Дали кугърските двойки оцеляват | webcafe.bg
Webcafe

Дали кугърските двойки оцеляват

Lifecafe , по материали от чуждестранния печат
30.09.2011, 15:32 (обновена 18.11.2011, 12:26)

1 от 3 снимки Назад Напред

Деми Мур и Аштън Къчър

Снимка: © Getty Images

Връзката с по-млад мъж може да бъде скъпа, опасна, а понякога и смъртоносна

Насред слуховете, че 33-годишният Аштън Кътчър и 48-годишната Деми Мур са се разделили след шестгодишен брак, всички все още гадаят: кой кого е избрал? И колко дълго продължава такава връзка, след като дупето увисне и двойната брадичка започне да се появява?

Открихме за вас 15 статистически наблюдения върху двойки със сериозни разлики във възрастта - от риск за смърт, до предпочитания на хомосексуални мъже към по-стари партньори.

1. Жените, които се омъжват за 7 до 9 години по-млади от тях мъже, са изложени на 20% по-висок риск от смърт в сравнение с жените, сключващи брак със свои връстници.

Често любителите/любителките на "агнешко" може да платят с живота си за своя избор, според проучването. "Вероятността една жена да се омъжи за много по-млад мъж нараства значително с остаряването на жените," коментира психотерапевтката Майра Киршенбаум, автор на книгите "Обичам те, но не ти вярвам" и "Твърде добър, за да го напусна, твърде лош, за да остана".

"25-годишните жени не се омъжват за 15-годишни момчета. По-високата смъртност може да се дължи на факта, че жените в тази група просто са по-стари."

2. Мъжете, чиито жени са 7 до 9 години по-млади от тях, са изложени на 11% по-нисък риск от смърт, отколкото мъжете със съпруги връстнички.

Според същото изследване, мъжете, които са 15-17 години по-стари от жените си, имат 4% по-ниска смъртност от тази на мъжете, женени за дами на същата възраст. "Колкото по-млада е жената в сравнение със съпруга си, толкова по-ниска е смъртността сред съпрузите - и обратно," констатира водещият автор на проучването.

3. Катрин Зита-Джоунс, 25 години по-млада от своя съпруг Майкъл Дъглас, оглавява класацията (постигайки 31% одобрение) в проучване сред американски пластични хирурзи, опитващо се да открие "идеалното лице, изразяващо женската красота."

Участвалите в изследването хирурзи хвалят Джоунс за нейната "къса, но деликатна челюст, съчетана с малка брадичка и нос." В същото проучване най-голямо одобрение (26 процента) сред мъжете знаменитости показателно получава Хю Джакман, който е 13 години по-млад от съпругата си Дебора-Лий Фърнес.

4. Броят на 40-годишните новозеландки с партньори, които са с 5 или повече години по-млади от тях, почти се е удвоил от 1986 г. насам.

Делът им е нараснал от 3.8 процента до цели 5.8%. Във Великобритания процентът жени, сключващи брак с поне 6 години по-млади от тях мъже, е нараснал повече от два пъти между 1963 и 1998 г. - от 3 на 7 процента.

"Реалният извод тук е, че от 1986 г. се е удвоил броят жени, които правят нещо, дотогава приемано за нестандартно," коментира Киршенбаум. "Въпросът не е във възрастта на мъжете, които жените избират, а в по-голямата свобода, която жените имат да правят избор. Освен това по-силните жени след 1986 г. все по-често се приемат за секси и интересни. И не на последно място, сега въобще не е толкова разпространена норма жените да бъдат издържани от мъжете."

5. Когато един мъж е над 10 години по-голям от жената, която той се опитва да очарова, той трябва да похарчи на първата си среща с нея по 13% повече пари за всяка допълнителна година на възрастовата им разлика над десетата.

Мъж, който е с 40 години по-стар от желаната партньорка, по тази логика "ще се наложи да предложи 400% повече от мъж, който е само 10 години по-възрастен, за да убеди една и съща жена да излезе на първа среща с него," констатират учените, подготвили този анализ за сайта за запознанства WhatsYourPrice.com.

Докладът още заключава, че средно жените са привлечени от партньори, които са 6 години по-възрастни от тях, така че "ако сте мъж и сте около шест години по-голям от дамата, която се опитвате да сваляте, тя най-вероятно ще приеме най-ниската възможна цена за първата ви среща."

