Блог открива готини мъже в Google Maps | webcafe.bg
Webcafe

Блог открива готини мъже в Google Maps

Lifecafe, life.salon.com
16.03.2012, 16:39 (обновена 19.03.2012, 09:59)
мъж, плаж,волейбол

Снимка: © Getty Images

Но нов блог е открил друго решение за употреба на приложението на Google: за преглед на красиви мъже

Повечето хора използват Google Street View за практични цели, например за разглеждане на фасада на сграда, или за да видят как се е променил стар квартал, или да проверят как изглежда място, което още не са посещавали.

Но нов блог е открил друго решение за употреба на приложението на Google: за преглед на красиви мъже. В последните пет месеца, сайтът Dudes From Views събира изображения на мъже, подбрани от Google Street View, с някои кратки коментари като "Зализан украинец", "Трицепс и бицепс на Кристофър стрийт" и други подобни.

Освен че е новаторска, провокационна употреба на технологиите, "Dudes From Views" поражда и интересни въпроси за деликатната територия между нещо, което хората биха нарекли воайорство - тайно заснемане на фотографии на привлекателни полуголи хора и публикуването им в публичното пространство - и публично-достъпна информация. За да получите повече поглед отвътре в този странен хибрид между "Биг Брадър" и пийп-шоу, разговаряме със създателя на блога (който се представя с името Брад) за неговите методи, проблемите на защитата на личното пространство и всепроникващия поглед на Google. По-горе можете да видите и слайдшоу с фотографии от сайта.

Как ви хрумна идеята за Dudes From Views?

Живея в Ню Йорк и като цяло използвам много често Google Maps и Street View. Виждал съм сайтове като 9-Eyes, които вземат сериозни снимки от Street View - и исках да направя нещо подобно в моя собствена версия. Един път отидох в сайта на Google, промотиращ Street View чрез различни популярни места по цял свят, и видях, че там имат плажни фотографии, така че си помислих, че откриването на мъже в Street View (и други подобни сайтове) би било забавен и новаторски подход към този тип блогове, които само публикуват снимки на красиви мъже.

Oткъде намирате снимките си? Изглежда сякаш ви трябват доста усилия, за да намирате подходящи кадри, и да преглеждате милиони места в Google Maps.

Мисля за публични места, където хората е вероятно да бъдат без връхни дрехи или ризи - като плажове, входове на фитнеси, алеи и писти за тичане, след което намирам тези места в градовете, които имат Street View (или подобни услуги). Понякога е много обезкуражаващо, защото фотографиите там са били заснети рано сутринта, когато има твърде малко хора, или в студени сезони, когато хората са по-дебело облечени. Тази стратегия работи добре за Google, ако те се опитват да уловят снимки на сгради, но за мен тя е проблем. Понякога наистина може да ми отнеме повечко време да открия снимки, които да мога да използвам (защото хората е нужно да са доста близо до камерата).

Сайтът поражда някои интересни въпроси за защитата на личното пространство - вече е имало скандали с това Google Earth да заснемат голи хора, например наскоро жена във Флорида бе заснета без дрехи.

Това е интересен проблем. Според мен Google нямат вина - те просто минават с автомобилите си през публични места и улавят това, което всички останали на тези публични места могат вече да видят. Колите им са ясно обозначени и имат гигантски камери отгоре - и често виждам хората да им махат. Ако правите нещо, което ви поставя в неловка ситуация, вече сте се разкрили пред всички, които могат да ви забележат, ако не го правите зад закрити врата. Google просто е необходимо да гарантират, че има лесен начин хората да ги информират - и те самите да реагират бързо, когато за някой снимките им представляват проблем. Други сайтове, като Daum в Корея, понякога размиват цели тела, но пък Yandex в Русия не размива нищо.

Поне когато става дума за моя сайт, използвам само снимки, които тези сайтове вече са разрешили - и не бих желал да публикувам нищо, което поставя хората в неловка ситуация.

Замисълът и целта на моя сайт е единствено да служи като еквивалент на сръчкване на приятел, за да не пропусне да види симпатичния младеж, който току-що е минал наблизо.

Oще: блог  мъже  снимки 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани