Как да преодолеем отегчението във връзката | webcafe.bg
Webcafe

Как да преодолеем отегчението във връзката

webcafeLifecafe, по Telegraph
05.09.2015, 13:53 (обновена 07.09.2015, 15:35)
Смартфоните променят живота ни

„Да бъдем заедно" може да означава много неща. Това понятие може да включва време за разговори, за докосване или прегръдки, възможност да се изслушвате взаимно, време за почивка в компанията на другия без конкретна цел и занимания, и т.н. Замислете се - как всеки един от вас двамата си представя приятното прекарване?

Има безбройни книги и статии със съвети за романтични връзки и техники за преоткриване на тръпката в любовните отношения, но въпреки това повечето хората се затрудняват да приложат идеите на практика.

Има моменти в живота ви, когато усещате, че вече не сте толкова обвързани с партньора си, колкото преди, или просто не успявате да прекарвате достатъчно време заедно, въпреки че ви се иска.

Понякога професията на партньорите е толкова всепоглъщаща, че не позволява особено богат избор на забавления за свободното време.

В такъв случай е доста по-добре да се подкрепяте взаимно, вместо да се насилвате да прекарвате време в общи занимания, когато и без това вече сте стресирани, уморени или разсеяни.

Всяка връзка е вълнуваща в началото - затова трябва да се запитаме какви са били причините, какви са били любимите ни общи занимания тогава. И каква е разликата между "тогава" и "сега".

Може да ви се стори леко отегчително, но колкото и да е невероятно, всъщност може ще се окаже от голяма полза - опитайте се да си водите дневник през следващите една-две седмици.

Дневникът

Отбелязвайте си кои са общите ви занимания, които ви доставят удоволствие, и вс същото време си водете бележки за задачите, които отнемат най-голямата част от времето ви.

Оттам лесно можете да идентифицирате къде са пречките пред това да прекарвате повече време заедно. Има ли неща, които не са ви приятни или не са задължителни, така че можете да ги ограничите или напълно да се откажете от тях? Когато става дума за домакински задължения, има ли неща, които бихте могли да споделяте помежду си, или да платите на някой друг да ви помогне за тях?

Важен въпрос как можете да превърнете пречките помежду ви в нещо приятно - например вместо да прекарвате часове в готвене и миене на чинии, бихте могли да споделите времето с партньора си, така че досадното бреме да се превърне в общо забавление.

Ако свободното ви време е несправедливо разпределено - например, единият от вас работи до късно, другият върши повече домакинска работа или двамата работите на смени, така че трудно комбинирате почивката си - можете да потърсите варианти за промяна на работния си график.

В случай че това е невъзможно, би било много важно да планирате свободното си време по такъв начин, че да го прекарвате заедно и то - гарантирано приятно.

Говорете си

Какво правите обикновено, докато сте заедно? Превръщат ли се технологиите в бариера? Ако е така, можете ли драстично да намалите времето, което прекарвате онлайн, вгледани в телефона или забили поглед в телевизора?

„Да бъдем заедно" може да означава много неща. Това понятие може да включва време за разговори, за докосване или прегръдки, възможност да се изслушвате взаимно, време за почивка в компанията на другия без конкретна цел и занимания, и т.н. Замислете се - как всеки един от вас двамата си представя приятното прекарване?

Добре е двамата да си съставите списък с неща, които обичате да правите заедно - включително любимите ви романтични или сексуални жестове, общи хобита или интереси. Включете допълнителна категория с неща, които никога не сте правили, но бихте желали да опитате.

Разменете списъците си и поговорете какво желаете да правите занапред. Може да определите график с конкретни часове и дни, в което да излизате и да се наслаждавате на времето си заедно, или да обръщате по-специално внимание на другия. Бихте могли да се редувате в планирането на нови и разнообразни занимания, с които да се забавлявате у дома или навън.

Бъдете отворени за идеи

Потърсете вдъхновение от други места - вижте какво правят приятели или роднините ви, докато са заедно, открийте романтични идеи във филмите, книгите и др.

Нищо чудно да се окаже, че въобще не са нужни особено сериозни усилия, за да постигнете промени, които да са приятни и за двамата.

Вероятно ще се наложи да поговорите за това как вървят нещата помежду ви, за да откриете още повече начини да доизградите връзката си.

Не е задължително всичко това да промени живота ви. Ако ви се струва твърде уморително или пресилено се подлагате на подобни промени, може би пък е по-добър вариант да оставите нещата такива, каквито са в момента.

Oще: двойка  любов  мъже и жени  отегчение  отношения  партньори  приятели  свободно време  скука  съвети за двойки 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.