Новото поколение не драматизира връзките от разстояние | webcafe.bg
Webcafe

Новото поколение не драматизира връзките от разстояние

лебовскиMobilecafe
10.04.2016, 08:42 (обновена 11.04.2016, 13:36)
връзка от разстояние

Новото поколение не страда заради връзките от разстояние - има достатъчно приложения, които в известна степен могат да компенсират липсата на партньора

Връзките от разстояние са трудни. Но преди смартфоните и социалните медии, те бяха дори още по-тежки от сега.

Любовните писма, редовните телефонни обаждания и незабавните съобщения отдавна са основната валута на любовта от разстояние. Поколението на новото хилядолетие - така наречените Millennials (или поколението Y - родените в началото на 80-те, до първите години на 21 век) жадува за по-реалистичен начин за контакт с любимите хора, когато разстоянието пречи на физическия контакт.

Не може да се отрече, че новото поколение прави нещата по-различно.

Първата генерация, израснала с интернет, като цяло избягва и да се жени преди 30-годишна възраст в сравнение с предишните поколения, а технологиите определено увеличават броя на връзките от разстояние, заради експлозията на онлайн запознанствата и вероятността потенциалният партньор да живее извън вашия град.

Любовна среща от разстояние

За тези, които не поддържат връзка от разстояние, излизането на кино може да бъде класическо занимание в петък вечер. Е, поради естеството си, връзката с някого, който живее на километри от вас, обикновено изключват импровизирано свиване на дивана с пуканки пред телевизора.

Физическата среща за гледане на филм може и да не е възможна, но пък виртуалната е доста лесна.

Приложение, наречено LetsGaze, позволява да виждате лицето на партньора, докато гледате един и същ филм.

Алис Уилямс поддържа връзка от разстояние в продължение на три години с гаджето си, преди да се премести в Солт Лейк Сити, за да заживеят заедно. Преди да се съберат, Уилямс живее в Сан Франциско, а партньорът й - в Солт Лейк Сити, но двамата измислят начин да гледат телевизия заедно.

"Пусках Skype на лаптопа си и после гледах това, което той гледаше, през видеокамерата. Не знам защо, но качеството на звука на телефона ми е по-добро от това на лаптопа".

Когато интимността е невъзможна...

Преди Skype, FaceTime и Google Hangouts, телефонният секс беше най-близкото нещо до интимност от дистанция, на което можеха да се надяват хората с връзки от разстояние. Сега технологиите предлагат много варианти за възпроизвеждане на близостта, от която имат нужда хората, когато са разделени от партньора.

И все пак технологиите са слаб заместител за истинската интимност.

Човешкият мозък комуникира с много повече от просто думи. Подсъзнателно комуникираме чрез докосване, мирис, език на тялото, тон на гласа и лицеви изражения. Голяма част от тази информация е доста деликатна и не може да бъде доловена чрез видео.

Но независимо, че целувката уста в уста може и да не стои на дневен ред, някои двойки са открили креативни начини да изразяват емоция без физически контакт.

Докато са разделени, Уилямс и гаджето й използват приложение, наречено Couple. То предлага функция, позволяваща на двойките да се докосват един друг. Е, почти да се докосват.

Можете да "целувате пръсти" с партньора, като отворите Thumbkiss в Couple.

"Хареса ми тази функция - невероятно е мило", коментира Уилямс.

Приложението за двойки Avocado ви позволява да изпращате виртуални прегръдки и целувки до партньора. За да изпратите прегръдка, трябва да задържите телефона до сърцето си и да изчакате той да извибрира. Можете също да изпращате украсени с катринки на целувки и сърца селфита, както и рисунки до любимия.

Естествено, креативността във връзките от разстояние може да отиде и по-далеч от изпращането само на рисунки - макар и много мили - до скъпия ви човек.

Когато Том Бурле е в Перу, той поддържа връзка от разстояние с приятелката си, която живее във Великобритания.

"Основното, което ни липсваше, бяха прегръдките", разказва Бурле.

"Затова си направих снимка с разтворени ръце, после поръчах да я отпечатат на калъфка от възглавница онлайн и да я доставят до къщи. Поне това означаваше, че ще може да ме прегръща под формата на възглавница, докато ме няма".

За имитиране на близост, вече са създадени и по-радикални решения, които седят отвъд изпращането на секси съобщения и снимки и телефонния секс.

Сексиграчките на Lovense са проектирани да имитират секс от разстояние с партньора.

Когато единият от двамата движи играчката си, другата реагира в реално време, но можете и напълно да контролирате играчката на партньора чрез приложението на Lovense. Можете да контактувате с любимия чрез криптиран видеочат или текстови съобщения, които не минават през сървърите на Lovense.

