Празникът на Свети Гей | webcafe.bg
Webcafe

Празникът на Свети Гей

Лилия Трендафилова
02.02.2010, 19:05 (обновена 02.02.2010, 19:41)
гей

Под или над дъгата - изберете сами. Важното е да не ви пука.

Втори февруари е празник, на който всеки гей може да отпразнува гейостта си. Останалите 364 дена са за празнуване на хетеросексуалността и въобще са отделени за расата, която прави децата. На гей, гей, гей празника пък всички можем да се облечем хомосексуално, да ядем гей торта и да посетим гей кръчма. Примерно. И да повдигнем още няколко въпроса около хомосексуалността.

Но представете си какво ще стане, ако ИЗВЕДНЪЖ всички престанат да се интересуват от това какво правят гейовете? Отговорът най-вероятно ще прозвучи толкова поетично и мечтателно, колкото началото на която и да е утопия.

Но нека се придържаме към реалността. Преди няколко седмици в „Море от любов” гостува лесбийка, която работи в McDonalds и прилича на (о, изненада!) момче. Наталия я разпитваше за нейната гей ориентация, сякаш се опитва да бодне с пръчка маймуна в клетка, за да провери дали мърда. Момичето, противно на очакванията ми, не се издразни и отговори съвсем нормално на всички въпроси, следващи постоянната наталиева скоба „ама аз това въобще не го разбирам”. Каза: „Ми, никога не съм крила. Всички знаят отдавна”.

Значи може и така? Да го отпразнуваме!

Или не, втори вариант: да кажем на наталиите да спрат да се удивляват и на хомофобите да спрат да се нервят. Може ли просто „това” да не ни прави впечатление и да се концентрираме върху по-важни неща? Дали сме купили кашкавал за вкъщи според мен е по-важно, примерно. Чуждата сексуалност ни влиза в работата точно толкова, колкото клюките от личния живот на Галена. Но и двете са се превърнали в магнит за поп внимание.

Разбирам, че човек може да изпитва гняв към другите. Разбирам, когато писател се нервира заради писател-лаик и художник заради художник-профан, и майстор заради чирак (so 1880s!), но това е аргументиран гняв на базата на качество или на липсата на такова. Нещо, в което си експерт и за което си хвърлил труд, е свършено зле, виждаш го и ти остава само да се хванеш за главата и да си кажеш „защо попаднах в този свят?!”.

И това звучи логично - да се дразним от хора, които ни развяват идиотщините си и ги наричат „същото е като твоето”. Но можем ли да направим същото и със сексуалността? Да приемам толкова навътре чуждия сексуален живот, че да се почувстваме лично засегнати? Сякаш сме хвърлили труд да изградим нещо и някой го срива със СТРАННИТЕ си предпочитания?

Може ли хетеросексуалният човек да погледне себе си и да си каже: „Аз като сексуален експерт просто не мога да гледам колко некачествено го правите, лаици такива! Това влиза съвсем другаде, ако искате да знаете!”

Някои могат, факт, но те заслужават да се разхождат в бели престилки с голи задници по коридорите на някой санаториум за „лечение”.

Да ненавиждаш чуждата сексуалност е толкова тъпо, колкото да се гордееш със зодията си или с държавата, в която си се родил. Защото можеше да се случи и на теб. И това въобще нямаше да е краят на света, но със сигурност щяха да са няколко проблема в повече.

Затова, в опита ми да не създавам никакви проблеми, а и в правото ми да не ме грее, обявявам, че тотално не ме интересува кой колко е гей по скалата на Евгени Минчев – Азис. И ако изведнъж всички скочим (на същата вълна) като в онази реклама, светът ще бъде далеч по-добър.

Така де, обещавам.

 

Oще: свети гей  хомосексуалност 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 22.02.2010, 10:03

7 Andrei | 24.04.201013:37

Има някои верни неща в статията, но като цяло дразни! Хайде да се разберем така - НЕ ИСКАМ ДА МИ НАВИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО ГЕЙ-СЕКСУАЛНАТА СИ ОРИЕНТАЦИЯ В НОСА! Да си навират един на друг какавото искат и където искат, но не и на мен и на нормалните хора, които все ще сме болшинство. Все още но докога?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 17.02.2010, 10:29

6 Пламен Иванов | 19.02.201010:04

Моите несъгласия са принципни. Затова няма да се заяждам с авторката, още повече, че явно тя не е виновна за нищо от онези неща, с които хомосексуалните дразнят останалите. Съгласен съм с основното й внушение, че е безсмислено да се интересуваме от чуждата (различна) сексуалност. Но просто не мога да приема доводите й за правилни. Ето го и доказателството ми:

"Да ненавиждаш чуждата сексуалност е толкова тъпо, колкото да се гордееш със зодията си или с държавата, в която си се родил."

Да го обърнем да видим дали продължава да е вярно:

Да ненавиждаш чуждата зодия е толкова тъпо, колкото да се гордееш със сексуалността си ...

Нещо ме притеснява! Май не става дума за това. Никой не мрази зодии, но май има доста хора, които шумно се гордеят със хомосексуалността си и ни я навират постоянно в очите. Тук наистина си струва да се каже: "Това не се навира така и тук!"

Ако по улицата манифестират 3000 души мераклии, или пък в медиите всеки ден ни се пъчат няколко десетки "звезди", които се гордеят, че са големи е*бачи и биха "скъсали" всяка жена от удоволствие - това всеки би квалифицирал като простащина. Ако обаче това се прави от гейове, то вече е борба за права или артистичност. Е, не съм съгласен, че е логично!

Затова, дайте да сключим примирие: Никой да не се гордее с различната си сексуалност и да ни я навира постоянно, а ние ще спрем да се дразним от нея и да я забелязваме. Защото все си мисля, че някой постоянно обръща местата на причината и следствието.
Аз от своя страна обещавам, че няма всеки ден по телевизията да се хваля, че ям сирене и кашкавал, за да не дразня хората, които не ги обичат и предпочитат салам. Това е!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2010, 22:44

5 waniia | 06.02.201010:43

Откога извращенията на природата са свети???
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2010, 02:09

4 Снайперист | 05.02.201012:24

Ortho,
мисля, че ако всички, които се оплаквате постоянно от България се постараете да направите нещо за нея, вместо да мрънкате, ситуацията несъмнено ще се подобри.
Ама не, в момента е модерно да се мрънка, всеки да приказва колко му е гадно тук и да се оплаква постоянно.

P.S. Ако си търсиш извинение да ставаш гей - не е нужно, няма нужда да намесваш "обстановката".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.02.2010, 09:48

3 miro97 | 04.02.201021:35

Мила , колкот по ти чета писанките по ми се струва , че нямаш какво да прайш и си търсиш занимания. Пък човечето дето се чувства в условия да става гей , да си завре нещо отзад без да си търси повод в обстановката в България!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.01.2010, 20:29

2 Ortho | 03.02.201016:11

Към Снайперист : "средно статистическо шимпанзе би се справило по-добре, ВЪВ смислов аспект".
Преди човек да прави забележки на шимпанзетата за смисловите грешки, нека им обясни първо новото в граматическите правила. Защото 4 от 5 шимпанзета продължават да мислят, че " ВЪВ смислов аспект" е граматически грешно.
Мисля, че патриотизма е въпрос на лично усещане, и не е вроден и задължителен рефлекс. Точно както и това да си или да не си гей. Никой не се ражда гей, както и патриот. И за двете трябва причина, условия. Но гледайки новините си мисля, че в момента условията в милата Татковина са такива, че ще се произведат по-коро гейове, от колкото патриоти.
Кражби, убийства, бюрокрация, беззаконие - а ние пеем:
" Хубава си Татковино, име - злато, земя - рай"
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.02.2010, 02:09

1 Снайперист | 03.02.201002:31

Поздрави за красивия и стилен сайт!
За съжаление...само толкова. Не знам дали ще изтриете коментара ми или ще го приемете като градивна критика, но съм прочел 5 ваши статии досега, при 4 от които едно средно статистическо шимпанзе би се справило по-добре, във смислов аспект. Всъщност...не са достойни за разпечатка и използване като тоалетна хартия...
Изключение не прави и настоящата статия, в която г-жа или г-ца Лилия Трендафилова отново не е наясно за какво говори. Самият факт, че можете да напишете "Свети Гей" като заглавие е красноречив знак за неуважение към страната, родината и религията ви, а допълнен от идеята на Трендафилова, че няма лошо в това да бъдеш гей....няма да продължавам.

"Да ненавиждаш чуждата сексуалност е толкова тъпо, колкото да се гордееш със зодията си или с държавата, в която си се родил"

Макар да ми е трудно, ще се сдържа да не те обидя. Как може да сравняваш зодията с родината си и дали си наясно, че ако определени хора не се гордееха с нея (част от които смееш да споменаваш в безмислени статии в личния си блог), в момента едва ли щеше дори да се казваш Лилия.

Искрено ти пожелавам да заминеш за (любимата ти?) Америка и да си останеш там. Поздрави и лека вечер!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани