Националите ни предпазват от инфаркт | webcafe.bg
Webcafe

Националите ни предпазват от инфаркт

VaGro
24.03.2011, 17:04 (обновена 26.03.2011, 14:03)

1 от 3 снимки Назад Напред

Благо Георгиев

Снимка: © Хай клуб

Една кофа мастило си вкара под кожата този левент...

Оня, футболният Господ, дето беше българин, е голям зевзек!

Майстор е на хумореските в стил „удължаване на агонията".

Точно по тази причина съм почти убеден, че в събота България няма да загуби от Швейцария!

Каквото ще да си говорим, футболът не е това, което беше преди! (Гуардиола, не вдигай ръка, тебе никой не те пита!)

Позагуби ни се тръпката от толкова загуби и нови футболни термини, като гел, татуировки, силикон, плеймейтки, S-класа и поп фолк, заменили напълно понятия като засада, корнер, тъч, фаул и дузпа.

А къде се крият нашите шансове за победа над Швейцария?

Ами... в отсъствието на „основни единици"!

Коз номер 1 е, че по терена няма да се търкаля Чавдар Янков, например. Като прибавим и Мартин Петров, който няма да пречи и да ръкомаха, шансът ни да играем 11 срещу 11 става съвсем реален. За десерт ще живнем и без Живко!

В бонус пристига и половината титулярен състав на ЦСКА, начело с валяка Боро Галчев. Да му мисли Отмар Хицфелд кого ще изпрати от фин-млечните си играчи срещу него.

Притеснявам се единствено за Благо Георгиев. Една кофа мастило си вкара под кожата този левент. При лека раничка от швейцарски бутон и Иконостаса ще заприлича на перодръжка.

Малко кофти е да се пише за мач на националния ни отбор предварително, или поне преди четвъртата дузпа в него. Ама ние този мач сме го гледали и преди. Има го и по торентите, само дето няма сийдъри. Няма и шансове за класиране, пропилени от правилен футбол на инат.

Добре, че Боби Михайлов стана шеф в УЕФА. Едно е сигурно, с неговото влизане в Изпълкома нелегалните залози и черното тото ще бъдат забранени окончателно... за коментиране и разследване!

Само един ден му трябваше на Бобито и почти успя да ни класира за европейското през 2020 година. Заедно с румънците дори. Можело значи! А и Никито тогава ще е на години точно за бляскав бенефис. Всичко се нарежда идеално за българския футбол.

Заложете за равен или наша победа в събота. Загубата е планирана няколко дни след това в отговорната контрола при гостуването на Кипър! Най-вероятно с 4 на 3, че след седмата дузпа става подозрително ...

А сега играем за победа! И обиграване на Стилиян Петров за следващия квалификационен цикъл. И за „съгледвачките" от расата на Николета. И за „Горда Стара Планина", особено ако стърчи балконно от Златки, Гонзовици и други национални героини, повдигащи дух, морал и ерекция на футболните ни национали.

Всъщност пука ли му на някой изобщо какво ще се случи в събота на Националния стадион? Да сте чули скоро да е починал от вълнение заклет фен по време на мач на българския национален отбор по футбол? Аз лично не съм!

Ето че има и нещо положително - националите ни предпазват от инфаркт!

Oще: благой георгиев  борис галчев  борислав михайлов  българия  гел  господ  димитър пенев  златка  мартин петров  национален отбор  николай михайлов  николета лозанова  плеймейтки  поп фолк  силикон  стилиян петров  татуировки  уефа  чавдар янков  швейцария 


Още от Животът