5 причини да тръгнем на автостоп | webcafe.bg
Webcafe

5 причини да тръгнем на автостоп

Summercafe, по The Plaid Zebra
24.07.2015, 16:09 (обновена 01.09.2015, 15:53)

1 от 7 снимки Назад Напред

стоп, автостоп, стопаджии

Снимка: © Getty Images

Простият романтизъм изисква в разгара на лятото да си подарите приключение

Автостопът е като хероин за пътешественика.

Дистанцията, която се изминава на автостоп, варира от кратки разстояния, които могат да се изминат и пеша, до дълги, многодневни пътувания с множество превозни средства.

Простият романтизъм изисква в разгара на лятото да си подарите приключение и да потеглите с нищо повече от раница и вдигнат палец. Ако се доверите на пътя и неговите изненади, те ще се погрижат добре за вас.

Да сравнявате автостопа с ол инклузив е немислимо. Онези, които предпочитат нови преживявания и смели приключения, са почитатели на първото.

Ето кои са 5-те основателни причини да опаковате багажа набързо и да пътувата на стоп това лято:

1. Oт любов към неизвестното

Безумни маршрути, ол инклузив пакети, автобус на два етажа, пълен с туристи на средна възраст с къси летнишорти... Мразите всичко това?

Човешкият дух е изградена на основата на спонтанност, нови преживявания и открития. Автостоп означава умишлено да се поставиш в ситуация, която не контролираш.

Единственият план е вашата дестинация, а останалото е просто пускане по гребена на вълната. Красотата на пътуването е особено важна, а цялото преживяване може да се превърне в кулминацията на вашето лято 2015.

2. Без ограничения и резервации

Автостопът елиминира основната причина да не пътувате: парите. Редом с ходенето пеша или карането на колело, автостопът е форма на движение с буквално нулеви разходи.

Единственият проблем би бил дали ще ви дадат отпуск. Но ако не можете да се лишите от извивките на кожения стол зад работното бюро, по добре не вдигайте палец на пътя. Това не е за вас.

Ако искате да минете съвсем тънко, бъдете креативни със спането. Използвайте за целта заслони, поляни, къмпинги. Може да се възползвате и от услугата "couchsurfing", aко не ви притеснява да полегнете на нечий диван за известно време. Не правете резервации и не си слагайте ограничения сами.

3. Хубав стоп за здрав дух

Мнозина казват, че автостопът е кратък път към духовността. Вероятно сте чували термини като "синхрон", "единство" или "взаимосвързаност." Това не е просто хипи-жаргон. Прекарайте няколко седмици по пътя и изгубената вяра (в каквото и да е) ще се върне.

Всякакви странни неща се случват на пътя и не всяко минава за съвпадение. Ако има Бог, по някаква причина той е блакосклонен към стопаджиите.

4. Срещи с нови хора

Вдигнатият на магистралата палец е като неонов знак за всякакви интересни хора. На стоп се намират най-вълнуващите приятели  от най-отдалечени кътчета на света.

Дори и да не поддържате контакт, споменът за изгорелите ви лица и музиката в колата ще ви следва винаги.

5. Стоп за самочувствие

Както казва Джак Керуак, "един от най-големите проблеми на автостопа е фактът, че се налага да говориш с безброй хора, които трябва да почувстват, че не са сгрешили, качвайки те". Когато тръгваш на стоп, е редно да вземеш със себе си най-интересното си "аз".

Половината си време ще прекарате в чужди градове, за които никога не сте чували и не можете да намерите на картата, а другата половина зависи от милостта на случайни непознати.

Няма как в тази обстановка да не излязат на показ на привлекателните ви качества. Така се гради силна индивидуалност.

И така грабвайте раницата и изживейте най-хубавото си непланирано лято с вдигнат палец и поглед, вперен в незивестното!:)

Oще: автостоп  ваканция  лято  палец  приключение  пътуване  стоп  стопаджии 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани