Най-масовите грешки при избор на партньор | webcafe.bg
Webcafe

Най-масовите грешки при избор на партньор

webcafeLifecafe, по The Independent
22.11.2016, 15:28 (обновена 24.11.2016, 19:19)
скандал

Няма нищо лошо да се допълваш взаимно с партньора, но най-успешните бракове се случват между хора, които си приличат максимално много.

Как разбирате, че сте открили "перфектната си половинка"? Независимо дали вярвате в сродните души, това със сигурност е един от най-сериозните въпроси, които всеки от нас си задава.

Да се обвържеш с един човек до края на живота си не е лесно решение, така че повечето хора, разбираемо, искат да се уверят, че не бъркат някъде, преди да направят тази важна крачка.

Почти половината от браковете в съвременните западни общества приключват с развод. От това може да се съди, че много от нас са направили погрешен избор на партньор. Но какви все пак са основните причини за това?

В международния интернет форум Reddit наскоро се разяри поучителна, макaр и на моменти потискаща дискусия по темата, където хора споделят какви според тях са най-големите грешки, които правим, когато избираме човек, с когото да се задомим.

Топ причината за ужас на всички романтични души е "брак по любов и само по любов".

Колкото и да ни се ще да вярваме, че всичко, от което се нуждаем, е любов, препатили хора споделят мнението, че бракът е сериозна работа и почива почти изцяло на бизнес отношения.

"90% от семейния живот не е забавление. Непрекъснато има домакински задачи, грижа за деца, ходене на работа... Повече е като отношения между съдружници, отколкото между любовници". - пише потребител, а друг го допълва:

"Бракът е обвързване, а любовта е избор. Трябва да избираш да обичаш половинката си през тежките периоди и заедно да се борите с тях като екип."

Друга грешка, която хората масово посочват, е изборът на "перфектния" партньор. Онзи, който е като по учебник. Най-хубавият, умен, талантлив. Много хора си намират партньор по подобни външни критерии, без да внимават за взаимната съвместимост, след което горчиво съжаляват.

Всички сме чували старата като света поговорка, че противоположностите се привличат. Според брачните консултанти обаче, това е пълна глупост и обричане на провал.

Няма нищо лошо да се допълваш взаимно с партньора, но най-успешните бракове се случват между хора, които си приличат максимално много.

Убеждението, че можем да променим избраника си, също не води до нищо хубаво, както сочи общоприетото мнение.

"Четох, че мъжете се женят, очаквайки жените им да останат същите, а жените - очаквайки да успеят да променят мъжете си. Обвързването с която и да е от тези две цели наум е катастрофално решение" -отбелязва участник в дискусията.

Много хора споделят разбирането, че е трудно да се обвържеш с някого доживот, просто защото с течение на времето всеки човек се променя, често по начин, който не допада особено на партноьора.

В крайна сметка дискусията извежда на преден план някои общовалидни грешки като обвързване с някого, предимно заради външния му вид, оставане във връзка само заради страх от самота, както и липса на разбирателство относно желанието за деца.

Ето още от най-популярните становища в дискусията относно това какви са грешките, които правим, когато си избираме постоянен партньор:

"Да се ожениш, само защото сте си направили дете инцидентно. Много хора постъпват така и си мислят, че е най-добре за отрочето им, без да разсъждават имат ли изобщо бъдеще с този човек, или не."

"Да повярвате на половинката си, когато ви каже нещо от рода на: "Принципно не съм такъв, просто в момента съм доста стресиран заради работата, преместването и т.н." и накрая се окаже, че този човек си е невротик и депресар по принцип и независимо от обстоятелствата."

"Да се омъжиш за професионалист: адвокат, лекар, пилот, преводач и т.н., вместо за човек."

Мнения - бол. Но все пак явно съвременните хора се сблъскват със сходни проблеми в обвързването си.

Любовта обаче далеч не е за омаловажаване, напротив - тя е основна предпоставка за щастливо семейство, стига и акълът да работи, когато става дума за важни житейски решения.

Oще: брак  връзки  деца  любовни драми  отношения  партньори  развод  семейство 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

1 Ivan Bardarov | 23.11.201600:14

Хайде да не са точно бизнесотношения, отношенията между брачните партньори.

Къде по дяволите отиде ПРИЯТЕЛСТВОТО!!!
   

оценка

+2 -0