Новите любителки на агнешко избират млади мъже, защото са по-секси, по-малко контролиращи и по-самоуверени | webcafe.bg
Webcafe

Агнешко

Lifecafe , по Jezebel
09.08.2011, 15:09 (обновена 18.08.2011, 08:43)
Ким Катрал

Откакто започнах да излизам на срещи, винаги съм предпочитала по-възрастни от мен мъже, но сега съм луда по 29-годишно момче. Лудост е, но точно сега ми изглежда като най-правилното нещо, което съм правила...

"Toлкова е странно" споделя Никол, 33-годишна успешна бизнес-дама. "Откакто започнах да излизам на срещи, винаги съм предпочитала по-възрастни от мен мъже, но сега съм луда по 29-годишно момче. Лудост е, но точно сега ми изглежда като най-правилното нещо, което съм правила".

За разлика от медийния феномен "кугърка", сега наблюдаваме възхода на "леопардките"

Докато "кугърката" (по-възрастна жена, която целенасочено преследва много по-млади от нея мъже) поне отчасти е преекспонирано медийно творение, съществуват някои ясни доказателства, че за една конкретна възрастова група това е възникваща тенденция.

Все повече жени между 28 и 35 години, които по принцип са излизали с по-възрастни мъже, сега ги заменят с осезаемо по-млади от тях момчета. Но докато стереотипът за кугърката я описва като жена на 40 години с гадже наполовина на  възрастта й, тези жени са все още на 30 - и имат връзки с мъже, които са само няколко години по-млади от тях.

Описаното дотук не ги вкарва автоматично в категорията "новите кугърки", или пък "леопардките" - както ги нарича в. "Observer", но все пак този тип жени си има своята специфика.

Наскоро бе проведено скромно по мащаб проучване във Facebook, в рамките на което са били интервюирани 49 жени на възраст между 26 и 40 години. Всички те в някакъв минал момент са излизали с по-възрастни от тях мъже, но понастоящем или са обвързани с по-младо от тях момче, или усилено търсят подобна връзка. За повечето от анкетираните жени това е промяна в живота им, която е изненада за много от тях.

Меган, 35-годишна йога-инструкторка, споделя: "Нали знаете как някои жени постоянно се оплакват, че хубавите мъже са или заети, или гейове? Никога не съм вярвала на това, докато не започнах да се срещам с мъже, наближаващи 40-те."

Тя пояснява, че обикновено излиза на срещи с мъже от 3 до 5 години по-големи от нея, като изрично упоменава, че никога не си е падала по значително по-възрастни господа. "Изглежда, че на свободните мъже, които наближават 40, започва да им става нещо. Не че толкова улягат, колкото са парализирани от несигурността, обхващаща живота им".

Наравно с патриархалните порядки изчезва и предпочитанието към възрастни мъже

Много от интервюираните жени отбелязват, че мъжете на тяхната възраст (и дори по-младите от тях) им изглеждат по-зрели и емоционално стабилни. Въпреки че изборът при необвързаните хетеросексуални мъже на 38-45 годишна възраст е по-ограничен в сравнение с младите момчета, това не е единствената причина, която кара жените да се преориентират към своите връстници. Предпочитанието към по-млади мъже се дължи на комбинация от социални и сексуални фактори.

Някои хора споделят мнението, че "30 е възрастта, на която младият мъж престава да бъде обещаващ". Но тази аксиома има нужда от ревизиране, тъй като според съвременните схващания пубертетът при мъжете приключва чак на 25-годишна възраст.

Днес силният пол разполага с още около десетилетие, в което да развие професионалната си кариера. Въпреки това все повече мъже навлизат в средната възраст необвързани - и с ясното съзнание, че не отговарят както на собствените си, така и на чуждите очаквания.

Според жените, взели участие в проучването, много наближаващи 40 години мъже започват да се притесняват за собственото си остаряване. Поради това връзките с по-млади жени са изпълнени със специално значение за тях - това е очевидният начин, по който те продължават да се чувстват млади.

Но вероятността тези мъже да бъдат надминати от своите половинки е по-голяма в сравнение с по-младите момчета, което от своя страна би накарало господата на средна възраст да се чувстват още по несигурни и неуверени.

Мъжът около 40-те вече почти няма с какво да впечатли 30-годишните дами

Никол споделя, че когато започнала да се среща с по-възрастни от нея мъже, е била още бедна студентка. Но с израстването й в кариерата тя скоро установила, че същите тези мъже невинаги са постигнали повече от нея.

"Повечето мъже, които си падат по млади жени, искат да ги впечатляват и изненадват," казва тя. "Но сега съм на 30 и всичко това отдавна ми е ясно. Мъжете, които са няколко години по-възрастни от мен, не могат да ме впечатлят нито с парите си, нито с опита си, тъй като аз разполагам с достатъчно и от двете. И това изглежда отблъсква много от тях".

Както отбелязват Меган, Никол и останалите интервюирани, мъжете на 20 и 30 години изглеждат по-малко стресирани и уплашени от успеха на жените в сравнение с по-възрастната си конкуренция.