Поддържане на контакт.

Редовното поддържане на контакт с партньора е най-голямото предизвикателство при поддържането на връзка от разстояние.

В такива случаи креативността е особено важна.

След като Жюстин Делакроа - която живее в Тулуза, Франция - и нейният партньор се разделят след скарване, те започват да си изпращат "Jack"-oве, за да се опитат да възродят връзката си.

"Опитвахме се да преоткрием себе си и да пресъздадем усещането, което имаш, когато започваш връзка и когато с непоносимо нетърпение чакаш знак от любимия", казва Делакроа.

Jack е приложение, което позволява на потребителите да изпращат съобщения с една-единствена уловка - този, до който са адресирани, трябва да изчака, за да ги отвори. След като съобщението е получено, получателят вижда колко време остава, преди да може да го отвори.

Това е особено успешен вариант за романтични съобщения и жестове на любов и засилва вълнението, защото получателят брои времето, докато може да отвори посланието.

"Чакането е нещо прекрасно. Понякога чакането е разочароващо, но това е и смисълът. Това е добро разочарование", продължава Делакроа.

Приложението PillowTalk пък ви позволява да чувате присъствието на партньора - дори когато той е далеч - като споделяте сърдечния ритъм чрез гривна на китката и високоговорител.

Напомняне за дома

Да се преместите в друг град, държава или дори континент, за да бъдете с онзи, когото обичате, може да бъде изключително удовлетворяващо като изживяване; изграждането на нов живот на новото място обаче често принуждава хората да поддържат контакти от разстояние със семейството, приятелите и дома, които са оставили зад себе си.

Хейли Риймър-Пелц заминава от САЩ, за да живее с гаджето си от колежа - и сега съпруг - Рафа. За да избегне пълната загуба на връзка с родината си, Риймър-Пелц използва Hola - виртуална частна мрежа - която й позволява да гледа американската версия на Netflix.

Риймър-Пелц разчита и на храната, която да й напомня за дома.

"Когато се прибирам, обикновено купувам два големи буркана с фъстъчено масло, които да нося на връщане, както и от чая, който обичам, тъй като е трудно да го намирам тук. Подобни малки неща са много приятни", разказва Риймър-Пелц.

Но когато Агат Кюри се премества от Париж, за да живее с партньора си Мартин в Лондон, тя възприема принципа на пълно потапяне в новия си живот във Великобритания, гледайки американски и британски ТВ програми и филми. Естествено, това не я спира да се зарежда със сух френски салам, когато се връща във Франция.

Семейство и приятели от голямо разстояние

Грейн Глени заминава от Дъблин за Белфаст, за да бъде с гаджето си през октомври 2015-та; разстоянието не е огромно като километри, но все пак включва смяна на държавата.

"Използвам приложение за отбратно отброяване, така че да следя колко време идва, докато отида у дома", казва Глени.

"В приложението има снимка на мама и татко и всеки ден е с един ден по-малко, което е много мотивиращо - в момента остават два дни и всеки път, в който го погледна, изгарям от нетърпение".

Глени също така следи и в Twitter какво се случва в родния й град - в реално време.

За Риймър-Пелц, социалните медии също са много важен начин да следи какво се случва у дома.

"Facebook поне ме информира какво се случва - повърхностно - в живота на хората", споделя тя.

"Друг начин е WhatsApp, който почти всеки в Бразилия използва, но за съжаление той не се употребява толкова в САЩ".

Що се отнася до избора на социална мрежа за близък контакт с приятелите й в чужбина, Уилямс предпочита Snapchat, защото той й позволява да вижда ежедневно какво правят приятелите й в други страни.

Приложенията, социалните медии и джаджите по никакъв начин не са универсално решение за връзките от разстояние, но те определено помагат на представителите на поколението на новото хилядолетие да облекчат болката от това, че са разделени от скъпите им хора.

Възходът на иновативните начини за комуникация с партньори отдалеч също така е довежда и до промяна на манталитета при много хора. Той насърчава креативността при планиране на срещи и при демонстрирането на чувства и интимност, когато разстоянието възпрепятства физическия контакт.

А какъв е вашият начин?

Oще: millenials  връзки от разстояние  жени  интимност  мобилни приложения за общуване  мъже  поколението y  правене на секс  приложения за връзки  секс  сексуална тематика  таковане  тройки  хора  четворки 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.11.2010, 12:35

1 vanko | 10.04.201609:23

луд!?!?! луд!?!?! луд!?!?!
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани