10 неща, които може да ви се случат в риболова | webcafe.bg
Webcafe

10 неща, които може да ви се случат в риболова

Станил Йотов
20.08.2017, 14:54 (обновена 23.08.2017, 13:23)

1 от 11 снимки Назад Напред

Риболов

Снимка: © Getty images

Един от учителите ми в риболова бай Даньо Карабалъка, истинско страшилище за кефалите по Тунджа около родния ми Казанлък, делеше населението на Земята на два вида - риболовци и обикновени простосмъртни. Първите ги броеше като ръкоположени в някакво тайно братство. А другите се явяваха най-обикновени невежи относно живота като цяло и личността в частност.

Негов задочен опонент се явяваше бившият ми съквартирант от студентските години Джони, изключително начетено момче. Джони казваше, че риболовът е идиотско занимание, в което човек се съревновава интелектуално срещу относително тъпоумни същества като рибите. Все едно да трепеш мухи с пльокало, нещо такова. Разбира се, Джони си беше най-обикновен простосмъртен според класификацията на бай Даньо Карабалъка и нямаше начин да мисли другояче.

А истината е, че улавянето на слузестото същество е само малка част от глобалното преживяване, наречено „ходене за риба". Какви приключения могат да ви се случат покрай риболова? Вижте в галерията.

Oще: бели червеи  брадат козел мори риболовци  драгиева чешма  какво може да ви се случи на риба  кукичка в ръката  на риба  обредна хирургия  риболов  с жена на риба  теле 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани