастлива връзка? А ако се окаже, че за вас е по-вълнуващо да си пишете имейли и да обядвате с някой колега, отколкото да вечеряте с партньора си в края на деня? Някои хора с години отричат, че имат емоционална връзка с някой друг, ала дали тази измяна е по-опростима от забивките за една нощ?

Ако вие сте "Другата жена"

Това без съмнение е аргументът, който разубеждава повечето хора. Другата жена - тази сексуално манипулативна, конкурентна овца! Разбира се, за нея разбираме само ако мъжът реши да ни уведоми, че си има съпруга или дългогодишна приятелка. В този случай тя също е жертва, така че всичко е перфектно.

Точно тук е примамката, защото съм склонна да се доверявам на твърдението, че жените имат достатъчно трудности и без да се обръщат една срещу друга - би трябвало да прекарваме повече време в опити да бъдем по-добри една с друга. Затова краденето на съпрузи и гаджета определено не е куул.

Ами ако не сме искали да го откраднем? Или пък сме се влюбили в него?

Ако примерно сте знаели, че той си има гадже, но въпреки това сте преспали с него, защото сте били пияни, самотни, или отегчени? Ами ако се занимавате с благотворителна дейност, спасявате монахини от горящи сгради и отглеждате осиновени бебета-маймунки в градината си, ала един-единствен път сте преспали с женен мъж - това прави ли ви най-ужасните хора на света?

Но защо жена, която изневерява на гаджето си, да е по-приемлива ситуация от необвързана жена, която има любовни връзки с женени мъже? Защо изкусителят е по-лош от изкусения? По-лошо ли е да нараниш жена, отколкото да нараниш някой мъж? Мъжете се прецакват взаимно всеки ден, жените си въртят номера също толкова често, каква е разликата между това и жена, която преспива с чужд мъж?

Абсолютно всяка връзка, афера, забивка за една вечер и прочие, е различна

Никой не знае какво се случва в живота на тези двама души и един набор от правила определено не приляга на всички. Невъзможно е да знаем всички малки и привидно незначителни нюанси на нечия връзка и напълно да разберем хората, които са част от нея, затова никога не сме способни да разберем кой е щастлив и кой не и кой кого манипулира.

Не може да се отрече фактът, че ако сме достатъчно зли, изневярата може наистина да нарани нашия партньор повече от всичко останало, което бихме могли да направим. Освен това, серийните прелюбодейци могат да бъдат силно манипулативни, очарователни и способни да постигат своето - точно типът хора, които отново и отново се разминават с последиците.

Ала преди да започнем да се замеряме с камъни, може би трябва да си припомним, че животът наистина не е само черно и бяло. Връзките са нещо коварно, изневерите също, а да не говорим за самия живот - и надали ще срещнете човек, който е абсолютно невинен.

Oще: изневяра  любов  мъж 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2010, 22:15

35 Eneya Vorodecky | 21.06.201213:47

На мнение съм, че няма как да "откраднеш" някого от друг човек (или ретроспективно да те откраднат), за тангото трябват двама.
ИЗневяра означава да предадеш нечие доверие, дали ще е търкал в леглото или нещо друго, смятам, че няма ОК момент.
Нека обясня.

Смятам, че една връзка, в която участниците малко са се отегчили или имат навика да миткат и им се спи с чуждо, но са си щастливи с партньора си (новина, хората са сложни!), нещата щяха да бъдат далеч по-прости, ако повече хора се изясняваха, а не се лъжеха, т.е. секс настрани не е непременно изневяра, ако хората си имат уговрка. Ако някой от участниците не го устройва, просто се разделят и кой откъде е, няма такъв филм да се ъжт и да не се хванат. А и на такива основи... каква връзка може да има изобщо, така или иначе?

Ако хората наистина са си омръзнали генерално, а киснат заедно заради децата или Данък Обществено Мнение, пак същото - уговорка или раздяла.
Изневярата (предавнето на доверието) никога не е ОК, било то щото си влюбен или щото ти го говорят звездите. Ако ти пука за другия разбира се.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

34 Bobby_gBG | 21.06.201212:43

вярно, че е кофти с години да въздишаш по някого и да си представяш, че си с него.
обаче не вярвам да има човек, който пък никога да не си е помислял за друг мъж/жена, особено при по-дълга връзка или брак
------------------------------
Всъщност точно това е. И това е разликата. Всеки гледа - мъже, жени, заети, свободни с 1 година и с 20 години връзка и/или брак.