Тези млади господа не само се чувстват по-малко застрашени от това, че времето им изтича, но и почти не се притесняват от това приятелките им да имат по-добро образование - или по-голяма заплата.

Ариадна, която работи като специалист по маркетинг и учи демография, е на мнение, че мъжете, родени през 1981 г. и след това, са много по-склонни да приемат равенството между половете от мъжете, родени между 1960 и 1970 г. "По-възрастните мъже може и да са съгласни на теория с равенството между мъже и жени, но младежите буквално живеят с него," твърди тя.

Естествено, младежите са и по-поддържани физически - и по-секси

Привлекателността на младите жребци обаче се простира много по-далеч от възгледите им за връзките. Много от жените, взели участие в гореспоменатото проучване споделят, че на този етап от живота си намират по-младите мъже за далеч по-привлекателни в сексуален аспект.

Както поясняват много от анкетираните, митовете, че жените не се интересуват предимно от външния вид и повечето от тях намират сивите коси и бръчките за възбуждащи, са си просто легенди. Въпреки че съществуват сравнително малко млади жени, които наистина си падат по по-възрастни господа, сексапилът на "зрялото" мъжко тяло е силно надценен в популярната култура.

Малко тридесетгодишни мъже са толкова привлекателни, колкото е примерно Райън Гослинг - но в сравнение с тях над 40-годишните господа, които приличат поне малко на Брад Пит, са направо изчезващ вид.

По-секси, по-малко контролиращи, по-сигурни и самоуверени. Приемащи властните жени и по-добри слушатели. Това са основните причини, поради които жените "превключват" на по-млади мъже. Много от тях не се чувстват комфортно да изтъкват публично връзките си, дори и да са искрени за предпочитанията си към млади момчета.

"Просто не ми харесва как звучи изразът "по-възрастна жена", споделя Меган. "Кара ме да се чувствам като някоя лелка на средна възраст".

Въпреки че все още не сме сигурни как да наричаме тези жени, феноменът, който представляват те, е истински и се разраства все повече. Преобладаващият модел в съвременната култура все така си остава по-възрастният мъж, обвързан с по-млада от него жена, но доказателствата показват, че жените в своите тридесет се опитват да избягат от това правило.

Заслужават ли обаче наистина да им лепнем етикета "леопардки"?

Oще: връзки  възраст  жени  кугърки  мъже  секс  стереотип 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.04.2015, 08:33

125 Detelin Markov | 12.04.201508:37

В повечето случай по мой наблюдения, тези по малки мъже са надраснали възрастта си и затова биват предпочетени.
Не виждам никаква драма като цяло.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2010, 15:16

124 OrchiiDea | 28.05.201215:24

Проблемът е, че масово мъжете започват да остаряват преди да са пораснали... Но голяма разлика във възрастта, според мен, е белег на сериозни комплекси от страна на "по-големия" от връзката.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

123 Bichkiiata | 12.08.201118:58

александър зашев

А-а-а гледам, че си скачал, подскачал, летял, после падал и т.н., Чети Карлос Кастанеда там той вика на един индианец: "като кльопаш мескалито какво става и индианеца вика: "почваш да летиш" , нашият понеже е западен човек лишен от сетива и материалист иска да разбере дали наистина се вдигаш във въздуха или просто си надрусан пак пита, "добре ако те приковат за скала намуцаш се мескалито пак ли ще полетиш' , индианеца: " ще се наложи да летиш със скалата"

Така, че за да има нови полети: консумирайте мескалито!

Всичко в статията е плод на албалалистика моят опит е точно обратният. Но се изразходва много емоционална енергия ако си с жена на 43 и друга на 31 едновременно. Имаш от едната 2 деца , а от другата 1.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.05.2011, 16:32

122 Радева | 12.08.201118:44

По мои наблюдения, самите "агнета" се натискат, не че жените ги предпочитат.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

121 sake | 12.08.201116:15

Аз пък си лежа на небесносиния чаршаф ,слушам джаз-Ал Жеро,хапвам си
сочни кайсии,костилките ще ги чукам после. Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

120 lele male | 12.08.201113:56

Зашев, оркестърът как е?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2011, 14:17

119 lele male | 12.08.201113:55

Чуди се
Някой да разкаже нещо за чарФаФите? Чуди се
Оня, ме призова да чатя под друга тема....ама нища пък ! Тази си е екстра Смее се /за глупости/
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

118 Thea Atanasova | 12.08.201109:13

Мъжете чуха за кофа и се събраха като мухи на мед... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

117 fALLEN | 11.08.201123:17

hahaha, ей изроди, попрочетох туй-онуй и умрех от смех. айде бегам да мначкам чаршафите солово... Много щастлив след малко де, има още пиенье.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2011, 13:15

116 sake | 11.08.201123:16

Как къде ,отиде да набере малко сливи в градината,нали ще варим ракия . Много щастлив
   

оценка

+0 -0