6. 13-годишни момичета с 19-годишни гаджета е повече от шест пъти по-вероятно да правят секс, отколкото 13-годишни момичета с 13-годишни гаджета.

"Много ясно! Точно поради това родители все повече се паникьосват заради възрастовата разлика между дъщерите им тийнейджърки и момчетата, с които те излизат," пояснява Киршенбаум. "19-годишният мъж е по-вероятно да желае секс, да очаква секс - и да изисква секс, в сравнение с 13-годишно момче."

7. Гей мъжете, които се идентифицират като "пасивни", е два пъти по-вероятно да желаят партньори, 10 години по-големи от тях, отколкото с 10 години по-млади партньори.

В изследването, от което е получена тази статистика, 11.6 процента от "пасивните" хомосексуални мъже са желали партньори поне с 10 години по-големи от тях; 4.7% от "пасивните" са предпочитали партньори поне с 10 години по-млади.

Също така в това изследване два пъти повече "активни" хомосексуални мъже са желали по-млади с 10 години от тях партньори, отколкото 10 години по-възрастни. "Критиците може да изтъкват, че може би пасивните, които предпочитат по-стари партньори, стават активни с остаряването си, или че активните хомосексуални по принцип са по-възрастни от пасивните," отбелязват учените в доклада си.

8. Децата, чиито родители имат възрастова разлика поне 11 години, е повече от три пъти по-вероятно да имат психически разстройства в сравнение с децата, родени от родители с по-малка разлика във възрастта.

Този рисков фактор допълнително се удвоява, когато родителите имат поне 11 години разлика и бащата е поне 50-годишен, твъри научното изследване, организирано и ръководено от професор по генетично инженерство.

9. Повече от 60% от "кугърките" търсят сериозни връзки.

Според проучване, реализирано и обобщено от онлайн сайта за запознанства Cougared.com, "Кугърките не са жени, които масово търсят само неангажиращо удоволствие" - 61 процента от тях описват себе си като търсещи сериозни, ексклузивни, дълготрайни връзки, и около 13% се стремят към ексклузивни, но краткотрайни отношения; 16% пък се нуждаят от "неангажиращо забавление с един партньор", а 10 процента жадуват за "необвързващи сексуални удоволствия с няколко партньори."

10. Близо една трета от "кугърките" възнамеряват никога повече да не се стремят към връзки с мъже на тяхната възраст.

Според същото проучване на Cougared.com, 63% от кугърките споделят, че "биха могли" да се върнат към връзки с мъже на тяхната собствена възраст. Вероятно би си заслужавало да проверим дали резултатът би бил същият, след като те навършат 60 години.

11. В Египет, 24% от девойките в тийнейджърска възраст сключват брак с мъже, които са поне 10 години по-възрастни от тях.

65% от момичетата там също се омъжват за поне с 5 години по-големи мъже, съобщава доклад, който регистрира тази тенденция. Според статистики на UNICEF, 79 процента от жените в Йемен, които са женени на 18-годишна възраст, са сключили брак с мъже, 10-14 години по-възрастни от тях; в Индия те са 66 процента, в Бразилия - 54%, а в Зимбабве - 49 процента.

12. В Канада сред мъжете, които са поне 10 години по-възрастни от съпругите си, 27% нямат завършено гимназиално образование, докато при жените в подобни отношения той е 20 процента.

Изследването също така констатира, че двойките, които имат сериозни разминавания във възрастово отношение, е и по-вероятно да печелят по-малко пари от двойките на еднаква възраст. "Брачните съюзи, в които жените са осезаемо по-стари от партньорите си, се справят най-зле в тази насока - като средният им комбиниран доход е не повече от 83% от общите средни стойности," пишат учените.

13. Републиканският кандидат за президент на САЩ Нют Гингрич, който е с 22 години по-възрастен от жена си Калиста Гингрич, има скромните 11% подкрепа за кандидатурата си от своята партия в последната седмица, по информация на Fox News.

Проучването поставя Гингрич някъде между Хърман Кейн и Рон Пол. Скорошно изследване на университета в Ню Хемпшир определя Гингрич като един от шестте "най-слабо популярни политици от Републиканската партия на САЩ". Предполага се, не на последно място и заради необичайно младата му съпруга?

