Най-желани за партньори са мениджърите, директорите, юристите, лекарите | webcafe.bg
Webcafe

Най-търсените за съпрузи...

Lifecafe
31.05.2011, 11:43 (обновена 31.05.2011, 11:51)
Лидер

Снимка: © Getty Images

Най-нежелани за партньори са мъжете, които работят като шофьори, цветари, библиотекари, пожарникари...

Всеки млад мъж с добро състояние е длъжен да си вземе съпруга, заяви Джейн Остин през 1813 г. Почти 200 години след излизането на "Гордост и предразсъдъци", нещата не са се променили особено. Изследване установи, че богатството и общественото положение продължава да привлича жените, които търсят партньор, пише британският "Дейли мейл".

На първо място в списъка на най-желаните професии за бъдещия партньор е директор с високи доходи или старши мениджър. Следват лекар, ветеринар или зъболекар. На трето място са юристите, следвани от учителите и хората на свободна практика.

Пожарникарите, за които се говори, че са много желани, са едва на 33-о място от общо 79 включени професии. Най-нежелани за партньори са мъжете с професии библиотекар, цветар, шофьор на камион... Изследването е направено по данни, осигурени от жени, използващи сайта match.com, който се поддържа от най-голямата британска фирма за запознанства в интернет.

"Успехът е привлекателен. Един мъж, достигнал нивото на мениджър изглежда отговорен, амбициозен и зрял. Това са все привлекателни качества за жените, които предпочитат "алфа" партньор - решителен и напорист." - каза Кейт Тейлър от match.com.

Лекарите са привлекателни, защото комбинират интелигентност и грижовност с прилична заплата. Началниците се харесват, защото обикновено са хора с професия, работят в офис с фиксирано работно време, а вечерите и уикендите са свободни.

Юристите се славят като интелигентни и с остър ум. Те внушават стабилност и чувство за справедливост, а това са лидерски черти, които допадат както на емоционални и нерешителни жени, така и на силни дами, които търсят равен.

"Дори и да не търсят съзнателно семейство, жените още харесват качества, които биха направили привлекателни и предшествениците им", каза Кейт Тейлър. 

Oще: богатство  директори  лекари  мениджъри  обществено положение  съпруга  юристи 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.01.2011, 12:17

4 Скапаняк | 01.06.201111:19

Дори и да не търсят съзнателно семейство, жените още харесват качества, които биха направили привлекателни ... едни добре натъпкани банкови сметки. Търсиш обич, получаваш семейна проститутка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2011, 17:23

3 emergesync | 31.05.201121:09

Къде в "класацията" са системните администратори ? Да си сверя часовника ...


простотия...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.10.2010, 11:52

2 Dimitar Stamboliyski | 31.05.201115:19

Ба си простотията!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.01.2011, 14:26

1 Nikoj Nqkoj | 31.05.201114:49

Яка статия,
“Един мъж, достигнал нивото на мениджър изглежда отговорен, амбициозен и зрял.”
Отговорен за какво? За да е навреме на работа, или за да с изглади вратовръзките - да. Ама за друго ???
Зрял е за какво? За преговори с клиенти – да, ама за друго ???

“Началниците се харесват, защото обикновено са хора с професия, работят в офис с фиксирано работно време, а вечерите и уикендите са свободни.”
Ха ха ха , и каква е точно професията на началниците?!!! – да са назначени началници – да, ами когато друг е на власт ????

От цялата статия става ясно едно. Жените не ги интересува качествата на мъжа (поне не тези , които ще им гарантират поне сносен брак – като мил, грижовен, амбициозен – в разумни граници, инайки предвид че трябва да се грижи и за децата.) , а само и единствено неговият портфейл,и то този в момента. (а не евентуално (развитието на портфейла в бъдеще – пример от студент до Мениджър. Те направо си искат готов мениджър.) ха ха ха.
На тези жени им викам високо “интелигентни” проститутки.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани