8 аргумента в полза на секса преди брака | webcafe.bg
Webcafe

8 аргумента в полза на секса преди брака

Lifecafe
04.10.2012, 17:17 (обновена 06.10.2012, 07:07)
любов, секс

Снимка: © deviantart.com

Повече щастие, повече удоволствие, по-здрав брак

От културна гледна точка, отношението на Америка към жените и секса е доста прее*ано (шегичка). Обществото ни казва, че сексът е нещо мръсно, противно и нередно и че жените, които го практикуват, са грешници и че трябва да се преструват, че не знаят как изглежда един мъжки полов орган.

След това в един вълшебен ден настъпва моментът, в който те са големи и някогашните големи "мръсници" са изправени пред брачното венчило (ако въобще се намери някой мъж, който иска жена със захабен химен). И изведнъж тогава сексуалният акт, който от години са практикували "мръснишки", в този момент се трансформира в невероятно и благословено преживяване. Защото сексът, нали разбирате, е нещо много гадно и долно, което трябва да правиш само с някого, когото обичаш ама наистина адски много.

Това, естествено, е пълен абсурд. Всъщност, предбрачният секс е нещо добро от гледна точка на морала. Време е да спрем да го приемаме като нещо нередно и да признаем, че за повечето от нас той си е напълно в реда на нещата. Алената буква, която носите на душата си, всъщност трябва да е С като в "страхотен" или "секси".

Джил Филипович обяснява пред The Guardian защо отношението на американското общество към секса преди брака е пречка за щастието и как сексът трябва да се приема като нещо, което може и трябва да бъде лишено от срам. По-долу са обобщени някои от най-достойните за одобрение аргументи в лесен за смилане списък, специално за ваше удоволствие.

Изпишете го на възглавниците, с които ще се замервате, избръснете го на главата си, когато решите да си правите тази злополучна прическа в стил Skrillex/Майли Сайръс, драскайте го в полетата на тефтерите си, наравно с "Марийка + Иванчо = ВНЛ". Най-важното обаче е да ги запаметите нейде из гънките на мозъка си.

8. Хората, които правят секс, са по-щастливи

Факт! Правенето на секс веднъж седмично е еквивалентът като щастие на допълнителни 50 000 евро в банката. Особено ако правите секс със богаташ (бъзикаме се - богатите мъже не се стараят особено в леглото).

7. Сексът е здравословен и естествен

Хората се възпроизвеждат по сексуален път, което означава, че всеки от нас почти гарантирано е резултат от сексуално сношение - дори може да се каже, че сме братя по ебня. Това е естествено и нормално за повечето зрели човешки същества - да искат и да се стремят към секс - и телата ни възнаграждават за това, когато го правим (с добра физическа форма, ендорфини, оргазми...)

Представете си какво би било усещането от всичко това, ако не прикрепвахме към него и ненужния емоционален товар под формата на вина.

6. Предбрачният секс води до по-стабилен брак

Хлъцнахте ли? Сексът, особено правенето му преди сватбата, е свързан с по-дълги и по-стабилни бракове. Защо ли? Отговорът е: "Заради феминизма".

Общество, което насърчава жените да отдават приоритет на участието извън дома, води до това повече жени да избират да следват, да изграждат стабилна кариера, преди да се концентрират върху откриването на дълготраен партньор и да улегнат.

Тъй като сексуалността е човешка потребност, звучи доста разумно, че по времето, когато са концентрирани върху това да са нещо различно от съпруги и майки, те ще са се наслаждавали на няколко метра (или километра - кои сме ние, че да съдим?!) мъжки членове. Което е чудесно! Защото след като се омъжат, жените, които са се позабавлявали по-рано в живота си, като цяло са склонни да остават за по-дълго женени, да отглеждат по-успешно децата си и като цяло да бъдат по-щастливи.

5.Сексът е приятен, доставя удоволствие и е забавен

Един от най-неустоимите аргументи на Филипович е акцентът й върху етичната сексуалност - секс, който "взема предпазни мерки, за да защити физическото и психичното здраве на вас и вашия партньор, който е напълно по взаимно съгласие и за взаимно удоволствие."

Ако разбирате накъде бием, употребата на секса като позитивен начин да взаимодействате с някой, който му е напълно отдаден, а не като саморазрушителен начин да компенсирате това, че баща ви не ви е прегръщал достатъчно или бившият ви е изневерил.

Тоест да го правите с желаещ да вложи усилие партньор, по този начин гарантирайки, че той също си изкарва добре, да се предпазвате чрез презервативи или други средства - важното е вие двамата (или тримата, или четиримата, или повече...?) да си прекарате възможно най-добре времето заедно по най-безопасния възможен начин.