14. 66 процента от жените под 18-годишна възраст, които забременяват и чиито партньори са с шест или повече години по-възрастни, използват контрацептиви.

Същото важи за 78% от жените под 18 години, чиито партньори са само две години по-възрастни. Според проучването, честотата на забременяване сред жените под 18 години с партньори мъже, по-големи с шест или повече години, е близо четири пъти по-висока, отколкото при момичетата под 18, чиито партньори са приблизително на тяхна възраст - или поне не повече от 2 години по-възрастни.

15. Официалният договор за филма на Стенли Кубрик "Лолита" (1962 г.), базиран на емблематичния роман на Владимир Набоков за връзка между мъж на средна възраст и 12-годишно момиче, e предвиждал Набоков да получи 15% от печалбите.

Филмът, в чийто актьорски състав участват звезди от онова време като Питър Селърс, Джеймс Мейсън, Сю Лайънс и Шели Уинтърс, получава рейтинг X при кинодебюта си. Очевидната причина за ограничаващия максимално кинопоказите рейтинг естествено е шокиращо ниската възраст на героинята на филма.

Oще: аштън кътчър  брак  връзка  деми мур  кугърки  любов  партньор  секс 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

26 Rowan | 04.10.201115:05

Тц, не съм се "вбесил", от едно известно време си позволявам да ме владеят само положителни емоции Усмивка А долното беше за "принцесите" от мъжки пол, да не се назландисват и чудят толкова, че докато се наумуват коя да си вземат, ще трябва по старческите домове да ги свалят ... мацките muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

25 lele male | 04.10.201113:05

Смее се Прав си, има други преди теб на редичката ама нИ сА нИрвирай толкоз! Ако знаех, че предположението ми така ще те вбеси нямаше да го вмъквам към коментара... Чуди се Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

24 Rowan | 04.10.201112:59

Ах ЛелеМале, теб пък с какво те засегнах, да ми пророкуваш такива лоши неща ядосан Нямаш ли си друга работа, ами само викаш дявола... Аааа, малък съм още аз за женене, те тука има други преди мен, дето още не са се пробвали. Да си минат по реда те, да видят хубаво ли е, няма само аз да съм се набутвал я muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

23 lele male | 03.10.201113:56

Шокиран Яяяя Роуан! Роуан, мислех, че си се задомил отново и си влюбен и щастлив, та за това не се появяваш... Намига
Мен не ме интересува статията, както и статистиката по нея. Да се оправят!
Смях се на определението за кугарка на македонски. Ето го:

’Кугарките’ (Cougars, во превод пуми) се жени во средовечна возраст, кои бараат мажи на 20-тина години. Моќни, паметни и жени со стил, кои се цело време во потрага за нови авантури со ’крцкалчиња’ кои ќе ги воведат во тајните на сексуалниот живот. Или независни жени, престари за да бидат девоке, а премлади за да ви бидат мајки.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

22 KingoftheROAD | 02.10.201121:48

Мина, терминът "куплиране" се използва в много области, не само във железниците Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

21 Rowan | 02.10.201119:28

Мина, дълбок, дълбок... колко да е дълбок замисъла ми? Едни сантиметри там, според колкото дал господ Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

20 Thea Atanasova | 02.10.201115:53

@Мина малко или много всеки се прави на интересен... Не е ли така?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

19 Мина | 02.10.201115:46

Rowan, представи си само, не винаги имам "проблеми" с твоите коментари по същество. Но малко ме дразни, че винаги се правиш на интересен...

А за думата под въпрос, всъщност ИМА такава дума, ама става дума за влакови вагони, а не за хора Смее се Та се чудех, да няма и по-дълбок замисъл зад нея Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

18 sake | 02.10.201115:16

Не мисля,че възрастовата разлика е "отговорна "за трайността на определена връзка.Нормално е мъжът да е по-голям на години,защото жената се "деформира"по-бързо,стареенето е неизбежно.Представете си мъж на 50 и жена на 50.Естествено мъжът е по-добре изглеждащият. Много щастлив Много щастлив Много щастлив на бира
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.11.2010, 15:05

17 SiDi | 02.10.201114:55

смешник Толкова много глупости, в една статия, не бях чела.
   

оценка

+0 -0