Въпроса е дали просто "гледаш разсеяно в менюто", или много целеустремено си си забил погледа в един ред от него, и много, ама страшно много ти се иска да го вкусиш този специалитет... Особено ако е години и години наред...


Та затова и доста жени нямат проблем мъжа им да кръшне с някоя случайна докато се е напил за една нощ, и имат много по-голям проблем ако видят някоя която се е задържала месеци или дори години с него... А и не само те, само че жената по-радко се хваща да изневери за 1 нощ...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

33 lele male | 21.06.201211:43

С връзка/брак над 20 г. мога да кажа, че флиртът ми начесва достатъчно егото... Въпросът е да имаш усет, кога да биеш спирачките. А усет има, когато цениш партньора си. Винаги в това отношение се водя от поговорката - Не прави това, което не искаш да сторят на теб...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

32 Theodora | 21.06.201210:37

Не мога да коментирам връзки или брак над 20 г. (малко ми е ЕГН-то). Имах предвид, че доста хора се оправдават с това, че не изневеряват, защото няма физически контакт. А в същото време имат емоционална заигравка с някои друг. В този вариант еднокартното физическо кръшкане е доста по-приемливо. Все пак не живея с мисълта, че съм мис Вселена и няма по-привлекателни жени от мен.
Едно е да си помислиш...друго е да си помислиш Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2011, 22:51

31 Veselina Jecheva | 21.06.201210:25

Теодора, много сте ми странни с тая емоционална изневяра и колко била гадна, по-лоша от физическата, абе престъпление. вярно, че е кофти с години да въздишаш по някого и да си представяш, че си с него.
обаче не вярвам да има човек, който пък никога да не си е помислял за друг мъж/жена, особено при по-дълга връзка или брак. сега ако ми кажеш, че си женена от 20 г. и никога, ама никога не си поглеждала друг мъж, или живееш на самотен остров, или лъжеш. просто разумните хора си слагат спирачки и не се увличат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.06.2011, 09:28

30 Theodora | 21.06.201209:15

Тая работа с изневярата е малко относителна. Кое е изневяра - само физическия контакт ли? Защото, ако човекът до теб си мисли за друг, а не е имал физически нещо с него пак си е изневяра (даже по-лоша според мен).

nakadetaka, коментар 26. Доста точно си го казала Усмивка
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.01.2012, 10:09

29 Georgi Datskov | 21.06.201207:20

Преди да пиша нещо, искам да уточня: не прочетох цялата статия, някак тезата излиза от темата и губи смисъл, а темата е интересна... Е, това е според мен, все пак. Лично мнение.

Мъж съм, на 24 години, случки всякакви съм преживял, разбира се...
Естествено, някой ще каже "Е, ти си толкова млад, какво си видял толкова?!". Ами видял съм - не че съм видял достатъчно, но това което съм видял ме кара да мисля "Защо хората просто не се приемат като животни, такива каквито са: хищници, част от останалите милиарди видове, чиято психика, вградена в техния генетичен код е изградена от стотици хиляди години еволюция".
Докато смяташ че партньорът до теб е подходящ за създаване на поколение и не ти пречи да правиш това което смяташ за добре - влюбваш се. Намираш по-добър (уж) и пак тичаш.
Само дето цялата тая работа е супер изкривена. Тоя ти казва такова, а оня онакова, а досегашния ти опит казва трето, а пък всъщност, генетичния ти код диктува какво да правиш всъщност. И к'во става? Мешаница. Затова е толкова сложно. И то само защото се смятаме за "homo sapiens". Можели сме да мислим. Е, може и да е така. Но колкото и разум да имаш, не можеш да обърнеш гръб на това което си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

28 fALLEN | 20.06.201221:56

Белите англичани все още се женят за братовчедите си и това се счита за съвсем нормално в тази държава.
---
ти в англия си бил, колкото аз съм бил на луната..
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.07.2011, 20:34

27 Nikolai Martinov | 20.06.201221:52

Не е правилно да се изневерява. Ако ти е писнало от един човек го махаш и толкова. Какво мислят британците е без значение. Белите англичани все още се женят за братовчедите си и това се счита за съвсем нормално в тази държава. Оттам са им толкова криви мутрите. Пример за морал може да се взима от Германци, но не и от Англичани.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

26 fALLEN | 20.06.201221:47

аре стига с тия преводни статии бе! дайте нещо авторско, местно, народно... Усмивка като на ховрин примерно, или имаше една луда феминистка дето пишеше тука подобни статии. къде избегаха тези женици?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани