Пиво с дъх на нещо повече | webcafe.bg
Webcafe

Пиво с дъх на нещо повече

Webcafe.bg, по Rocketnews24.com, Japandailyexpress.com
28.05.2013, 16:30 (обновена 29.05.2013, 07:37)

1 от 2 снимки Назад Напред

бира от слонски изпражнения

Снимка: © Rocketnews24.com

Дори етикетът е пределно честен и показва в картинки целия процес на направата на бирата

Бира с кафени зърна от слонски екскременти стана хит в Япония веднага след като излезе на пазара. Експерименталният продукт носи звучното име Un, Kono Kuro, което е игра на думи с японската дума за изпражнение - unko.

Бирата е произведена от кафени зърна, които са преминали през храносмилателния тракт на слон и са отделени по естествен път. Първата партида е разпродадена мигновено, а консуматорите са приятно изненадани от вкусовите качества на продукта. Бирата има горчив и сладък вкус, но цената е солена - 104 долара за 35 грама от напитката.

Производителите обясняват това с крайно неефективния процес на обработване. 33 килограма кафени зърна, погълнати от слоновете, дават само 1 килограм продукт в края на храносмилателния процес. Като се добавят и разходите за издръжка на слоновете, цената на Un, Kono Kuro наистина набъбва сериозно.

Въпреки че в самото пиво реално няма изпражнения, те са оставили известен отличителен аромат. Отзивите за напитката досега са предимно положителни и специалистите силно препоръчват Un, Kono Kuro на любителите на тъмната бира.

Опитът на дегустатора

„Подуших върха на бутилката и веднага усетих горчивия дъх на изпечено кафе", описва впечатленията си от новата бира японският дегустатор мистър Сато. Щом сипал от напитката в чаша, кафеният аромат се засилил, но в него имало и още нещо трудно определимо. „С първото сръбване дойде една горчивина, която скоро беше отмита от сладък и мек вкус".

Сато обяснява още, че при тази бира оставащият след пиенето вкус е необикновено силен и в комбинация с неподражаемия мирис замайва главата за доста време напред.

След успешния дебют на Un, Kono Kuro се очаква производителите да пуснат и втора партида от ценната течност.

Oще: un kono kuro  бира  екскременти  изпражнения  кафе  кафени зърна  слон  япония 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани