Наистина добри съвети за свалки | webcafe.bg
Webcafe

Наистина добри съвети за свалки

Lifecafe, по Salon.com
07.07.2013, 19:25 (обновена 11.07.2013, 12:26)
пролет

Жената също е човек

Дали всички съвети за свалячи са сексистки? Точно това се чудим, след като "пикаперът" Кен Хоински се оказа гореща тема в медиите наскоро, набирайки над $16 000 чрез Kickstarter, за да публикува книгата си "Над играта: ръководство как да станете страхотни с жените".

Според критиците представата на Хоински за свалка е доста хищническа - той например съветва мъжете да "продължават да се опитват да ескалират физически контакта" с жената, докато тя не реагира с вик "СПРИ!" или "МАХНИ СЕ ОТ МЕН!".

Скандалът провокира онлайн изданието The Awl да публикува защита на Хоински, изпълнена със съчувствие към всички "срамежливци". И макар да има различия в тълкуването на съветите на Хоински като безвредни, няма съмнение за едно: няма нищо лошо в това да искаш да привличаш жените - без значение дали става дума за забивка за една нощ, или за дълготрайна връзка. Проблемът възниква, когато съветите са сексистки, унизителни или враждебни.

Което повдига въпроса как би трябвало да изглеждат разумните, неоскърбителни съвети за ухажване на жените

Кларис Торн, автор на "Признанията на търсачка на свалячи," е обмисляла много този въпрос. "Етиката е централна тема в книгата ми," коментира тя. "Това е много сложна тема, но мисля, че етичните свалки се свеждат до употреба на "тактики", които са взаимни, а не неприятелски."

Има много представители на пикап общността, които са "долнопробни и женомразци," казва тя, но има и аспекти на самопомощ, които изглеждат относително безвредни и наистина ефективни в терапевтичен аспект.

"Някои специалисти по когнитивно-поведенческа терапия съветват пациенти им, страдащи от социална тревожност, да водят дневник на успешните социални контакти, за да трупат самочувствие - и пикаперите понякога правят това, като пишат така наречените "теренни отчети"," констатира тя.

Торн се въздържа да дава конкретни съвети, "тъй като всяка тактика може да бъде използвана и за лошо, и за добро". Възможно е обаче да дадем някои ясни ориентири как да не се държите като задници с жените - и въпреки глупостите, че "добрите момчета свършват последни," такова поведение е силно привлекателно (поне за жените, които са самоуверени и без сериозни комплекси).

С помощта на Торн и феминистката и писателка Жаклин Фридман - както и с впечатленията, натрупани от неприятните сблъсъци с бездарни пикапери - обобщаваме списък на базовите принципи за мъжете, които искат да преследват жените, без да заприличват на Хоински.

Жените са хора

Не звучи ли безумно? Жените са хора, а хората са различни. Както Торн пише в блог-пост за "етичното пикаперство" преди няколко години, "пикаперите често казват 'всички жени са едикакви си', 'жените обичат едикакво си', 'всички жени реагират на едикакво си' и т.н.", пише тя.

"Понякога са прави за мнозинството от жените; понякога са прави за малцинство; а понякога грешат напълно. Ако обобщим, идеята е следната: Всичко, което свалячите казват за жените, не е валидно за всички жени."

Фридман блестящо допълва: "Ако търсите формула, която ще проработи при всички жени, правите грешка, защото третирате жените като автомати, които ще пуснат секс, ако натиснете правилните бутони." В този смисъл заглавието ни е провокация: спрете да мислите за жените като за "мацки", които може да "свалите" - и колкото и парадоксално звучи, може и да ви се отвори парашутът.

Обръщайте й внимание

Част от отношението към жената като към личност, а не като масово произвеждана кухненска джаджа, за която има пълно ръководство, означава да й обръщате внимание. Торн казва, че свалячеството става неетично, когато "спрете да мислите за усещането на другия". "Усещането, изживяването, гарантирането, че партньорът ви се чувства добре, са също толкова важни, колкото и 'резултатите'."

Фридман също съветва - дръжте се здраво - да я слушате внимателно. "Слушайте повече, отколкото говорите! Искате да покажете на жена, че я харесвате? Обръщайте внимание на това, което казва и прави," пише тя. "Реагирайте искрено. Това може да означава да обръщате внимание на факта, че тя не желае да говори с вас, или че я карате да се чувства неудобно! От друга страна, понякога слушането има допълнителната полза да я кара да се чувства по-комфортно във ваша компания, а е трудно да се почувстваш секси, когато изпитваш страх, раздразнение или неудобство."

Жената не е враг

Торн казва, че основното й оплакване от общността на пикаперите е, че те често представят жената като враг. "Начинът, по който възприемаме взаимоотношенията си, ни помага да определим кои средства да използваме: ако чувствате партньорите си като врагове, вероятно ще използвате социални тактики, които ги уязвяват," коментира Торн. "От друга страна, ако партньорът ви е освен другото и приятел, ще бъдете по-внимателни."

Натрупайте реално самочувствие

Голяма част от свещените писания на свалячите се концентрират върху засилването на самочувствието - чрез заемане на пространство и демонстриране на недостъпност. Истина е, че самоувереността е силно привлекателна - но вместо да се опитвате да подмамите жената да мисли, че сте уверен човек, който постига целите си в живота, станете такъв.

Така всички печелят: вие сте по-удовлетворени от себе си и можете да го демонстрирате, без това да изглежда като измама. (А това е един от основните проблеми, които всяка жена има с пикаперите: твърде често свалячеството означава опити да бъдат измамени жените какви сте всъщност. Такъв тип трикове демонстрират неуважение.) Това може и да не е толкова бърза стратегия като научаването да се облягате на бара, все едно сте негови собственици, но пък има доста по-дълготраен ефект.

Бъдете искрени


"Бих казала също, че ако се използва правилно, искреността може да бъде много чаровна," казва Фридман. "'Съжалявам, слушам те, честна дума, но просто усмивката ти е адски разсейваща.' 'Реших, че трябва да ти кажа, че се интересувам от теб не само защото си умна.' Такъв тип неща."

Това обаче идва с важна уловка: може да правите това едва след като "наистина сте се ангажирали и наистина сте обръщали внимание на думите й за известно време - и смятате, че тя се чувства комфортно във вашата компания," допълва тя.

"Ако започвате разговора с 'Ти си страхотно маце, искаш ли да отидем у нас?', имате много малки шансове, защото повечето жени просто ще извият поглед от досада и ще се опитат да ви разкарат при първа възможност."

Сексът трябва да бъде добър и за двете страни

Забивката никога не бива да бъде едностранна. И двамата (тримата, четиримата...) трябва да смятат, че са извадили късмет, оказвайки се в леглото заедно. Поради това съблазнението не бива да означава ескалиране на физическия контакт в стил "Хоински", докато жената или извика "СПРИ!", или се чувства принудена да прави секс. Тя трябва да ви желае поне толкова, колкото вие желаете нея - и ако това не се случва, време е да се откажете. Добрият секс не е нещо, което получавате от някой друг; той е нещо, което изживявате заедно с него.

Oще: жени  мъже  свалки  свалячи  секс  сексизъм 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.12.2010, 18:49

5 conscience | 10.07.201315:36

Подходът и в двата случая е еднакъв. "Играчът" влиза с цел сексуално валидиране, може сега веднага, но без дори и целувка на първата среща повторни опити са загуба на време. Жената очаква да бъде привлечена физически и сама решава кога да стигне докрай.
Това дали връзката ще прерастне в нещо трайно зависи от двамата партньори в последствие. Не може да подхождаш различно - достойнството на дамите трябва да се пази!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.01.2012, 23:48

4 koya sam? | 09.07.201313:10

това съвети за свалки за бърза консумация ли са? или за намиране на траен партньор? защото в двата случая подхода трябва да е различен. ако с някоя за една нощ се държиш като че ли е жената на живота ти, тя може да остане с погрешно впечатление за намеренията ти. после ще последват влюбване, драми и т.н. затова нещата трябва да са ясни от самото начало. в противен случай си е вид измама.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

3 Borracho | 08.07.201315:59

Съвет за мАже - преди излизане си мийте и задника, че на 1 бутилка уиски кой знае... ставали грешки понякога.....

http://www.youtube.com/watch?v=C1qU-E5R7Bw китарист
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 25.08.2010, 11:18

2 boris | 08.07.201315:10

Шшшш, шъшшшш, а мааа, а мааа, ари яла тука маааа...а маааа, Ари сик май дик мааа.. Ари мааа, ай сик май дик..
   

оценка

+5 -5

Регистриран на: 10.12.2010, 18:49

1 conscience | 08.07.201312:29

Бих приел съветите на "пикап" общността всеки път срещу "бъдете честни" и "уважавайте жените в секса" Усмивка
   

оценка

+3 -1