Лично аз бих коментирал, че това означава да се стремите към секс само с някой, който не нарушава договорените условия на съществуващите си сексуални връзки и да бъдете честни с партньорите си, но Филипович не навлиза твърде дълбоко във въпросите на моногамията или вярността.

4. Сватбата не е магия, която преобразява секса от нещо, което е "лошо", в нещо, което не може никога да бъде лошо

И това важи особено много, ако сте изживели живота си чак до сватбата с убеждението, че имате "греховна дупка" между краката си.

Сексът е нещо добро без значение дали сте женени, и със сигурност тези, които чакат до сватбата, могат да правят много секс, след като нахлузят брачните окови. Но чакането до брака често означава ранен брак и консервативни възгледи за брака и пола - а тези, които се женят рано и/или запазват традиционни възгледи за брака и пола, като цяло имат по-висок процент разводи и нещастен семеен живот.

Остарелите възгледи, каращи хората да вярват, че има такова нещо като сексуална "чистота", могат също да водят до объркани отношения със секса след сватбата.

3. Хората са "гладни за удоволствия"

Концентрирайки се прекалено върху вината, която би трябвало да изпитваме заради това, че сме "мръсни", защото желаем неща, които е естествено да желаем, създава у всички комплекси - и прави живота ни по-неприятен.

2. Не всички са сексуално съвместими, така че преценете това, преди да минете под венчилото

Сексуалната съвместимост има значение в отношенията - а  за мнозина лошият секс е решаващ фактор за раздяла. Така че вземете колата за тест-драйв - и ако скоростният лост ви изглежда неудобен за употреба или еърбеговете ви плашат, още не е късно да се откажете и да потърсите друга. А някой друг без съмнение би се радвал да кара същата тази кола. (Това беше шегичка на тема интимни части, ако случайно не сте разбрали.)

1. Възпирането на хората от предбрачен секс никога, в който и да е момент от човешката история, не е успявало да накара хората наистина да не правят секс

95% от американците сега правят секс, преди да сключат брак. Дори и при предишните поколения, огромното мнозинство от хората се захващат с това доста преди да подпишат. Така че преструването, че въздържанието е приемлив вариант за каквато и да е значима част от обществото е в най-добрия случай неинтелигентно, а в най-лошия - направо идиотско.

Филипович изтъква, че в САЩ правителството е похарчило главозамайващи суми за програми, замислени да разубедят хората да правят секс преди брака, които очевидно не вършат работа. Вместо това тези ресурси биха били по-добре употребени за неща, които не са образователният еквивалент на изравянето на голяма дупка в земята и изсипването на купчини банкноти в нея.

Неща като просвета за контрола на раждаемостта, самоуважение и уважение към другите. Пуританите отдавна са мъртви. Крайно време е да спрем да им позволяваме да определят отношението ни към секса.

Oще: брак  жена  мъж  общество  секс  сексуалност 


Още от Животът

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

32 Лудколю Деликолев | 07.10.201200:02

Бичкията,
аз просто изтъквам разликите между двата вида употреба на вино. Не казвам, че едното е по-добро. Според зависи. Пиенето на квалитетни вина, според вкуса на всеки е естетично преживяване, а пиенето на домашен алкохол алкохол - към екстатичните преживявания. Революции не се вдигат със "Шато Лафит" или "Петрус", това са вина за интелектуални разговори, изискани блюда, възпитани подпръдвания (от сулфидите и танините). После леко зачервен от умерената топлина да подхване флирт с другия пол, респективно същия, в десет процента от случаите. От друга страна, дръпни една каничка прясно домашно, където току-що е спряло да играе хоро в бурето или бидона и ела да видиш какво става. На човек му идват такива напъни, като да си удари капата в земята или оная работа в масата, да си скъса ризата, шамар да обърше, мустак да засуче и дупе да щипне.
Империал,
Също както при виното - всеки момент/обект си иска есенцията. Тихите води са за опитни водолази, а не за оплезено от мерак човекоторпедо. Важното е човек да може да превключва между отделните състояние - всяко си има очарованието.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

31 Bichkiiata | 06.10.201218:23

Лудколю Деликолев

Много съм разочрован от българските вина, преди 15 години като влязох в Канада бях с твърдото убеждение, че България сме голяма работа. После дойде опитът с калифорнийските (за мен най-добрите вина които може да се купят в диапазона 10 - 30$) австралийските, чилийските, южноафриканските...
Напиваме се достатъчно добре с тях и френски сирена не се коркай, но все пак ми напомни младите години кога се събирахме и почвахме да точим кана след кана младо вино от 300 литровата бъчва на един приятел, а снаха му печеше партида след партида агнешки черва на сач във фурна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

30 imperiall | 06.10.201215:52

Лудколю, то куче, което много лае не хапе, а точно тихите води с кроткия и изискан секс внезапно могат да ти изкарат акъла :Д Ако за такива "баланси" говориш :Д
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

29 Лудколю Деликолев | 06.10.201214:40

Ох, тя дюлевата отлежа тия дни и вече е годна за консумация, кайсиевата я тарирахме, сега остава да сварим гроздовата (мускат-отонел). Добре, че не пием.
А разликата между секса и ебането е като разликата между това, два часа да се плюнчиш над една чаша с някакво вино със сложно наименование с чинийка със сиренца на клечка и да слушаш купешки приказки, подпръдвайки възпитано и това да дръпнеш една каничка домашно с три цръцнато-пръцнати на скара луканки от пръта, да се зачервиш като панджар и да те избие на бой и/или мерак. И двете не са лоши, просто човек не трябва да залита прекалено много само в едната посока.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.02.2012, 21:17

28 Von Bl | 06.10.201211:48

Коле ще го караме на /собствен ход/ и домашна ракия, то се е видяло.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.09.2011, 21:28

27 Лудколю Деликолев | 06.10.201210:56

А аргументи в полза на секса след брака, да чакаме ли?
Или да си я караме на *бане?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

26 imperiall | 06.10.201201:58

SOON.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.07.2011, 05:13

25 Vijay_Mastersun | 06.10.201201:44

@ Cirylle Jofkos

"Аз не съм в никакъв случай религиозен маниак , но ПОМНЕТЕ,ЧЕ ГОСПОД-БОГ Е ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ. ".......... Шокиран човек сигурен ли си в това, което казваш, защото като гледам всеки момент ще грабнеш меча, ще наденеш белия плащ с кръст отпред и ще тръгнеш да колиш неверници!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.02.2012, 13:02

24 imperiall | 06.10.201201:37

Vankata_820, не знам спец. за УСА, но не само там момичето подхожда агресивно, направо нагло, без да е нещо особено дори. Странно ми беше, че същата освободеност в общуването по по-различни направления съвсем я няма, няма го и тоя горещ манталитет като при нас дето по-трудно си го контролираме, но въпреки това тук някакси жените не се цепят точно по мъжки, когато подхождат директно. Тотален контраст, не знам какви са причините за него, допускам, че просто има нещо общо със самите мъже или климата играе на всеки по отделно някаква шегица. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2012, 03:05

23 Cyrille Jofkos | 06.10.201200:02

Мръснишка,подла,манипулативна,неверна,насочена против Бога и нашите деца статия. Статия насочена против красотата на човешкият гений и въображение. Примитивно изсипани думи, целящи да спомогнат за обезличаването и дори заличаването на човешките ценности. Статия написана с мръсни пари,най-вероятно дадени от порно индустрията.Статия която по един изключително низустен и вулгарен начин се опитва да представи нещата обърнати на 180 градуса, да представи черното за бяло и обратно.Статия обслужваща пошлоста,презадоволеноста на повечето западни съвремени общества .Статия ноято обслужвеа запада и най-вече неговите водещи,демагогий, и върти колелото на холивудската шоупропагандата.Статия насочена да разбива най-ценната и важна клетка на обществото - СЕМЕЙСТВОТО, статия която се опитва да допринесе за принципа - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ с единствените цели -ВЛАСТ И ПАРИ.На запад не са останали вече никакви морални устойи,децата не знаят коя им е майка, кой им е баща,от 10семейства 9 са разведени,а 5 са многократно разведени,оставят майките и бащите си по старчески домове, карат се тровят се и се убиват и мислят само и еднствено за пари ,с една дума загубили са човешки облик.Издигнали са лицемерието и фалшивоста на отношенията си в култ. Пазете се братя от изтока и юго-изтока, не допускайте тези лъжи ,тази отрова да ви зарази, това всичко е преднамерена, и неловко скроена лъжа,на която само глупаците и приматите се хващат, отворете си очите и ушите за човешката красота и достойнство. Горко на тези които се подадат на мерзостите изляни тук от ръката на сатана. Аз не съм в никакъв случай религиозен маниак , но ПОМНЕТЕ,ЧЕ ГОСПОД-БОГ Е ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ. Създайте си свой уютен , красив свят, не следвайте дяволите вярващи единствено в техният бог-пари,не предъвквайте тяхната помия тя си е тяхна, не се заразявайте с тяхната лудост, не забравяйте ,че всеки сам носи кръста на раменете си и всеки сам ,ще отговаря за деянията си или за липсата на такива, бъдете здрави и БОГ да ви напътства, посещавайте православните храмове!
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани