Най-невероятните аквариуми от Берлин до Кейптаун | webcafe.bg
Webcafe

Top 5 на подводните светове

Lifecafe , По Еnvironmental graffiti
24.06.2010, 13:09 (обновена 24.06.2010, 16:25)

1 от 5 снимки Назад Напред

аквариуми

Снимка: © Getty Images

Georgia в Атланта е най-големият аквариум в света. На снимките следват аквариумите Дубай, Aqua Dom в Берлин, Чурауми в Окинава и Two Oceans в Кейптаун

Пълни с безгръбначни, земноводни и влечуги във всякакъв размер и тегло - аквариумите са невероятна възможност да зърнеш подводния живот от центъра на града. Съществуват домашни аквариуми, аквариуми-музеи, но и такива, които представляват изумителна възстановка на естествената водна среда. Сайтът Еnvironmental graffiti предлага топ 5 на най-красивите аквариуми в света. Класацията е направена на базата на футуристичните структури на басейните и на възможността да се видят колкото се може по-голям брой морски видове.

Aqua Dom в Берлин

Най-големият цилиндричен аквариум се издига във фоайето на хотел "Радисън" в Берлин. Високият 25 метра аквариум съдържа около един милион литра солена вода, 1 500 тропически риби от 56 вида, както и двама плувци. В цилиндъра денонощно работят двама служители, които хранят рибите и се грижат за аквариума. И за да поддържат още по-голямата антракция -  стъклен асансьор във вътрешността на аквариума, който стига до ресторант на върха.  

Аквариум Georgia в Атланта

Това е най-големият аквариум в света. В повече от 30 милиона литра солена вода живеят около 120 000 морски същества от 500 различни вида. Аквариумът разполага с 4-D кино, тунел, в който е възможно да видите рибите в уголемени размери и в който често младоженците празнуват своите сватби в компанията на херинги и прозрачни медузи.

Аквариум Дубай

Истинско зрелище с тигрови акули - едно от малкото неща, които напълно могат да отвлекат вниманието ви от внушителни шедьоври като Бурж Дубай. Уникално приключение, което можете да изпитате, разхождайки се в Mall Dubai. Най-големият открит аквариум в света Dubai Aquarium & Discovery Center е пълен с 10 милиона литра солена вода, в която плуват 33 000 морски животни от 85 различни вида.

Има тунел с панорамен изглед на 270 градуса. Най-приключенски настроените посетители пък могат да се пуснат вътре в клетка, за да се доближат до сивите акули, а съвсем безстрашните туристи има по-свободна опция, която ти позволява да се изправиш лице в лице с морските зверове, без закрилата на клетка.  

Чурауми Аквариум в Окинава

Истински Океанариум, в който си съжителстват делфини, костенурки, корали и толкова много чудновати морски същества, че е невъзможно да се заснеме всичко. Японският аквариум Churaumi има онлайн галерия със снимки на обектите, които е препоръчително да се видят. Името на аквариума е формирано от японските думи „chura" и „umi", които означават "красота" и "океан". Смятан е за вторият по големина аквариум в света - има 77 басейна, в които живеят 26 000 животни от 740 различни вида.

Two Oceans Аквариум в Кейптаун

Точно в този период Южна Африка не може да бъде пропусната в подобна класация. Този аквариум съчетава спецификите на двата океана, които плискат южноафриканските брегове - Атлантическия океан и Индийския океан. С 3000 морски същества, класифицирани в седем галерии, Two Oceans предлага истинско шоу между мачовете от световното първенство по футбол.

Oще: аквариум  морски видове  океан  подводен свят 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани