За вредата от гъзарския егоизъм | webcafe.bg
Webcafe

За вредата от гъзарския егоизъм


26.08.2010, 09:27 (обновена 26.08.2010, 11:12)
ЛСЦС

Феновете на Левски и ЦСКА, които няма да стигнат до стадиона и живеят с "неправилно" изложение, ще имат проблеми с гледането на мачаовете на любимите си отбори

Знаете ли какво ще бъде първото нещо, което ще направя като стана милиардер? Ще си купя една прилична къща с мега висока ограда. Ама поне 5-6 метра нагоре. После ще изкарам в големия си двор върху райграса един удобен бял диван. Ще се излегна на него и всяка седмица ще каня Bon Jovi или U2 да ми свирят, само и единствено на мене!

Ето това се нарича гъзарски егоизъм!

Отвън ще слухтят глутници гладни журналисти и преебани БГ ВИП-ове, а на мен Джон ще ми пее на ушенце "Wanted Dead Or Alive" или пък Боно - "One"! И всичко това с една единствен цел ... ДРУГИТЕ ДА ГИ Е ЯД!

Ха, сега познайте откъде съм взел идеята?

От „Бул........"! Тези дето са монтирали едни чекръци по южните тераси на няколко хиляди българи и ги дерат яко с такса всеки месец. В замяна им пускат разни телевизии, ама само ако температурата на въздуха е 24,5 градуса, не духа вятър, не вали дъжд, не пече силно слънце, няма мъгла, няма сутрешна роса и гугутките не летят прекалено ниско!

Оправданият ми бяс е по банален повод. Мачовете на българските отбори в европейските клубни турнири по футбол и (не)предаването им в роден ефир.

„Бул........" и техните дъщерни канали със знака ПЛЮС, отнеха по най-селски начин възможността около 7 милиона българи да проследят интересен мач и с нашенско участие.

Това не е печелене на клиенти (абонати), това тяхното е диво ИЗНАСИЛВАНЕ и наглост! Или ставаш абонат на „чинията", или правиш това, което Любослав Пенев ни пожела преди години, родни ми запалянко!

Не знам тези „умници" дали четат форумите из Интернет и са видели поне част от лавините кански псувни по техен адрес?

Не знам и дали си дават сметка, че така нормален гражданин за абонат не се печели? Даже напротив!

Изживяването на сателитен господ в страната на крайно изнервените хуманоиди не е добро решение. Обаче, някои хора трудно вдяват на народни мъдрости ...

Знам, че ЦСКА и Левски не са умили зорите! Но пък и видях с очите си, как в мача ЦСКА - Черно море, имаше много повече тръпка, отколкото в половината мачове на прехвалената висша лига на Англия, дето почти не се мярка английски играч вече!

Направих си труда да проверя и се оказа, че само ние от всички балкански страни сме си заключили международните мачове като изтъкнати европейски спортни идиоти. И само богопомазаните роби на някаква цифрова кабеларка, ще гледат „отборите на народа".

Да превърнеш европейските мачове в лукс, предназначен само за хора (абонати), които притежаваш, е все едно да ги предлагаш като албум на Славчо Трифонов в бонус към кило тахан халва, наденица или туршия от карфиол. Това не е паралийство и класа, това е селски примитивизъм!

Ето например, днешният европейски мач на ЦСКА с отбора на ТНС, ще бъде „блиндиран и скрит" по някакъв плюсов канал за филми на „Бул.......", но същевременно ще се предава съвсем свободно по канала S4C на честота 12.129 V на спътника Astra 2A, разположен на 28.2 градуса изток.

Излиза, че в Уелс го пускат свободно, ама в Булгаристан не може! Тука само по кабелната, за да се разчувстват онези ми ти 7 милиона души, да се наредят на опашки пред офисите на „Бул......" и да ги заринат с мангизи!

За ролята на националната телевизия в цялата тази гавра, няма какво изобщо да говорим. Там наборите на Цола Драгойчева само цъкат с език и празнуват, че прилапаха поне Литекс да ни покажат как ги млати Дебрецен.

Интернет на този етап също не е някакво решение, защото в повечето случаи картината е лоша, замръзва, насича или, както се случи с мача на Левски миналата седмица, беше активна само през първото полувреме.

Остава единствено по време на мачовете да слезете да поритате пред блока. Поне това все още е безплатно!

Боже, как жадувам още днес да се сменят полюсите на земното кълбо, а не чак през злокобната 2012. Да ги питам аз тогава кабелните мародери, като югът им иде на север, чий ще го хванат на хората по терасите?

Oще: ект  левски  лига европа  литекс  цска 


Още от Животът