Нова онлайн галерия с български арт | webcafe.bg
Webcafe

Нова онлайн галерия с български арт

Webcafe.bg
11.07.2013, 13:00 (обновена 11.07.2013, 13:22)
plakatkombinat.com

Нова онлайн платформа предоставя място за разглеждане и закупуване на дигитални произведения на изкуството от български автори.

Plakatkombinat.com съдържа лимитирани серии принтове на графични творби от водещи български артисти в областта на графичния дизайн, плаката, илюстрацията и графиката като Иван Газдов, Люба Халева, Борис Праматаров, Калоян Илиев - Кокимото, Ясен Згуровски, Георги Янков, Стефан Чинов и др.

Сайтът популяризира работата на тези автори и предоставя възможност на широката публика да притежава техни творби чрез най-достъпната медия - принтът.

Селекцията на произведенията е направена от графичния дизайнер и плакатист Анна Симеонова. Цената на един плакат е 55 евро.

И други могат да се включат

Онлайн галерията цели да популяризира българските художници и графични дизайнери у нас и по света и да продава творбите им.

Дотук Plakatkombinat.com разполага с 69 произведения на изкуството от 19 автори. От сайта окуражават и други творци да се свържат с тях на artists@plakatkombinat.com, за да могат да бъдат включени в колекцията.

Plakatkombinat.com участва и в Sofia Design Week с изложба на 18 плаката на своите автори в „Апартамента", намиращ се на ул. Неофит Рилски 68. Изложбата е отворена от началото на фестивала и ще остане в „Апартамента" през цялото лято.

Oще: plakatkombinat.com  арт  галерия  плакат  принт 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.09.2010, 08:41

1 Dom Levski | 15.07.201315:22

Лек ПиАр.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани