Има ли възраст, в която сме най-склонни към изневяра? | webcafe.bg
Webcafe

Има ли възраст, в която сме най-склонни към изневяра?

webcafeLifecafe, по Mirror
15.08.2016, 10:40 (обновена 18.08.2016, 15:04)
8768567

Проучвания сочат, че съществува възраст, в която сме най-склонни да се впуснем в интимна авантюра с човек, различен от официалния ни партньор.

Да бъдеш предаден от партньора си е болезнено изживяване, което не само се преживява трудно, но често се отразява и в по-нататъшните отношения с други хора.

Колкото и да са разрушителни обаче за психиката на човека, изневерите са нещо често срещано и почти неизбежно в съвременния свят.

Обикновено хората посочват различни причини, които ги тласкат към изневяра, но дали съществува точна възраст, в която това е по-вероятно да се случи?

Ясно е, че няма един единствен категоричен мотив за подобно действие. Въпреки това проучвания сочат, че съществува възраст, в която сме най-склонни да се впуснем в интимна авантюра с човек, различен от официалния ни партньор.

Illicit Encounters е най-големият и дълго съществуващ сайт за запознанства между вече обвързани хора във Великобритания.

Да, точно така, сайтът предоставя възможност на хора, които са в брак или в траен съюз, да срещнат сродни души извън отношенията с партньора си, независимо дали става дума просто за разговор на чаша кафе или нещо далеч по-сериозно.

Сайтът създава благоприятни условия за своите потребители, така че те да не се чувстват притиснати от схващането, че вършат нещо грозно или нередно, като се грижи за анонимността и сигурността на решилите да се позабавляват извън домашното ложе.

Към днешна дата сайтът се радва на повече от 1 милион активни потребители.

Въз основа на базата данни, с която разполагат, Illicit Encounters посочват коя е възрастта, в която хората са най-склонни да изневерят, а именно - 39 години.

Това, разбира се, в никакъв случай не е научно проучване и не случайно беше свалено от сайта известно време след самото му публикуване. Въпреки това то почива на реални изводи от потребителските профили на хората в сайта.

Според него на тези години предразположението към кръшкане и всякакви залитания от този тип е два-пъти по голямо, отколкото в която и да било друга възраст.

В завишен риск от изневяра са и онези, които са на 29 и 49, но 39 си остава на челна позиция според Illicit Encounters.

Независимо от информацията, която този популярен британски сайт за изневери изнесе, американските учени Адам Алтер и Хал Хършфилд в течение на свои 6 академични проучвания откриват как в края на всяко десетилетие от живота си хората се напрягат повече и повече от идеята за остаряването. И как това ги кара да се впускат в тежки размисли относно живота и неговия смисъл.

Тези тревоги водят до определени типове поведение, които предполагат по-рискови начинания. Като изневерите.

Хората изпадат в ценностна криза и искат да си докажат, че правят нещо наистина удовлетворяващо извън рутината, което да ги накара да се чувстват живи.

Въпреки всичко, в световен мащаб изневярата си остава много трудно поле за изследване и разучаване, просто защото изобщо не е лесно да се намерят достатъчно хора, които са склонни да говорят за това.

Не съществуват ясни, сериозни и добре аргументирани доводи, които да гарантират, че на 39 години наистина изневеряваме най-много. Тази възраст обаче определено е период на кризи, кръстопъти, рискови начинания и промени.

Oще: брак  изневяра  интимни връзки  криза на възрастта  любовна авантюра  предателство  развод  сайт за запознанства  сайт за изневери 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани